Home Forums Bloedsuikerwaarden Voor slapen laag nuchter een stuk hoger

 • Herma

Voor slapen laag nuchter een stuk hoger

Hallo. ik spuit novomix 30. Dit is langwerkend. 2x per dag. 24 eenheden in de ochtend, en voor het avondeten nu dan 16 eenheden. Ik gebruik Metformine. Het vreemde is dat mijn bloedsuikers nuchter (dus in de ochtend) rond de 12/13 schommelen. De avond ervoor 6/7 gemeten. Niets meer gegeten daarna. Dus gaat mijn insuline ’s nachts omhoog. Volgens de diabetesverpleegkundige moet ik ’s avonds nu van 14 eenheden naar 16 eenheden, dit met het doel om de suikerwaarders te laten dalen. Dit advies doet me denken aan iemand die van het roken af wil. Ipv 15 sigaretten wordt geadviseerd er 20 te roken met het doel om van het roken af te komen. Ik weet het echt niet meer en wordt er wat moedeloos van. Ik ben nu begonnen met een beetje te experimenteren met het spuiten van insuline voor het avondeten. Wie heeft ervaring met die hoge suikerwaardes in de ochtend?

 • Hoi Herma, ter info en als aanvulling betreffende Novomix30 wat jij langwerkende insuline noemt.

  Je spuit NovoMix 30 en dat is een moderne insuline (insuline-analoog) met zowel een snelwerkend als een middellangwerkend effect, in de verhouding 30/70.
  Tevens je vergelijking met roken raakt kant nog wal.

  Je behandelaar is samen met jouw op zoek naar het beste behandelplan om tot stabiele suikers te komen ! Daar gaan weken/maanden of misschien wel langer duren om goed ingesteld te raken.
  Spuit zelf al tientallen jaren insuline en het komt regelmatig voor dat dit bijgesteld moet worden.

  Groet 6feet10

  • BertR

  Dag Herma,
  Zou best kunnen dat je last hebt van Dawn effect. Dan stijgt de glucose meestal rond 4-5 uur in de ochtend. Neem dat ook eens door met jouw behandelaar.

  Groet,

  Bert

   • Herma

   Hai Bert, dank je wel voor je reactie. Sorry dat ik wat laat reageer.
   De diabeetverpleegkundige had het opgezocht nadat ik het berichtje van jou had doorgestuurd. Wij hebben nu besloten, dat ik inderdaad savonds niet meer spuit en smorgens 2 eenheden minder. Dit moet ik goed in de gaten houden en doorgeven om de paar dagen hoe mijn suikerstaatje is. Over een paar weken wordt weer mijn bloed via het lab gecontroleerd.
   Ik voel me geweldig sinds dat ik minder spuit. Moet wel goed opletten met eten, zeker in de ochtend. Nog bedankt voor het schrijven Bert en hele fijne feestdagen.
   Herma

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.