Home Forums Hulpmiddelen Voorraad beheer strips.

 • Ben42

Voorraad beheer strips.

Hallo Allemaal,

Ondertussen zijn er steeds meer mensen die de Libre sensor vergoed krijgen. Naast de Libre sensoren gebruik ik ook nog wel wat strips. Ik krijg er 50 vergoed per kwartaal. Maar ik gebruik ze weinig.

Maar ik wil, voor het geval ik de Libre niet meer kan gebruiken, wel een voorraad aanhouden.

Hoe doen jullie dat ?
Ben
Ben

 • Ben(42) al aan het sparen van de teststrips, houdbaarheids datum is ong. 1 jaar
  Om een noodvoorraad te hebben.

  Groet 6feet10

  • 4THOM

  Hallo,
  Je dvk kan een machtiging uitschrijven voor nood.

  • koen

  Ik had nog 2 potjes teststrips toen ik begon aan de fsl. Daarmee zal de voorraad een lopend proces blijven natuurlijk omdat de oudste bij weinig gebruik ongetwijfeld over de datum zullen lopen.

  Zolang ik elk kwartaal weer 50 strips krijg zet ik die gewoon achteraan in de kast en verwacht ik sowieso voldoende te hebben om 2 weken te overleven zonder sensor.

 • Ik bouw ook een voorraad op. Ten eerste om een tijd te kunnen overbruggen mocht een sensor defect raken. ten tweede is er (naar mijn mening) niets zo onbetrouwbaar als een zorgverzekering die misschien de vergoeding voor de sensor kan stoppen en ik weer terug moet naar 4x daags meten.

  • Ben42

  Hallo allemaal,
  Hartelijk dank voor jullie reacties.

  Ondertussen gebruik ik de Libre sensor al weer vijf en een half jaar. Het probleem speelde al langer. Ook ben ik vanwege irritatie een paar maanden gestopt met de Libre.

  De eerste jaren betaalde ik de Libre zelf. En om niet in de problemen te komen voor het geval ik met de Libre zou stoppen hield ik een noodvoorraad aan voor strips. In een lastige periode is 400 strips voor een kwartaal erg weinig. Omdat de leveranciers vrijwel altijd moeilijk doen, ja ook in een noodgeval, wilde ik niet van de leveranciers afhankelijk zijn. ***)

  Daarom hield ik een noodvoorraad aan. Zo ook nu nog ik bestel de 50 strips per kwartaal die ik mag hebben. Maar bij een houdbaarheid van een jaar (iets meer in de praktijk) heb je dan 200 strips (minus het gebruik) in huis. 50 strips a 21 cent per stuk, komt neer op net iets meer dan 10 euro. Als je zelf 400 strips voor een kwartaal moet betalen betaal je 50 cent per stuk dus 200 euro. De keuze is dan gemakkelijk gemaakt.

  Zeker toen ik de sensor niet vergoed kreeg, wilde ik niet in een noodgeval voor de strips betalen, was de keuze tussen 10 euro voor de zorgverzekeraar/leverancier of 200 Euro voor mijzelf gemakkelijk gemaakt.

  De noodvoorraad die ik nu aanhoud, is nu automatisch gebaseerd op 50 strips per kwartaal.
  Maar verlopen doen ze uiteindelijk wel. (Gebruik er een paar en vooral op vakantie neem ik er toch vrij veel van mee).

  Ben

  ***)
  Mijn leverancier voorgesteld om de strips niet te leveren, maar als ik ze nodig had wel te leveren en dan nooit meer te leveren dan waarop ik al recht had.
  Dus de strips niet in mijn kast, maar in de kast van de leverancier en dat ik ze dan alleen zou vragen als ik ze nodig zou hebben en dat de leverancier ze dan zou sturen.
  De voordelen waren dan vooral voor de leverancier en zou hooguit een keer een extra verzending nodig zijn.
  De leverancier heeft mij meerdere malen duidelijk gemaakt dat dat niet kon.

  • koen

  Gooi gerust hier een balletje op voor (nog maar kort houdbare) strips in overschot bij anderen. Met het niet flexibele karakter van zulke leveranciers moeten we zelf maar wat creatiever worden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.