Home Forums Hulpmiddelen vraag over FreeStyle Libre

vraag over FreeStyle Libre

Mijn FreeStyle Libre geeft LO aan, wat betekend dit?

  • Ben42

  Je bloedsuiker (of eigenlijk de ‘berekende’ bloedsuiker) zit onder de waarde die de Libre kan meten/aangeven. Volgens mij is dat 2 mmol/l (of misschien 2.2 mmol/l **).
  Bloedsuikermeters gaan meestal van 1.1 tot 27.7.
  De Libre begint volgens mij pas op 2 (of 2.2).

  LO = Laag.

  Ben

  **)
  De Libre Sensor is een product dat is ontwikkeld voor de mg/dl markt.
  Daar werkt de sensor vanaf een equivalent bloedsuiker van 40 (2.2 mol/l).

  Intern werkt het Libre algoritme nog steeds met een mg/dl waarden, die voor het displayen omgezet worden in een mmol/l waarde.

 • En dan geeft de bloedstrip 5.6 aan , welke moet ik dan geloven ?

  • Ben42

  Een bloedsuiker meting is over het algemeen betrouwbaarder dan de Libre meting. In dit geval is het verschil groot, wat wel eens voorkomt. Mijn persoonlijke ervaring is dat de laatste jaren de bloedsuikermeters die ik gebruik heel betrouwbaar zijn en de afwijkingen (voor zover ik dat kan beoordelen gering).

  Met de FreeStyle Libre metingen, gaan wel eens wat dingen mis helaas. De eerste dag heb ik wel eens dat de Libre heel laag aangeeft en vooral ’s nachts als ik er met mijn arm op heb geslapen. Ook de laatste 3 a 4 dagen heb ik vaker problemen dan de dagen er tussenin. Helaas is het zo dat een product als de FreeStyle Libre niet perfect is, prettig daarbij is dat over de jaren heen de hulpmiddelen steeds meer verbeteren. De FreeStyle Libre is zo’n verbetering, niet perfect, maar beter dan de bloedsuikermetingen in het algemeen.
  Pas sinds ik gebruik maak van de FreeStyle Libre weet ik dat mijn bloedsuikers zich als een achtbaan kunnen gedragen. Vier of Vijfmaal een meting op een dag, levert dan niet zoveel informatie op. Soms mis je de pieken volledig, soms meet je alleen op de pieken.

  Omdat ik de FreeStyle Libre een paar jaar zelf moest betalen, verving ik niet zo snel een sensor. Vaak was het zo dat de sensor na verloop van tijd wel weer realistische waarden aangaf. Maar ik heb ook wel eens gehad dat de laatste dagen de meting van de FreeStyle Libre vele punten onder die van een bloedsuiker meter zat. Andere mensen hebben het weer over te hoog, terwijl bij mij het vaak te laag is.

  En ook het meet algoritme veranderd ook nog eens bij Abbott. Mijn reader geeft andere waarden aan dan mijn mobiel. Het algoritme in de mobiel schijnt verbeterd te zijn.

  Welke je moet geloven ?
  Geen van beiden, maar ik zou meer vertrouwen hebben in de bloedsuiker meter voor een meting op dat moment. Maar voor mijn behandeling heb ik meer vertrouwen in de Libre. Mijn HbA1c is er aanzienlijk door verbeterd.

  Ben

   • Hans-M

   Ik meet gemiddeld 12 x op een dag , omdat mijn suikerspiegel behoorlijk fluxueerd .

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.