Home Forums Bloedsuikerwaarden Hoe krijg ik mijn bloedsuiker omlaag?

Hoe krijg ik mijn bloedsuiker omlaag?

Hallo, ik heb een vraag. Ik heb sinds 3 jaar suiker.
3x per dag methformide 500mg
3x per dag Gliclazide 80 mg
Sinds 29 aug moet ik ‘s avonds 14 eh lantus spuiten. Dat was daarvoor 16, maar ik kreeg iedere keer een hypo. Nu begin ik ‘s morgens nuchter met 8.9 en in de loop van de dag wordt het 17 soms 18. Ik word hier erg nerveus van.
Hoe kan ik dit naar omlaag krijgen? Ik drink water en neem thee.

  • Momo

  Vervelend als je waardes zo hoog zijn, is dat altijd al zo of zijn ze in die drie jaar ook lager geweest?
  Het is ook van belang wat je eet. Eet je koolhydraatrijk, eet je veel fruit? Beweeg je voldoende? Als het aanpassen van je eet- en bewegingspatroon niet helpt, dan zou ik dat aankaarten bij je huisarts. Het kan zijn dat je ook kortwerkende insuline moet gaan spuiten.
  Ik zou er in ieder geval niet te lang mee rondlopen, want die hoge waardes zijn niet goed voor je lijf.

 • Zoals Momo het al zegt Ga naar jouw huisarts of naar je DVK en vraag naar kortwerkende insuline om de hoge suikers omlaag te brengen.

  Misschien ook een idee is om de lantus in 2 delen te spuiten dus s’morgens en s’avonds maar doe dit in overleg met behandelaar.

 • Het is moeilijk om je in zo,n zaak te te mengen maar ik zou zeggen stop Gliclazide en spuit meer lantus een maal per dag en 2 of 3xper dag korte insuline natuur onder begeleiding van een diabetesverpleegkundige .

  • Mesca

  Ook mijn waardes waren heel hoog.Ik moest s avonds 120 eh Lantus spuiten. sinds een paar weken eet ik geen koolhydraten meer.(geen brood geen pasta geen rijst geen suiker) Mijn glucose warden gingen meteen na beneden. Heb nu in de ochtend 8 en over dag 5-7 .Ik spuit nu nog 56 eh Lantus.Ik werk eraan dat dat dit minder word.
  Groetjes Mesca

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.