Home Forums Nieuw met diabetes Vraagje over medtronic pomp

 • saren

Vraagje over medtronic pomp

Goedemiddag

Ik heb allergie testen gehad omdat ik steeds ontstekingen kreeg met de omnipod insulinepomp. Nu zijn ze er achter gekomen dat ik daar niet tegen kan. Er zit een stof in: Isobornyl acrylate, daar kan ik niet tegen en ook pleisters niet. Dus ik moet een andere soort pomp uitzoeken die andere is stuk, was ook ouder dan 4 jaar. Mijn vraag is: heeft iemand hier ook hier last van? En kan mij raad geven over welke pomp ik wel kan nemen?

  • Ben42

  Hallo Saren,

  Bij de Medtronic zijn er verschillende infuussets. Het zou vervelend zijn als je een pomp zou kiezen waarbij er geen voor jouw goede infuusset is.

  Een infuusset (zonder insuline) proberen, om te kijken hoe je op de pleister reageert behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

  Zelf gebruik ik de Quickset bij mijn pomp. Momenteel heb ik nog een aantal sets liggen die voor gebruik met insuline zijn afgekeurd. Daarmee zou je de pleister kunnen proberen. Als een normale infuusset aanbrengen, dopje erop en een paar dagen laten zitten.

  Stuur mij een PB als je belangstelling hebt.

  Misschien kun je via anderen (b.v. de DVK) nog aan andere types set komen. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden voor de Pompen die je niet op de huid draagt.

  Ben

  • saren

  Hallo

  Klopt mijn eerste pomp was ook van medtronic ook last van gehad maar ik moet binnenkort naar mijn diabetes verpleegkundige maar ik ben zelf al een beetje aan het uitzoeken wat voor mogelijkheden er zijn maar bedankt voor het mee danken.

  • saren

  Goedemiddag,

  Mijn pomp is stuk, vier jaar een omnipod gehad en daarvoor een medtronic. Vond de omnipod verder prima, alleen had ik steeds ontstekingen, dus een tijdje mee gestopt toen. Daarna weer begonnen, alleen nu heb ik allergie testen gedaan en is er uitgekomen dat er een stof inzit waar ik niet tegen kan. Nu mag ik de pomp niet meer gebruiken van ziekenhuis dus moet ik een andere uitzoeken. Welke ervaring hebben jullie met de andere insuline pompen, behalve die van medtronic?

  Groetjes Saren.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.