Home Forums Oproepen Vragenlijst voor diabetici die minstens één keer per jaar bloed moeten prikken

Vragenlijst voor diabetici die minstens één keer per jaar bloed moeten prikken

Beste lezer,

Ik ben opzoek naar mensen met diabetes mellitus die een vragenlijst willen invullen voor mijn onderzoek.
Ik doe een onderzoek naar de mogelijkheden van thuis bloedprikken voor chronisch zieken. Op dit moment worden chronisch zieken één tot enkele keren per jaar geprikt op een poli of prikpost voor controle. Onderzoek toont aan dat dit vaak als ongemak wordt ervaren, patiënten zien het als een last om geprikt te worden op locatie en daarnaast heeft het vaak een impact op de dagelijkse routine.

Het doel van dit onderzoek is het krijgen van meer inzicht in hoe chronisch zieken de bloedafname ervaren, en hoe zij tegen een nieuw systeem aankijken om thuis bloed te kunnen prikken. Er zal worden gekeken naar een systeem waarbij de patiënt zelf een vingerprik doet, het bloed wordt opgevangen in een klein buisje waarna het verstuurd kan worden via de post.

Wilt u mij helpen bij dit onderzoek? Dan is de vragenlijst te vinden via deze link: https://utwentebs.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4OrJ7FInVckdAlD . De vragenlijst is in te vullen tot en met zondag 17 mei.

Vragen over dit onderzoek kunt u mailen naar e.d.wiese@student.utwente.nl

Met vriendelijke groet, Eva Wiese

 • Vraagje: met een paar druppels bloed kun je geen 10 tot 20 stoffen/gehaltes in het bloed meten daar heb je minstens twee buisjes bloed voor nodig. Tien jaar geleden waren dat nog vier buisjes.

  Goede gedachte en suc6 met onderzoek.

  Hoop dat het ook op ons forum gedeeld wordt wat de conclusies c.q. voortgang zijn want dat gebeurt zelden/nooit na deelname bij onderzoek(en) op ons forum.

  Groet 6feet10

  (formulier opgezocht, 23 kruisjes bij bloed/urine onderzoek niet meegeteld)

  P.s. morgen vul ik onderzoek in.

  • Na 10 dagen geen reactie !
   Onderzoek is “belangrijker” (eigen belang) dan de patiënt/forumlid die gegevens deeld en hierbij helpt !
   Was positief (nu) dit keer na “tig” onderzoeken op ons forum en waarbij geen respons was/is.

   #Leermoment #teleurgesteld

   6feet10

 • @e.d.wiese@student.utwente.nl

  21 dagen later !
  Zelfs vraag niet beantwoord.
  Heb zo mijn gedachten, schrijf ze maar niet op :-(

  6feet10

  • Hoi 6feet10,

   Allereerst mijn excuses voor het niet beantwoorden van je berichten, het spijt me erg dat ik je hiermee teleurgesteld heb. Ik ben deze pagina helemaal uit het oog verloren nadat de enquête op circa 15 plekken online is gekomen. Natuurlijk is dit geen goede reden om niet te antwoorden!

   Het klopt dat een paar druppels niet genoeg zijn voor een aantal onderzoeken. Echter zijn er ook een hoop bloedonderzoeken waarbij er maar een kleine hoeveelheid wordt gebruikt. Voor deze onderzoeken kan zo’n systeem worden ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cholesterolpakket, glucosemeting, hba1c, etc.

   Ik zou je graag laten weten wat de resultaten zijn van het onderzoek, maar helaas kan ik hier geen bestand of foto’s posten. Zou je mij je e-mail willen geven, zodat ik het naar je kan sturen? Of stuur mij een mailtje op e.d.wiese@student.utwente.nl

   Wellicht heb je nog meer vragen of opmerkingen die we via de mail kunnen bespreken?

   Groeten, Eva Wiese

   PS. ik heb inmiddels aangevinkt dat ik nieuwe reacties ontvang via de mail.

 • Zojuist ingevuld!
  Succes!
  Groet Elly 54

  • AeneA

  Zo’n thuisprik-systeem bestaat al voor Diabetes. Ik krijg van de internist een labsetje mee en kan dit iedere keer voor mijn afspraak in het ziekenhuis zelf (dmv vingerprik) met bloed vullen en met de post naar de internist opsturen.
  Er worden meerdere waardes uitgehaald, HbA1c en glucose nuchter

 • Beste leden,

  Allereerst bedankt voor het invullen van mijn enquête. Ik zou graag een overzicht van de resultaten met jullie willen delen, maar helaas kan ik geen bestand (of foto) toevoegen aan deze pagina. Mochten jullie toch geïnteresseerd zijn, stuur mij dan een mailtje op e.d.wiese@student.utwente.nl zodat ik de resultaten kan toesturen.

  Met vriendelijke groet,
  Eva Wiese

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.