Home Forums Bewegen Vrijwilligerswerk in Afrika

Vrijwilligerswerk in Afrika

Hallo allemaal,

Is er iemand met Diabetes type 1 die ervaring heeft met vrijwilligerswerk in Afrika? Zo ja, was het goed te doen met het regelen van uw Diabetes en heeft u misschien tips voor mij? Ik zou graag in de zomer van 2019 drie of vier weken vrijwilligerswerk doen.

Alvast bedankt en ik kijk uit naar uw reacties!

Met vriendelijke groet,

Tina

 • Hoi Tina1999

  Wat goed van je om een maand vrijwilligers werk in Afrika te gaan doen #respect
  Vakantie/werken en diabetes in Afrika/tropen en diabetes hebben veel overeenkomsten.

  Gezocht binnen dit forum en de DVN o.a. deze link :

  https://www.dvn.nl/leven-met-diabetes/vakantie alhier zijn vele antwoorden op je vragen te vinden en anders nieuwe vragen stellen in deze tijdlijn.

  Groetend 6feet10

 • Hou in de gaten dat bij tropische temperaturen je insuline minder goed kan werken.

 • Ik ben een half jaar in Bali geweest en wat ik toen vooraf had willen weten is hoe ik insuline in Indonesië kan verkrijgen mocht er iets verkeerd gaan. Bepaalde dingen in die taal te kunnen zeggen over mijn diabetes als je bijvoorbeeld op zoek bent naar dextro (of iets vergelijkbaars). Wellicht een kaartje maken met bepaalde dieetvoorschriften in die taal. Zorg dat je genoeg materiaal bij je hebt, zodat je niet te kort komt, want je wil niet dat er iets opgestuurd moet worden of dat je terug moet. In mijn geval ging er een koffer met reservoirs en infuusjes voor mijn insuline pomp mee richting Bali. Let op het opslaan van je insuline, zeker als je het transporteert in hete omstandigheden. Verder goed opletten op je hygiëne. Zorg dat je een douaneverklaring meeneemt voor al je spullen, dan krijg je geen gezeik op vliegvelden! Ik heb nog nooit gedoe meegemaakt, dus dat zal vast goedkomen.

  Wat tof dat je naar Afrika wilt gaan, zeker doen en laat je diabetes je niet tegenhouden!

  • josjen

  Ik heb 10 jaar geleden 3 weken ontwikkelingswerk in Oeganda gedaan. Ik ben daar met een groep geweest waarbij we een klaslokaal gebouwd hebben, ver buiten Kampala.

  Het ligt een beetje aan wat voor werk je gaat doen. Let goed op je bloedsuikers door ander eten (vaak is alles daar veel zoeter) en de warmte. Zorg ook van te voren dat je al contact met de organisatie ter plaatsen hebt zodat je ergens je medicijnen koel kan houden. Vaak is er lokaal wel ergens plaats, desnoods in een lokaal klein restaurantje of cafe.

 • Ja Hallo,
  Ik ga al jaren naar Indonesië ,Er dwars doorheen , Openbaar vervoer of anders mountainbike of anders op de brommer.
  Van eiland tot een ander eiland(tje) . En ik ben gestopt met het koelen van Insuline. Wij komen veel in gebieden die niet of bijna geen stroom hebben dus dan werkt de koeling ook niet. Ik heb ook wel eens last gehad van bevroren insuline , Flesjes stuk dus die kan je dan gelijk weg gooien. Ik doe ze dus maar in m’n tas /rug tas. Als ik dan weer thuis ben en is wat over dan gaan die ook de bak in.Ik gebruik de gewone pennen. Het voordeel van Indo is dat alles zoet is . Als je om thee zonder suiker vraagt, dan staan ze je raar aan te kijken. Normaal doen ze er een grote schep riet suiker in.En toch moet je er goed uitkijken voor hypo’s.Als je valt zit je onder de schaafwonden en die ontsteken snel . Warmte veel bacteriën ,alles is nogal smerig .Niet op sandaaltjes lopen! Ik ben daar bezig geweest met zonnepanelen en schotel antennes enz.Brood en aardappels zijn niet aanwezig .Rijst /bami natuurlijk wel ,dus je zit wel eens te puzzelen .Anyway, gewoon gaan en veel succes.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.