Home Forums Oproepen vrijwilligerswerk

  • Ludy

vrijwilligerswerk

Hallo allemaal,

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik niet zeker ben of ik dit bericht goed plaats, maar ik doe toch even mijn verhaal.
Vorige week ben ik van de Kaleidopomp overgezet geworden op de Omnipod. Tijdens de training kwam het gebrek aan vrijwilligers en diabetesverpleegkundige ter sprake waar wij hier in Nederland helaas mee te maken hebben. De trainer was van mening dat diabetespatienten al dan niet pompdragend of type 1 of 2 een grote bijdrage konden leveren bij vrijwilligerswerk en wel in de vorm van informatieverstrekking of andere vormen. Hij had me wel geraakt, want toen bij mij diabetes werd ontdekt( zo,n 48 jaar terug) waren mijn ouders en ik blij geweest met het verhaal van iemand wat ook diabetes had en zich dus kon inleven in de situatie. Ik vraag me af waar ik me zou kunnen melden om zo een taak op me te nemen.
Ik zie graag jullie reacties tegemoet.

Groetjes Ludy

  • Beste Ludy

    Wat ontzettend fijn dat je je meldt! Wij werken veel en graag samen met vrijwilligers, zeker ook op het gebied van voorlichting. Ervaringsdeskundigheid is belangrijk voor ons als patiëntenorganisatie. (Net als leden overigens, maar dat terzijde :-)).
    Zou je jouw telefoonnummer en interesse willen mailen aan onze collega Hans de Rooij? Hij is te bereiken op h.de.rooij@dvn.nl en kan je alles vertellen over vrijwilligerswerk binnen onze vereniging.
    Veel succes en wie weet tot ziens!

    Groeten Inge

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.