Home Forums Hulpmiddelen Vullen reservoirs van de Tandem T:slim x2 pomp.

Vullen reservoirs van de Tandem T:slim x2 pomp.

hallo allemaal
mijn naam is Gert Schipper en gebruik de Tandem T:slim x2 pomp.
mijn vraag is hoe jullie Tandem T:slim x2 pomp gebruikers omgaan met het vullen van de insuline reservoirs.
ik gebruik de Novo rapid insuline en krijg deze in de 10 cc (1000 eh) ampulletjes en kan hiermee 3 reservoirs vullen.
ik trek iets meer dan 300 eh uit de ampul en spuit deze in het reservoir zodat ik 3 reservoirs. kan vullen en dan is het ampulletje bijna leeg.
een reservoir gaat dan meestal direct in de pomp en de andere twee (die ik dan terug plaats in de verpakking )gaan in de koelkast.
Zodoende kan ik dan meestal direct een reservoirtje pakken om in de pomp te zetten. want ik heb niet altijd tijd en zin om de vul handeling te doen als ik weer leeg ben.
Nu wordt er gezegd dat insuline minder werkzaam wordt als deze lang in een kunststof reservoir zit en dat het niet voor niets altijd in glazen ampullen bewaard wordt en je het reservoir moet vullen met insuline als de pomp aangeeft dat het reservoir 15 eh bevat.
ik heb zelf nog niet kunnen bemerken dat ik een grotere bolus toe moet dienen bij de zelfde bloedglucose waarde en koolhydraten uit een reservoir dat al 6 dagen in de koelkast ligt dan een reservoir dat ik net gevuld heb uit een glazen flaconnetje Novo rapid.
Ik heb ook de klantenservice van Novo hierover gemaild maar die vinden het niet belangrijk om een vraag hierover te beantwoorden en de klantenservice van Tandem wil alleen maar beweren dat insuline niet te lang in kunststof reservoirs mag zitten met de redenering dat dit nog niet voldoende onderzocht is.
Wie wil hier een mening over geven?
Elke reactie is welkom
Ik wacht de reacties af
Gert Schipper

  • BJMG

  Hallo Gert,
  Ik gebruik al 16 jaar een pomp van Roche met Novo insuline en met 1 reservoir in de pomp doe ik 12 dagen. Nooit problemen gehad. Ook niet in een warm land.
  Uit een ampul van 10 ml haal ik ook 3 reservoirs, waarvan ik er 2 in de koelkast bewaar.
  Fabrikanten willen geen claims, dus zijn ze super voorzichtig. Misschien wel te voorzichtig.
  Groet BJMG : 53 jaar diabetes zonder complicaties (inzet en geluk)

  • BJMG

  Gert,
  Ik vergat nog te vertellen, dat ik sinds kort een Medtronic pomp gebruik en heb en (nog) niets heb gehoord over de bewaartijd van insuline in hun reservoirs.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.