Home Forums Ouder van een kind Waar loopt u als ouder van een kind of jongere met diabetes tegenaan?

Waar loopt u als ouder van een kind of jongere met diabetes tegenaan?

Waar loopt u als ouder van een kind of jongere met diabetes tegenaan? Wat is er zo moeilijk aan het loslaten? Welke angst beheerst uw gedachten? Welke problemen ervaart u (bij uw kind) m.b.t. de grote-boze-buitenwereld? Wat blijft u verbazen? Waar vindt u dat nu echt eens een oplossing voor gevonden moet worden? Heeft u moeite om werk en privé te combineren door de diabetes van uw kind? Heeft u relatieproblemen mede door alle diabetesstress in uw gezin? Is het een crime om een geschikte oppas te vinden? ….??

Zilveren Kruis, Diabeter, Diabetesvereniging Nederland en andere partijen gaan een oplossing maken voor een probleem waar u tegenaan loopt. Het gezamenlijke innovatieteam wil ontzettend graag uit uw mond horen welke problemen u ervaart.

Daarom vragen wij u uw worstelingen en problemen met ons hieronder te delen. Wij gebruiken dit als input voor ons innovatieproject om oplossingen te bedenken.

Dank u wel.

  • Mijn dochter heeft sinds 3 weken diabetes 1. Ze is bijna 17. Puber. Wil geen bemoeienissen van haar ouders. Ze doet het goed. Ze gaat er goed mee om (doet verpleegkunde), maar ik mag er helemaal niks over vragen of zeggen. Nu logeert ze bij een vriendin thuis en daar gaat ze alcohol drinken. Dat vind ik lastig. Ze is niet onverantwoordelijk en drinkt ook niet veel maar toch. Verbieden kan ik het niet ben er toch niet bij. Hoe ga je met dat gedrag om. Is het (tijdelijk) verzet tegen de ziekte schopt ze daarom tegen haar ouders aan. Wij hebben drie jaar geleden onze oudste zoon verloren (niet aan diabetes) maar mijn grootste angst is weer een kind te moeten verliezen en nu aan een hypo. Hoe gaan andere ouders daar mee om. Hebben jullie dat soort angsten en zijn ze reëel. In het ziekenhuis zeggen ze dat de kans eraan te overlijden HEEL erg klein is en alleen voorkomt bij mn jongens die teveel drinken of mensen die niet goed omgaan met hun ziekte.

    • Didi

    Ik heb mijn zoon(19) laatst S nachts naast zijn bed gevonden met een hypo. Ik moest glucagen spuiten om te zorgen dat hij weer bij kwam.Ben me wild geschrokken, had nog nooit meegemaakt dat hij niet meer aanspreekbaar was. Ik ben bang dat hij als hij uit gaat op de terug weg een hypo krijgt en langs de kant van de weg belandt met een hypo en dan niet gevonden wordt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.