Home Forums Bloedsuikerwaarden Waardes noteren en uitlezen in een grafiek

Waardes noteren en uitlezen in een grafiek

Ik ben bekend met suikerziekte, type 1. Hiervoor gebruik ik een eigen Excel bestand, waarin ik de waardes noteer. Ik ben echter op zoek naar een Excel bestand waarin ik niet alleen mijn waardes + hoeveelheid insuline kan noteren, maar dat de toepassing dit ook weergeeft in een grafiek. Is er een eenvoudig werkbaar bestand, waarin dit allemaal ingevoerd kan worden en toch duidelijk afleesbaar is. Ik weet dat er fabrikanten zijn, die eigen software hiervoor aanbieden (al dan niet met glucosemeter). Deze zijn echter erg prijzig. Alvast bedankt voor het reageren.

 • Bijna alle fabrikanten bieden bij hun bloedglucosemeters de mogelijkheid tot het uitlezen van de meter via de computer. Ook bieden zij de kabeltjes en software meestal gratis aan. U zegt type 1 te hebben dan heeft u recht eens in de 3 jaar een nieuwe meter aan te schaffen.
  Daarnaast heeft u wellicht iets aan het Gezondheidsdagboek op http://www.mijnzorgpagina.nl

  • ilona

  Ja, dat is leuk. De mogelijkheid om de waarden van de bloedglucosemeter uit te laten lezen via de computer. Volgens de behandelende artsen in ons ziekenhuis kunnen zij daar niets mee en moeten wij dus zelf in een excel bestandje alle waarden zelf iedere keer opschrijven om zo ons kind goed ingesteld te houden (toch wat lastiger bij puberleeftijd). Toch doen wij dit omdat zowel ons kind als wij als ouders daar erg veel van leren en steeds beter met de waarden om kunnen gaan en zodoende snel inzichtelijk hebben waar het mis gaat.

  • henkg

  En wat als het 1 of 2 keer op x misgaat?
  toen ik 23 jaar geleden diabetes type-1 kreeg was ik net zo obsessief (ben nu bijna 55).
  Maar na 2 jaar zei ik: Durf te leven !
  Wie weet hoe lang je dat nog kunt, en wat als je een paar jaar eerder de pijp uit gaat, je weet toch niet wanneer je anders aan de beurt zou zijn geweest…
  En het leven kent ook zonder diabetes hoogte en dieptepunten.
  Ik leef er gecalculeerd “op los” en zolang mijn lange termijn gemiddelde waarden nog steeds prima zijn maak ik me geen zorgen over korte termijn pieken ook al voel ik me daar soms slecht bij. Feit is dat je dat vergeet en niet voelt als je lol hebt.
  Maar als je de consequenties van kort “slecht voelen” na een paar dagen kermis, of doorzakken niet wilt aanvaarden moet je absoluut niet gaan leven zoals ik. Vraag me dan wel af of je ooit een “kater van alcohol” of “een paar dagen uit je ritme zijn” zou durven riskeren als je geen diabetes zou hebben :-(
  Ga je liever de hele dag stil achter de geraniums of voor de tv zitten met een voorspelbaar bloedsuikerniveau (voorspelbaar tenzij je ziek wordt) ?

  • Gramps

  Stuur het excel bestand maar op.
  Dan krijg je hem terug met grafiek ;)

  • SimonW

  Ik noteer bloeddruk, gewicht en suikerwaarden in Excel met een grafiek ernaast ….
  Basis uitleg hieronder in Youtube fimlpje …

  • ArjenW

  Hoi,
  Ik gebruik de app bloedsuiker van JAPPS.
  In deze app kun je je waardes invoeren en daarbij aangeven wanneer je deze gemeten hebt. Je kunt zelf een moment naam maken (bijvoorbeeld voor sporten / na sporten oid). je kunt er ook nog een opmerking bij zetten zodat een bijvoorbeeld hoge waarde verklaard kan worden (uit eten oid). Je kunt de data exporteren naar een csv bestand. In excel kun je er dan een grafiek van maken.

  • svanas

  Heb je een iPhone? Zo ja, dan is mijn advies om deze app te downloaden:

  https://itunes.apple.com/nl/app/diabetes-diary/id308154469?mt=8&uo=4

  Diabetes Diary bevat vele mooie grafieken.

  Het is natuurlijk veel werk om alles zelf met de hand in te voeren. Gelukkig zijn er andere apps die gegevens over bloedsuiker, koolhydraten, en insuline automatisch naar Diabetes Diary kunnen doorsturen:

  https://itunes.apple.com/nl/app/diabetes-calc/id933124834?mt=8&uo=4

  • daanie

  Ik gebruik de app appsuline, je kunt bloedwaarden, insulines, maaltijden, bijzonderheden noteren. Als je wilt kun je een pdf maken van een door jou geselecteerde periode en die naar je dvk mailen. Er staan dan ook gemiddeldes in. Een grafiek heb ik nog niet kunnen ontdekken maar ik vind het een fijne toegankelijke app voor iPhone of iPad. Android weet ik niet.

 • Ik gebruik de app van Dbees.com. Dan kun je je waardes, insuline-hoeveelheden, wat je gesport hebt, je gewicht etc invoeren op je telefoon. En dan kun je op de computer inloggen en allerlei grafieken maken en ook een PDF-bestand wat je bijvoorbeeld naar je zorgverlener kunt mailen. Ik vind het erg fijn werken in ieder geval!

 • Hoe noteren jullie de waardes, ik wil graag mijn waardes noteren op een goede app die goed werkt, heb schommelende bloedsuikers, door dat ik epilepsie heb, gaan mijn bloedsuikers hierdoor schommelen en als ik niks doe kan de aanval doorzetten

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.