Home Forums Bewegen Wandelen met dm voeten steeds moeilijker, zouden Nordic Walking stokken helpen

Wandelen met dm voeten steeds moeilijker, zouden Nordic Walking stokken helpen

Hoi allen

Heb een vraag ?

Wandelen met dm voeten wordt moeilijker doordat je niet meer voelt waar of hoe je staat of loopt. Evenwichts gevoel is/ wordt daardoor aangetast.
Ben daardoor onzeker geworden om wat verder te wandelen dan klein blokje om.
Heeft iemand ervaring met nordic walking stokken en heb je dan eventueel minder last hiervan.
Heb al 20 jaar DM maatschoenen.

Groet 6feet10

 • Bedoel je orthopedische schoenen. Speciaal aangepast en gemaakt door een orthopedische schoenmaker.?

  De Nordic walking stokken zag ik weleens bij de fysio, maar je moet er erg mee zwaaien, lijkt me niet zo goed voor je evenwicht. Bij de orthopedische schoenen zou je eventueel een gewone wandelstok kunnen gebruiken.

 • Ik zou in elk geval je gezondheid ondersteunen met evenwichtige voeding en wat voedingssupplementen. Eventuele medicatie zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen. door te zorgen voor extra voedingsstoffen kan je complicaties helpen te verminderen. Dit niet in plaats van medicatie.

 • @voorbijganger

  Antwoord heeft niets te maken met mijn oorspronkelijke vraag betreffende Nordic Walking stokken !

  6feet10

 • Het antwoord van voorbijganger heeft er indirect mee te maken ,er zijn namelijk genoeg supplementen die kunnen helpen bij neuropathie (diabetes)
  Waarschijnlijk heb je hier meer aan dan een paar stokken .

  https://www.orthokennis.nl/artikelen/alfaliponzuur-een-superantioxidant-met-bijzondere-capaciteiten
  en dit is maar 1 van de velen supplementen ,die kunnen helpen .

  Nee ik ben betweter ,ik gun jou een leven zonder pijn ;-) ,ben wel een voorstander van supplementen .

 • geen betweter moest dat zijn ,wahahahaha ,mijn ego heeft weer gewonnen ;-)

 • Mijn evenwicht/gevoel in de voeten is ook veel slechter geworden gedurende de jaren (geen idee of ik al diabetes had toen). Ik loop nu met een (zeer vrolijke en zeker niet saaie) wandelstok, ook al ben ik nog redelijk jong. Ik gebruik hem niet om op te leunen, maar voor stabilisatie wanneer ik dat nodig heb. Hij is inklapbaar, dus ik stop hem in mijn tas als ik hem even niet nodig heb.
  En ik draag juist schoenen met zo dun mogelijke zolen, zodat ik het blote voetengevoel kan houden (maar dan wel beschermd).
  Dat heeft mij weer meer mobiliteit gegeven, maar ik weet niet of het voor jou werkt.

 • Het gebruik van stokken kan zeker een optie zijn. Ik zou contact zoeken met een fysiotherapeut . Hij/zij kan de daar training in geven en daar kan je ook de juiste maat/lengte bepalen.
  succes

 • Ik heb zelf goede ervaring met Nordic walking stokken (poles) . Heb les genomen, want het is ‘anders’ lopen dan je gewend bent en het is belangrijk dat je de juiste maat poles gebruikt. Via internet vond ik een instructeur, die ook privéles gaf.

  Ben ermee begonnen, omdat ik artrose in mijn voeten en knieën heb en ik kan het aanbevelen. Inmiddels heb ik in beide knieën een volledige prothese en wandel ik nog steeds met poles.

  Verder zou ik zeker naar een goede winkel gaan waar ze de juiste wandelschoenen kunnen adviseren. Ze moeten op de juiste plaats buigen, de juiste stevigheid hebben, enzovoort. Ik denk niet datorthopedische schoenen geschikt zijn, dus dat zou ik zeker vragen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.