Home Forums Hulpmiddelen Wanneer Freestyle Libre 2 in Nederland?

Wanneer Freestyle Libre 2 in Nederland?

Hi allemaal,

Heeft iemand enig idee wanneer de fsl2 naar Nederland komt?

Andere opties die ik onderzoek:

In Duitsland bestellen (met duits adres) en gebruiken met

-duitse reader (want niet compatible)
-app uit duitse play store maar dat is een lastig verhaal toch?

Of miaomiao 2 met fsl1 gebruiken. Maar dat heeft niet mijn voorkeur. Hoor ook slechte verhalen over accuraatheid.

Grts Michiel

  • Jasper

  Ik gebruik nu de miaomiao 2 en ben er best tevreden over, als je de waarden van librelink gebruikt om de miaomiao te calibreren is de accuraatheid best goed!

  Op marktplaats worden de libre2 sensoren ook aangeboden trouwens.

  • Wallie

  Zelf ga ik er niet vanuit dat bij een eventuele vergoeding we ook gelijk de libre 2 ontvangen. Beleidsmensen zijn niet zo bij de les. Is ook wel logisch want er is zoveel info om te volgen.

  • m@rtin

  gaat nog lang duren want dan valt het gelijk onder cgm en daar zitten andere criteria aan om het te verkrijgen , want cgm is nu ook lastig te verkrijgen

  • KarinVL

  Ik heb de FSL 2 via Ebay, met aanbieders uit Duitsland, besteld en ben er erg blij mee!

  Ik dacht dat het was gelukt om de app uit de Duitse playstore op m’n telefoon te zetten, maar vervolgens kon ik deze niet installeren ivm licentie-rechten.
  Daarom een FSL 2 reader erbij besteld, in het Engels en ‘gewoon’ met mmol/l (geen mg/dl) waardes.

  Het biedt zoveel rust en vrijheid, ook ten opzichte van de FSL 1. Ik denk er nu veel minder vaak aan dat ik moet scannen, ik hoor/voel/merk het vanzelf wel als mijn waarde te hoog of te laag wordt. Zeker bij bijvoorbeeld intensief sporten of belangrijke meetings erg handig! Mijn tijd binnen doelbereik is van 65% naar 75% gestegen!

  Er zijn diverse settings die ik graag nog verbeterd zou willen zien bij deze sensoren (je krijgt maar 1 waarschuwing als je te hoog/laag zit, ik zou graag na een uur of twee uur nogmaals gewaarschuwd willen worden), maar ze zijn nu echt al meer dan de moeite waard! Ik hoop dat ze ook snel in Nederland geleverd én vergoed worden…

  • Wie kan mij contactgegevens leveren waar ik in Duitsland de FSL 2 kan bestellen. Het lukt mij tnt niet om iemand te bereiken van abbott of een ander waar ik ze kan bestellen.

 • De prijs voor de consument is toch hetzelfde als de FSL1?

 • FSL2 is ook een FGM (je moet immers ook scannen) dus valt binnen de recente vergoedingscriteria, lijkt mij. Enige praktische probleem is verkrijgbaarheid in NL. EBay is dus mogelijk; de vraag of zorgverzekering die leverancier OK vindt hangt af van je polis…

  • LiekeK

  morgen wordt ie in NL aangekondigd :-)

 • Hij wordt/is niet alleen aangekondigd, maar is ook DIRECT leverbaar. De bedoeling van Abbott is dat FSL1 gebruikers, nadat ze hun sensoren hebben opgebruikt, bij de volgende bestelling meteen FSL2 geleverd krijgen. Ook wordt hij vergoed voor iedereen die ook in aanmerking kwam voor FSL1.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.