Home Forums Nieuw met diabetes Wat een dag…!

  • Maye

Wat een dag…!

Ik begon de dag goed.
Maar rond de lunch had de pomp nieuwe insuline nodig, de teller stond op 0 IE over. Ik was onderweg met ov en had daardoor de 2 eerdere meldingen kennelijk niet gehoord. Wel net een banaan op en nu zat ik in de bus, en wilde bolussen (achteraf omdat ik niet zeker was of ik de banaan op zou hebben voor ik in de bus stapte en hoe vriendelijk de chauffeur op een etende passagier zou reageren) Ik moest nog een halfuur reizen, dus in de bus gewisseld, ik zat gelukkig achterin, want t naaldje zat in m’n been. Ik wist het te presteren om in mijn vinger te prikken bij de manouvre, dat bloedde behoorlijk ook nog, maar het naaldje zat. Bij aankomst op de bestemming gecontroleerd of alles écht goed zat en na double check gerustgesteld. Anderhalf uur na de maaltijd zat ik goed.

Tegen het avondeten was ik thuis, na een middag met een behoorlijke dosis stress waar even niets aan te doen was. BG torentjehoog natuurlijk, ik reageer vaak pas op stress na afloop, en m’n BG volgt die beweging. Insuline toegediend met de pen, en voor de zekerheid alles vd pomp (batterij, ampul, slangetje, naaldje; da’s mn protocol als snellere variant op de 200 stappen die het ziekenhuis wil dat je neemt voordat je mag bellen) 1 1/2 Uur en 2 liter water verder, nog geen verschil. Nogmaals de pen, pomp op 200% omdat inmiddels duidelijk was dat het de stress was en dat dan het beste werkt bij mij (ja, 200%, bij minder ‘schakelt’ de stressreactie bij mij niet) Ik voelde nu binnen een halfuur dat ik ‘in de lift naar beneden zat’ en zat na nog een halfuur weer netjes (gezien de situatie) onder de 20. Als de stress reactie niet zo onvoorspelbaar was (ene keer torentjehoog, andere keer geen verschil te merken) zou ik mn pomp meteen op 200% kunnen zetten, maar dat doe ik dus toch maar niet.

Ik blijf nog wat langer wakker (normaal ga ik om 22:00 slapen) om te blijven checken tot ik stabiel rond de 13 zit (morgen weer omlaag, om hyper-hypo-hyper enz effect te vermijden) Ik slaap liever korter dan met zo’n felle nachtelijke hypo, daarvan heb ik de volgende dag meestal wat ik ‘de kat die niet op het feestje was’ noem (een hypo-kater, vergelijkbaar met een alcohol-kater maar dan zonder dat je gedronken hebt).

Ik vond deze foto wel toepasselijk, al was m’n konijn vandaag niet in de buurt van het slangetje van de pomp :D

wat een dag

    • Maye

    Edit: verwijderd, foto erbij was even puzzelen, nu onder bericht zelf.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.