Home Forums Ouder van een kind Wat is een normale nuchter bloedsuikerwaarde bij een kind?

Wat is een normale nuchter bloedsuikerwaarde bij een kind?

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier en heb een vraag over bloedsuikerwaarden van kinderen. Ik kan er op het internet niet echt een duidelijk antwoord over vinden, maar ik heb twee kinderen met overgewicht en wil graag weten of ze in de gevarenzone zitten wat betreft Diabetes. Ik heb ze vanmorgen nuchter geprikt met een setje dat ik te leen heb van mijn ouders die beiden DM type 2 hebben en ikzelf verdacht wordt op zwangerschapsdiabetes momenteel.

Mijn dochter van 10 jaar oud had vanmorgen nuchter een waarde van 5.8
Mijn zoon van 7 jaar oud had vanmorgen nuchter een waarde van 5.6

Naar mijn idee zijn deze waardes best hoog voor een kind dat na het avondeten de vorige dag om 17.30 uur niks meer gegeten of gedronken heeft.

Wat is jullie mening?

 • Keurige waardes hoor

  • corrus

  Mijn dochter van 10 jaar oud had vanmorgen nuchter een waarde van 5.8
  Mijn zoon van 7 jaar oud had vanmorgen nuchter een waarde van 5.6

  Keurige waardes hoor…
  Helemaal niets mis mee.

 • @ Silverdanm; ik begrijp je zorgen.

  Nuchtere ochtenwaardes behoren te liggen tussen de 5 en 7. De beide waardes zijn dus prima.

  Overgewicht is wel een belangrijke trigger voor Diabetes type 2.

 • Dank jullie wel allemaal voor jullie reactie! Ik ben in ieder geval een beetje gerustgesteld!

  • Anoniem
  • Inactief

  Prima waarden hoor. Aangezien je kinderen extra belast zijn qua risico, het zit in de familie en ze zijn wat te zwaar, zou ik toch extra aandacht besteden aan het verkleinen van de kans op T2. De erfelijkheidsfactor kun je niks aan doen, misschien lukt het om ze iets af te laten vallen of hun gewicht in ieder geval stabiel te houden tijdens de lengtegroei. Het is geen garantie dat ze het dan niet krijgen maar misschien helpt het toch om hun kansen op T2 wat te verkleinen.

 • De waarden die aangegeven worden op onderstaande stoplichtkaart, zijn de grenswaarden die uw huisarts hanteert om vast te stellen of er sprake is van een normale bloedglucosewaarde of een verstoring. Natuurlijk zijn deze waarden een richtlijn, en kan uw arts het beste constateren of uw kinderen een verhoogd risico hebben een bloedglucosemeter is zelden geheel nauwkeurig, er mag een afwijking in zitten van 15%.
  U mag er vanuit gaan dat de uitkomsten geen reden zijn tot ongerustheid. Indien er sprake is van overgewicht en diabetes in de familie, is het wel verstandig om dit bij een volgend bezoek van één van uw kinderen aan de huisarts te bespreken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.