Home Forums Voeding wat mag ik wel eten en wat niet

wat mag ik wel eten en wat niet

hoi ik heb een vraag
wat mag ik wel eten en wat niet
ik heb al sins een paar maanden type 2
nu is mijn vraag wat mag ik wel en niet eten want ik word er niet echt wijzer van op het ziekenhuis .

afz alexander

 • Hoi Alexander.

  In het hoofd menu van dit forum staat de button : Onderwerpen en daar valt de rubiek voeding ook onder.
  Veel voorbeelden en vragen hierover, voor het gemak alhier de link

  :https://nldiab-menauhant.savviihq.com/forum/voeding-en-dieet/

  Groet 6feet10

 • Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Losse koolhydraten als een stuk fruit geven pieken in je bloedsuikerspiegel. Belangrijk is ook om regelmatig te eten maar niet te vaak en beter niet direct ontbijten maar bijvoorbeeld een uurtje te wachten.
  Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Zo kunnen edelgistvlokken, mede door de aanwezige zink en chroom, je bloedsuikerspiegel stabiel houden.

 • Ik heb juist altijd te horen gekregen dat eigenlijk het ontbijt de allerbelangrijkste maaltijd van de dag is. En dat ik die ook gewoon op tijd (dus morgens vroeg moet pakken).
  Ik zou wel eens willen uitslapen en dan bv alleen lunchen en avond eten willen doen, maar dat is me echt verboden om te doen.
  Ondanks dat ik dan denk het zijn wel minder calorieen die je dan tot je neemt want al mijn maaltijd zijn dag in dag uit hetzelfde. En het scheelt insuline rotzooi in je lijf.
  Maar het is echt verboden.
  Denk dat elke suiker patiënt gewoon andere adviezen krijgt, dat ze in verschillende ziekenhuizen ook verschillende aanpakken hebben.
  Zo weet ik bv dat ik ‘s nachts nooit zak in waarde, maar meestal stijg, mijn vriendin die ook spuit en zo die zakt elke nacht en moet dus ook tegen de 10 aan zitten op moment van slapen gaan(van haar dokter). Ik ga vaak genoeg naar bed met 6-7 waardes en sta dan op met 8-9, en met de lage waarde gaan slapen vind mijn artsen team weer goed.
  Daarom denk ik dat het allemaal extreem persoonlijk is.

 • `MAALTIJDEN

 • MAALTIJDEN

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.