Home Forums Nieuw met diabetes Wat was je laatste HbA1c?

Wat was je laatste HbA1c?

Om je successen of tegenslagen te delen. Wat was jouw laatste HbA1c?

Lees hier meer over HbA1c

Oud naar nieuw omrekenen gaat als volgt: (10,93 + ”oude waarde”) – 23,5

_______________________________________________________________

Mijn laatste was 158, maar toen had ik 3 dagen de diagnose ;)

 • Hoi,

  Drie maanden geleden was mijn Hb1Ac 92
  Nu na drie maanden Levemir spuiten is het gedaald naar 78
  Ik heb er Novorapid bijgekregen en mijn streefwaarde is rond de 57, zegt mijn dvk.
  Ik hoop, in dit tempo, over drie maanden die waarde te hebben bereikt.

  • Mel83

  Die van mij was eind april bij het begin van de diagnose 105, eind augustus moet ik weer me hier voor prikken. Ben zeer benieuwd. Internist wil graag dat ik zo rond de 50 ga zitten.

 • Ik ben ook super benieuwd. Moet ook in augustus weer, en ik hoop op een getal onder de 47 (maar ik weet niet of ik dan een beetje te hard van stapel loop en te veel verwacht)

 • Afgelopen dinsdagmiddag 11-10 bij Diabetesverpleegkundige te horen gekregen, was gezakt !!
  Ik weet nog niet precies maar streefwaarde zou 45 zijn? Ging van 74 naar 54. Dus medicijngebruik en insulinegebruik gaan goed. Ondanks soms niet echt consequent Rapida spuiten voor elke maaltijd elke dag. En dingen eten/drinken die niet altijd kunnen…..

  • mijn laatste HBA1c was op 11oktober 82 ,moet echt omlaag maar hoe doe ik dit?
   Ik heb ook een schildklier die niet goed werkt,daar gebruik ik ook medicijnen voor
   wie kan mijn tips geven,word soms moedeloos van eet zo min mogelijk koolhydraten

    • berliva

    Ik had ook altijd een vrij hoog hba1c. Sinds ik cbd olie gebruik, elke maaltijd en voor het slapen gaan, was mijn hba1c in 3 weken met 5 gezakt. Van 76 naar 71. Moet binnenkort weer prilken maar weet zeker dat hij weer flink is gezakt. Hoop rond de 60 te zitten

 • @anne1998; mijn laatste waarde was van april dit jaar; HbA1c was 45 (6,3)

  Uiteraard ben ik hier blij mee. Alleen de DvK vond het aan de lage kant… Pfft, gelukkig heb ik nu een andere DvK.

  • SimonW

  44 Had ik de laatste keer. Was ik best tevreden mee.

 • De mijne is een stuk minder gezakt, dan ik gehoopt had.
  Valt me vies tegen.
  Nou heb ik inmiddels al een virusje gehad en heb nu een luchtweginfectie. Dat stuwt de gemiddelden natuurlijk best op.

  In april was mijn Hb1Ac 92 – drie maanden geleden flink gezakt naar 78 en nu maar naar 70.
  Ik moet in december weer. Hoop dat het dan toch verder gezakt is.

 • Dat hoop ik ook voor je Chaim!

  Die van mij is ondertussen gezakt naar 38. Dat was behoorlijk heftig gezien ik van 158 af kwam, maar gelukkig gaat het nu prima.
  Dvk vond het ook een beetje te laag, maar ik vind het best oke.

 • Wow, Anne…dat is wel van de ene extreme naar de andere. Jij vindt het best oke, maar heb je dan niet vaak hypo’s?

 • @chaim gemiddeld 1 tot 3 hypo’s per week. Soms een beetje meer, maar vaak zijn ze snel opgelost en vlug voelbaar

 • @anne…dat lijkt mij redelijk veel? Maar ik heb er geen verstand van. Ik heb heel veel last van zogenaamde relatief-hypo’s gehad, toen ik nog Metformine slikte. Soms meer keren op een dag.
  Dan zakte mijn suiker te snel en dan viel ik, min of meer, flauw. Ik viel, ik hoorde alles, maar kon niet bewegen of reageren. Toen ik besloot om verder te weigeren om Metformine te slikken en gestaan heb op een alternatief, was dat het einde van die relatief-hypo’s. Vanaf de eerste dag, nooit meer last van gehad.
  Ik heb nu wel hypo’s, maar minder dan 1 per week, denk ik. En ik blijf er gewoon bij.
  Lijkt me toch niet fijn voor je.

 • @Chaim
  Dat klinkt ook naar, die relatief-hypo’s, daar weet ik dan weer niks vanaf.

  Ik weet het zelf ook niet hoor, Chaim. In het afgelopen half jaar is dit redelijk normaal voor me geworden, en als ik de ‘instellingen’ iets minder scherp zet dan krijg ik meer hoge waardes en daar zit ik ook niet op te wachten.
  Bovendien: waar een hypo bij de één heel intensief en zwaar is, hoeft dat bij de ander niet zo te zijn. Een hypo houdt voor mij meestal in dat ik me een ietsiepietsie trillerig voel, 2 dextro in mijn mond prop, en verder ga met waar ik mee bezig ben.
  Slechts enkele keren ben ik echt even niet goed, en kan ik niet doorgaan met sporten/werken, maar flauwvallen, dat komt nooit voor, gelukkig.

 • dinsdag 1 november weet ik het weer laatste keer was 67 2 maanden ervoor bij ziekenhuis opname was ie 102 gus mooi gezakt denk niet dat ik deze keer zo geweldig zak enorme stres tijd nu ogen laseren drukte met eigen zaak en ook nog even een boeken onderzoek van de vriendjes van de belasting dus veel erg veel te doen en te regelen schiet het rust moment er wel bij in

  • Wees maar trots, want je bent al zo gezakt! Top!

  • Tim26

  Goedenavond/nacht..

  Mijn HbA1c had in het begin van mn diagnose (rond eind april dit jaar) een waarde van 137. Veeeeeeeeel te hoog dus! Na 3 maanden (aug) later weer op controle te zijn geweest was die gelukkig al gezakt naar 73. Afgelopen keer (28 okt) weer de uitslag dat die gezakt was naar 64! Volgens de dvk zou een waarde tussen de 50 en 58 wel goed zijn voor mij. Hier kan ik mezelf ook wel in vinden dus daar gaan we voor! 27 januari weer terug op controle!

 • Half mei 2016 de diagnose DM2 gekregen: ( Na een poosje pré diabetische waarden)
  glucose nuchter 7,3 mmol/l en HbA1c van 41 mmol/l

  Eind augustus 2016 de eerste controle via POH:
  glucose nuchter 6.8 mmol/l en HbA1c van 38 mmol/l

  Ik gebruik (nog) geen medicijnen.

 • Mijn HbA1c is: 53 (oude: 7.0), en daar ben ik erg blij mee.
  Maar het blijft een gemiddelde. Nu dus nog proberen de hypo’s en hypers te voorkomen,en zo min mogelijk te schommelen.

 • @anita53 Dat zijn hele mooie resultaten! Super van je! Toch een schok om te horen dat je DM2 hebt. Heel veel sterkte toegewenst. Hopelijk kun je het een tijd goed doorkomen zonder medicijnen.

  M.vanHoorn, dat is een super waarde! Lastig is dat he … om toch die balans te vinden tussen niet te veel hypers en niet te veel hypo’s

 • @marianaalbers

  Je HbA1c omlaag krijgen is latig, maar zeker niet onmogelijk. Enkele tips zijn:
  -meet regelmatig je bloedsuiker zodat je je bewust bent van je bloedsuikerwaarde
  -doe je best om goed ingesteld te raken. Neem hiervoor contact op met het ziekenhuis
  -probeer het gebruik van koolhydraten enigszins te beperken. Iets lekkers mag zo nu en dan zeker!
  -Beweeg!
  -Overleg of je de juiste medicijnen gebruikt en of er iets aan je behandeling moet veranderen.

 • Hoi Anne 1998,

  Als ik lees welke waarden andere mensen hebben op dit forum, dan vraag ik me wel eens af of het bij mij wel zo “ernstig” is. Daarom heb ik het ook maar eens hier opgeschreven. De huisarts wilde in mei meteen metformine voorschrijven. Over de 2de meting v. augustus was ze ook niet tevreden. Ben benieuwd wat de 3de oplevert. Als het ongeveer dezelfde waardes zijn, zal zij dringender adviseren medicijnen te gebruiken. Inmiddels ben ik door wat ik lees over medicatie zo mogelijk nog minder enthousiast om te gaan slikken. Geen idee wat wijsheid is en wellicht is het wel té eigenwijs als ik weer weiger. Maar ja we hebben nog even te gaan, misschien lukt het me om nog wat af te vallen ( gaat zéér moeizaam) en zijn daardoor de waardes net goed genoeg.

 • Hoi @anita53

  Dat moet je niet denken hoor! Diabetes is diabetes en uiteindelijk loopt iedereen met hetzelfde probleem. De één is uiteraard wat moeilijker in te stellen dan de ander, maar HbA1c is maar een willekeurige waarde. Het is niet zo dat het noemen van zo’n getal zegt hoe ‘ernstig’ je diabetes is of zo.

  Ik noemde bijvoorbeeld aan het begin van dit forumbericht mijn toenmalige HbA1c van 158 – verschrikkelijk hoog. Dat was net na mijn diagnose, die helemaal niet super ernstig was. Natuurlijk is zo’n hoog HbA1c niet goed, maar ik ben rustig naar het ziekenhuis gegaan, heb leren spuiten en was binnen een uur weer weg. Even alles reguleren en naar een paar weken was alles weer op de rails. Dus zo’n getal zegt niks over ernst.

  Zijn de dingen die je huisarts zegt gebaseerd op een HbA1c van 38 ?!?. Een hbA1c van 38 ljkt me uitstekend namelijk! Die van mij is ook 38 op dit moment, en ik kreeg de opmerking ‘dat dat wel een beetje aan de lage kant is …’
  Ik kan me bijna niet voorstellen dat de huisarts jouw bij dit HbA1c aanbeveelt om medicijnen te gaan gebruiken voor je bloedsuiker. Dat lijkt me eerder gevaarlijk i.v.m. een risico op hypo’s.

  Voor mensen onder de 70 wordt over het algemeen een streefwaarde van 58 aangehouden. Daar zit je ver onder! Je nuchtere bloedsuiker vind ik een klein beetje aan de hoge kant, maar ook helemaal niet slecht hoor!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.