Home Forums Lichamelijke complicaties Wazig zien na 1 week gebruik Gliclazide

Wazig zien na 1 week gebruik Gliclazide

Ik ben een man van 62 jaar en had voorheen enkele jaren lichte suiker wat goed te behandelen was met 1 tablet Metformine van 500 mg per dag.
Sinds kort is dit omgeslagen en had ik vorige week een bloedsuikerwaarde van 18.3 nuchter. Nadat er van de week bloed was geprikt bij het lab. is men er ook achter dat mijn lange termijn op 99 zit, terwijl dit onder de 55 moet zijn.
Ik slik nu een week 1x Gliclazide retard tablet 30 mg. naast 1tablet Metformine 500 mg ’s morgens bij het ontbijt en ’s avonds bij het avondeten slik 1 tablet Metformine van 1000 mg.
Sinds vandaag is mijn zicht ineens erg wazig geworden, ik kan ineens niet meer van dichtbij iets lezen, al was dit enigszins toch al niet best, want ik gebruik een leesbril, maar het is nu helemaal slecht…, ik moet nu echt mijn bril gebruiken wil uberhaupt iets kunnen lezen.
Ook in de verte kijken is soms wazig en met name naar tv kijken… Maar het gekke is als ik mijn leesbril opzet kan ik prima in de verte kijken en ook naar tv..
Is dit blijvend, of word dat na gewenning van de medicatie weer beter? Mijn bloedsuikerwaarde is erg schommelend nu nog maar ligt gemiddeld nu wel veel lager, ik meet op mijn werk zelfs soms 6.0, maar thuis en na de maaltijden ligt hij zo rond de 7 en ’s ochtends nuchter zo rond de 8.5..
Ik ben nu streng op koolhydraatvrij dieet en drink heel veel water en probeer veel te bewegen, want ik wil echt veel kilo’s gaan kwijtraken en mijn bloedsuikerwaarde op een mooi niveau hebben ( tussen de 5 en 7)
Gaat dat wazige zien weer weg, of is dit blijvend, want ik maak me echt hierover ongerust.
Alvast vriendelijk dank voor eventuele reacties!
MVG, Ruud.

 • Het kan er mee te maken hebben dat je bloedsuikerwaarden nu beter zijn. Schommelende bloedsuikerwaarden hadden bij mij effect op mijn ogen, tegenwoordig schommel ik minder. Als het na een paar weken niet verandert, dan toch maar naar de huisarts en eventueel de oogarts.

  • Dank je wel Yvonne voor je reactie en jou ervaring.
   Ik ga sowieso na het weekend hierover contact opnemen met mijn diabetesverpleegkundige, al is alleen maar om mijn ongerustheid weg te nemen..
   Met vriendelijke groet,
   Ruud.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.