Home Forums Werken Weer aan het werk

 • Bert62

Weer aan het werk

Ik heb sinds ruim een maand diabetes (type 2). Ik heb een week in het ziekenhuis gelegen en zou afgelopen twee weken nog een oogonderzoek en een vaatonderzoek krijgen. Vandaag waren oorspronkelijk een eerste afspraak bij de internist en daarna bij de huisarts gepland. Alle afspraken werden afgezegd, vanwege de corona. Op dit moment heb ik nog problemen met het zien en ben nog regelmatig moe.

Ik vroeg mij even af, hoe lang duurt gemiddeld het herstel en daarmee bedoel ik eigenlijk, hoe zag jullie re-integratie traject eruit?

 • Hoi Bert,

  ik weet niet of je er iets over kan zeggen. ik weet het nu een week of 2 dag ik DM2 heb en we zijn nu met de medicatie omhoog omdat ik nuchter nog boven de 8 zit en afgelopen week zat ik bv in de middag rond de 16.
  Ik merk het moe zijn nog heel erg, maar ook nog steeds veel dorst en plassen.
  Ik denk dat het erg van je conditie voor het vaststellen afhangt. Als je toen een goede conditie, minder overgewicht (als dat er al is) en het relatief kort had voordat je er achter kwam dan kan ik me voorstellen dat je herstel korter is dan wanneer je met een slechte conditie, extreem overgewicht en veel klachten zelfs in het ziekenhuis bent opgenomen. Er zijn mensen die er toevallig achter komen en nooit klachten hebben gehad en die zullen gewoon blijven werken maar ook mensen die zoals jij zelfs in het zkh komen.

  Ik hoop dat je snel herstelt

 • Ik had alleen wat last van veel plassen en veel dorst. Dacht dat het door het warme weer kwam en nooit aan diabetes gedacht totdat ik het op internet las. Toen had ik mijn suiker geprikt en die was nuchter 17.7 en zo ben ik via huisarts direct naar de spoedeisende hulp geweest. Ik mocht gelukkig vijf uur later weer naar huis met insuline en metformine. Dat was in mijn vrije week en ik ben de week erna weer gewoon aan het werk gegaan.
  Maar ik merk dat het wel meer energie koste en ik vind het nog steeds moeilijk om de diabetes te combineren met mijn werk. Ik denk dat het een kwestie is van uitproberen en wat goed voelt. Je zou ook met de bedrijfsarts contact op kunnen nemen?

  Beterschap en hoop dat je je snel weer beter voelt

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.