Home Forums Bloedsuikerwaarden Weer goed zien en lagere bloedsuikerwaardes.

Weer goed zien en lagere bloedsuikerwaardes.

Ik kan na 3 maanden, nadat mijn medicatie was uitgebreid en was verhoogd, na hoge bloedsuikerwaardes, weer goed zien, het wazige kijken is gelukkig weer voorbij, alleen kan ik nu bij het lezen niet meer zonder mijn leesbril, maar ver zien is weer prima. Ik had Gliclazide, naast Metformine, erbij gekregen na een bloedsuikerwaarde van ruim 18. Ik ben direct begonnen met een koolhydraatvrij dieet en ben inmiddels meer als 10 kilo afgevallen en mijn bloedsuikerwaardes zijn nu goed gezakt en zijn dagelijks tussen de 5 en 8, waar ik erg blij mee ben. De Gliclazide heb ik enkele weken geleden mogen stoppen en slik nu nog dagelijk 1 x 500 mg Metformine ’s morgens en 1 x 1000 mg Metformine ’s avonds en voel me er prima bij. Ook volg ik nog het koolhydraatverlaagde dieet, maar niet meer helemaal vrij, zo eet ik bv. koolhydraatverlaagd brood en zo af en toe in de weekenden, met name op zondag, een aardappeltje, maar daar blijft het dan ook bij.
Van de week ga ik weer bloedprikken bij het Laboratorium en volgende week controle bij de praktijkondersteuner/diabetesverpleegkundige en ben ik benieuwd naar mijn lange termijn.. Ik hoop echt in de toekomst nog meer af te vallen en minder medicatie te gaan slikken, al zal het stempel “Diabeet” er nooit meer mee weg gaan, maar ik voel me momenteel veel beter als een paar maanden geleden.. Ik houd u op de hoogte als ik de uitslagen eerdaags allemaal binnen hebt en het verloop van het koolhydraatverlaagd dieet, wat ik uiteraard blijf volgen en hopenlijk val ik nog vele kilo’s af en blijft mijn bloedsuikerwaarde “normaal” tussen de 5 en 8 …

  • Yvonne

  Gefeliciteerd met de behaalde resultaten, heel goed gedaan. Het scheelt inderdaad enorm in je energieniveau als je bloedsuikerwaarden weer normaal zijn.

  • Dank je wel beste Yvonne, ik voel me inderdaad stukken beter en weer zekerder door dit :)
   Met vriendelijke groet!

   Ruud Koet te Leiden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.