Home Forums Behandelaren Weinig insuline nodig

Weinig insuline nodig

Mijn man is sinds een acute alvleesklierontsteking insuline-afhankelijk. Daarvoor slikte hij 5 jaar glicazide.
Die alvleesklier is intussen chronisch ontstoken geraakt en onderzoek heeft uitgewezen dat zijn alvleesklier helemaal niets meer doet.
Maakt geen insuline, geen glucagon en geen spijsvertingsenzymen meer.
Hij spuit 1 x dag lantus (22 EH) en 3x dgs novorapid(2x 8, 1x 14).
Helemaal niet veel dus.

In mijn omgeving heb ik wat diabetici -type 2- die ook insuline afhankelijk zijn en die spuiten veel hogere hoeveelheden.

Waar ligt dat dan aan? Heeft het ene lichaam zoveel meer insuline nodig als het andere?

Daar zijn wij nieuwsgierig naar…. ;)

  • Dat is een vraag die voor de DVK is. Die kan daar beter een antwoord op geven dan wij want er kunnen meerdere antwoorden zijn.

  • Hoi!

    Hoeveel insuline een lichaam nodig heeft is verschillend per persoon, en onder anderen afhankelijk van lengte en gewicht. Maar er zijn nog veel meer dingen die daar invloed op hebben: denk aan je levensstijl (beweeg je veel / weinig, actieve baan of kantoorbaan), voedingspatroon (koolhydraatrijk of arm, veel/weinig snoepen)

    Persoonlijk denk ik dat het aantal eenheden dat uw man spuit helemaal niet weinig is.
    Ikzelf heb diabetes type 1 (ik maak dus ook helemaal geen insuline meer aan) en ik spuit 12 eenheden langwerkende insuline (levemir, een beetje vergelijkbaar met lantus) en gemiddeld 20 EH NovoRapid. Maar, ik ben dan ook heel wat jaren jonger.

    Hoeveel insuline je gebruikt is dus afhankelijk van een heleboel factoren. Zolang de waardes van uw man goed zijn, hij niet te veel hyper’s en hypo’s heeft, betekent dat, dat de insuline goed afgesteld is.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.