Home Forums Corona Wel/niet thuisblijven

Wel/niet thuisblijven

Mijn partner heeft diabetes type 1 en heeft niet de mogelijkheid om thuis te werken. Om ons heen horen we overal werkgevers die preventief mensen met diabetes naar huis sturen, maar de werkgever van mijn vriend eist dat hij gewoon komt werken, ook al werkt hij niet in een cruciaal beroep. De enige andere mogelijkheden zijn anders (onbetaald) verlof opnemen of werkweigering met als gevolg ontslag. We worstelen hier erg mee, omdat we ons er eigenlijk niet prettig bij voelen dat hij nog steeds elke dag naar werk gaat, maar ja we hebben weinig keus. Zijn er nog meer mensen met dit probleem en hoe gaan jullie hier dan mee om?

  • Kan hij onderweg en op zijn werk anderhalve meter afstand houden? Dat zou de doorslag moeten geven. Als dat niet het geval is, de bedrijfsarts inschakelen? Sterkte.

  • Een werkgever kan een werknemer niet dwingen om onbetaald verlof te nemen. Dit is zo per wet geregeld. Tevens zou het handig zijn om dit te bespreken met de dvk en deze hiervan ook op de hoogte te stellen. Wat verstandig kan zijn is om contact op te nemen met een jurist. Er zijn tevens gratis juristen die je hier bij bij kunnen staan. Google eens naar gratis juridische hulp.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.