Home Forums Corona Wel of geen Coronavaccin ?

 • daven

Wel of geen Coronavaccin ?

Beste mensen ,

Wie neemt straks wel of geen vaccin ,of wie twijfelt nog en waarom ?

Persoonlijk twijfel ik nog ,mn wat zijn de effecten op langer termijn ?(en omdat ik me er nog niet genoeg in heb verdiep ) Ondanks dat ik in risicogroep val en in de zorg werk (waar al collega’s pos zijn getest ) ben ik er nog niet van overtuigd .
Hoe kijken jullie hier tegen aan ?(zijn er nog meer mensen die twijfelen ? )

  • daven

  Damn of de duvel ermee speelt ,vannacht een extra nachtje draaien weer een collega in quarantaine :-( maarja de plicht roept !

 • Hoi Daven, ik twijfel ook, maar dit omdat ik regelmatig allergische reacties heb op diverse medicijnen. Zit niet te wachten op een opgeblazen hoofd of een lijf vol jeukende rode bulten… ook al eens een allergische reactie gehad op antihistamine…

  Dus ik sta sowieso niet vooraan.

  Fijne dag!
  Lotje

  • daven

  Heej lotje :-)

  o daar had ik nog niet aan gedacht, aan mensen die extra gevoelig zijn voor allergieën, lijkt me idd vervelend en een punt om mee te nemen in de overweging .

  wow een allergische reactie op anti histamine ,lijkt mij ook best zeldzaam niet ?( verwacht je niet snel )

  Las ergens dat ze een onderzoek hadden gedaan onder verpleegkundigen (alleen leden ,dus geeft geen correct beeld ),maar 1/3 zou zich nu laten inenten ,de rest wist het nog niet of wou het niet . Wij zijn dus niet de enige die twijfelen hihi

  Fijne dag ,bedankt voor je antwoord :-)

  Bij ernstige allergieën ,wordt het zelfs afgeraden zie ik net ;-)
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/allergische-reactie-na-coronavaccin-zeldzaam-maar-gebeurt-vaker/ar-BB1bOLQR?ocid=msedgdhp

  • Ben42

  Het is zondermeer waar dat aan vaccin’s risico’s kleven. Maar probeer het allemaal een beetje in proportie te zien. Aan naar buiten gaan kleven ook risico’s, je zou maar zo een tak op je hoofd kunnen krijgen of er kan een bliksem inslaan in je hoofd. En dan nog het verkeer en allerlei geweldsmisdrijven. Ook het verrichten van arbeid gaat met risico’s gepaard.

  Dus probeer het denken een beetje in proportie te doen. Ondertussen zijn er 1.5 miljoen mensen overleden aan corona. En we hebben wat enkele meldingen van het corona vaccin. Ja er zullen nog wel meer meldingen volgen over mensen die niet goed reageren op het vaccin.

  Wanneer wordt het dan de moeite waard om het vaccin wel te nemen. Zolang de voordelen van het vaccin groter zijn dan de nadelen en momenteel is dat in extreme mate het geval is het raadzaam om het vaccin te nemen.

  En wat de komplot denkers die dit eventueel lezen. Als je het corona vaccin niet neemt dan heeft de overheid dat in de gaten en planten ze die chip wel in door je in een Ufo te ontvoeren daar allerlei operaties op je te verrichten en dan alsnog een flink aantal chips in te planten.

  Ja het corona vaccin heeft nadelen. En mensen die weten dat ze flinke allergien hebben moeten er zorgvuldiger mee omgaan. Maar voor de overige mensen zijn de voordelen groter dan de nadelen van het vaccin.

  Als mij het vaccin wordt aangeboden, dan zal ik daar gebruik van maken.
  Ben

  Zoals gebruikelijk, twijfel ook aan wat ik schrijf.

  • daven

  oke bedankt voor je reactie Ben42

  Meer mensen ?

 • Nadat ik een negatieve GAD65 test had gehad heb ik gegoogeld wat dat kon veroorzaken afgezien van suikerziekte en één van de mogelijkheden was een vaccinatie.
  Toen ik dit topic las heb ik gepoogd die informatie terug te vinden (stond op een site van een ziekenhuis), maar dat is me tot op heden helaas nog niet gelukt.
  Wat ik wel heb kunnen vinden is dit onderzoek:

  Review of Vaccine Induced Immune Overload and the Resulting Epidemics of Type 1 Diabetes and Metabolic Syndrome, Emphasis on Explaining the RecentAccelerations in the Risk of Prediabetes and other Immune Mediated Diseases

  “Extensive evidence links vaccine induced immune overload with the epidemic of type 1 diabetes. More recent data indicates that obesity, type 2 diabetes and other components of metabolic syndrome are highly associated with immunization”

  Het is maar dat je het weet.

  • Zorua

  Ik heb gelezen op de site van de Rijksoverheid dat onduidelijk is hoe het vaccin reageert i.c.m. een auto-immuunziekte.
  Gezien diabetes type 1 een auto-immuunziekte is… lijkt het me niet verstandig.

 • Het is bekend dat een flinke virusinfectie de kans op het ontwikkelen van diabetes type 1 kan verhogen (https://www.diabetestype1.nl/bibliotheek/risicofactoren/145-krijg-je-diabetes-type-1-door-virussen-of-vaccinaties). Zo zijn er ook aanwijzingen dat een coronavirusinfectie diabetes kan veroorzaken, zie bijvoorbeeld https://www.nature.com/articles/d41586-020-01891-8. Dit wordt nog onderzocht, maar past in de wijd verbreide notie dat het ernstig ziek zijn een trigger kan zijn om diabetes te ontwikkelen. Dus kun je maar beter zorgen dat je geen ernstige virusinfectie oploopt. Het vaccin geeft je geen ernstige infectie maar zorgt juist dat je deze kan voorkomen. Daarmee verlaag je dus juist de kans op het ontwikkelen van diabetes.

  By the way, héb je al diabetes, dan hoef je je al helemaal geen zorgen te maken dat je het nog krijgt. :-)

   • Zorua

   Ik heb al diabetes dus daar ben ik niet bang voor. Ik vermoed dat corona ook de trigger is geweest voor mijn diabetes. Gezien ik in januari 2020 flink ziek ben geweest met longontsteking etc en toen in april diabetes diagnose.
   Maar het gaat mij er om dat het niet is getest op mensen met diabetes.

    • Ben42

    Ik heb al diabetes dus daar ben ik niet bang voor.
    Ik vermoed dat corona ook de trigger is geweest voor mijn diabetes. Gezien ik in januari 2020 flink ziek ben geweest met longontsteking etc en toen in april diabetes diagnose.
    Je hebt type 2, de autoimmuumreactie refereerd naar type 1. Dat je diabetes type 2 hebt opgelopen door corona is dus volledig onbevestigd en zeer onwaarschijnlijk. Het is minder onwaarschijnlijk dat een ziekte type 2 aan het licht gebracht heeft (maar dat is wat anders dan veroorzaakt). Type 1 is een geheel andere ziekte voor een groot deel met dezelfde symptomen en dezelfde behandeling, maar onafhankelijk van type 2.

    Maar het gaat mij er om dat het niet is getest op mensen met diabetes.
    De testprotocollen voor medicatie zijn niet eenvoudig om uit te voeren ook wordt het niet als ethisch gezien dit op risicogroepen en kinderen toe doen. Ook is het niet effectief om dergelijke ‘variaties’ in de test populatie te hebben. Dit is zo voor de meeste medicijnen en natuurlijk zijn er voortschrijdende inzichten, maar nu is het nog zo dat de testen hoewel ze best wel uitgebreid zijn nog steeds op een beperkt aantal mensen en niet of nauwelijks op specifieke groepen worden uitgevoerd.

    Ondertussen (jouw bericht is van 9 januari) zijn er ook al heel veel mensen met diabetes gevaccineerd. (Nee niet dubbelblind en nee deze groep wordt ook niet gevolgd zoals dat onder een testscenario het geval is).

    We hebben geen ‘zekerheden’ over de vacinaties, wel hebben we ondertussen behoorlijke ‘zekerheden’ betreffende het corona virus. Voor mij maakt dat de keuze eenvoudig.

    Ben
    Zoals gebruikelijk wantrouw alle berichten (ook die van mij) op het internet.
    Ik ben geen arts en mijn schrijven is ook nooit bedoelt als medisch advies, slechts iets om over na te denken.

  • daven

  Zijn hier trouwens leden die de 4de booster al hebben gehad en zoja wel of geen corona al hebben gehad ?

  uiteraard ben ik nog steeds niet gevaccineerd ,maar ik heb het ondanks dat ik een hoog risico patient ben nog steeds niet gehad ! Ik werk in de zorg ,dus ik wordt er dagelijks aan bloot gesteld 😉 (helpen de lading supplementen dan toch 😜?)

  Ik ben van mening dat als ik de eerste delta variant had gekregen ,ik vast wel in het ziekenhuis beland zou zijn geweest (of erger ) ,de omicron variant en zijn sub varianten ben ik van mening dat ik die zonder vaccinatie wel zal overleven !

  Ik heb respect voor ieder zijn keuze en over de mijne heb ik zeker nagedacht en mijn overwegingen gemaakt ! Ben er zelfs een beetje trots op dat ik de enige op mijn afdeling ben die het nog niet heeft gehad zonder vaccinatie ! (wil niet zeggen dat ik het niet kan krijgen of het al al gehad heb zonder dat ik het weet )

  Mijn suikers zijn slecht geregeld (vaker in de 20 ) ,maar dit is mijn eigen keuze en ook zakt dit weer vaak naar acceptable waarde ! Zal binnenkort wel weer eens het hba1c laten prikken 🤪 Maar op dit moment leef ik en geniet ik ervan en als ik ik weer een hartinfarct krijg of wat anders hoor je mij niet klagen 🤗

  Note: wat anderen van mij vinden kan mijn niet boeien ,ik weet de gevolgen ben zelf verplegkundige ! Dit is nog altijd mijn leven ,net zo goed als er diabeten zijn die roken of alcohol drinken (wat ik niet doe ) Ik heb voor ieder zijn keuze respect !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.