Home Forums Oproepen welke app moet ik gebruiken i.c.m. accu-chek aviva-insight

welke app moet ik gebruiken i.c.m. accu-chek aviva-insight

Hoi beste accu-chek pomp gebruikers,
Ik gebruik de accu-chek aviva insight pomp en wil niet meer afhankelijk zijn van mijn insight meter om een meting te doen en een bolus in te stellen en daarna toe te dienen.
Ik heb destijds voor de accu-chek (eerst de combo en nu de insight) gekozen omdat je bij het toedienen van de bolus gebruik kan maken van de bolus calculator in de meter en je niet de pomp van onder je kleren moet halen om daar de bolus op in te stellen. Ik draag de pomp in een hoesje aan een elastieke borstband zodat er geen slangetje van onder je kleren komt wat overal achter kan blijven haken.
De software van de insight meter/calculator is heel traag en gaat ook regelmatig in de fout als je een bolus toe wil dienen zonder te meten bij b.v.b. een tussendoortje.
Ik heb ook overwogen om de freestyle libre te gaan gebruiken maar dan kun je maar 200 teststripjes per jaar vergoed krijgen en ik wil toch wel voor de hoofd maaltijd een meting doen om te zien hoe ik er voor sta met mijn bloedsuikerwaarde.
Ik ben nu op zoek naar een app die ik kan koppelen met mijn pomp en ook de bloedsuikerwaarde kan gebruiken om mijn bolus in te stellen.
Wie heeft hier al ervaring mee of onderzoek naar gedaan?
Ik ben benieuwd.
Groeten, Gert

 • Dag Gert,

  Met AndroidAPS moet dit mogelijk zijn, mits je ook een Android smartphone hebt.
  Voor een iPhone is dit geen optie.

  Dit is echter wel een zogenaamd ‘DIY Loop systeem’ wat heel ver kan gaan.
  Je zou deze misschien ook slechts heel eenvoudig kunnen gebruiken en alleen de boluscalculator hiervan gebruiken.

  Maar eigenlijk is dit systeem bedoelt als APS systeem (Artificial Pancreas System) om zodoende een ‘closed loop’ op te zetten.
  Dat gaat echt een heel stuk verder.

  Doe je nu al aan zelfmanagement, dan kan dit zeker een optie zijn.
  Durf je dit niet aan en laat je instellingen en aanpassingen altijd over aan je dvk en internist, dan is dit systeem eigenlijk niet aan te raden.

  De officiële docs voor deze app vind je op
  https://androidaps.readthedocs.io/en/latest/CROWDIN/nl/index.html

  Er is ook een Nederlands talige Facebook groep waar je lid van kunt worden, genaamd Looped NL-BE

  https://www.facebook.com/groups/117102135652893/?ref=bookmarks

 • Beste Gert,
  Zelf ben ik een accuchek gebruiker en in combinatie met de FSL werk het eigenlijk niet. De FSL (meting in het onderhuidsvocht) loop achter (max 40 minuten) op de bloedprik (echt bloed real time).
  Daarom oriënteer ik mij nu op een non-invasieve glucosemeting d.m.v. licht, radiogolven of iets dergelijks. Die ontwikkelingen zijn volop in gang.
  Je hebt het ook over het steeds onder de klwren halen van de pomp? Zelf heb ik zakjes in mijn hemden / pyama en de pomp zit daar in. Ziet niemand en is gebruiksvriendelijk.
  Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.