Home Forums Behandelaren Welke Bg Strips gebruiken jullie naast de Free Style Sensor.

 • Ben42

Welke Bg Strips gebruiken jullie naast de Free Style Sensor.

Geachte Free Style gebruikers,

Helemaal zonder strips dat lukt nog niet. Dus gebruik je strips naast de Free Style Libre.
Zelf gebruik ik Contour strips van Bayer, dit omdat de BG meter met de pomp is verbonden.

Welke strips gebruiken jullie naast de Free Style Sensor?

Deze vraag stel ik omdat ik ook geprobeerd heb de Free Style strips te gebruiken, dan heb je toch weer minder spullen bij je wat een voordeel is. Maar dat ging bij mij niet goed.

Vriendelijke groet,
Ben

  • Pedro

  Wat ging er niet goed dan met het gebruik van de strips? Ik gebruik naast de FSL ook de strips die erbij horen, de Freestyle Precision. Deze worden ook vergoed door mijn zorgverzekeraar.

  Bij een vorig reader werkte de strips niet vlekkeloos, bij het plaatsen van de strip werd die niet altijd gedetecteerd. Ik heb dit gemeld bij Abbott en kreeg in de garantie een nieuwe reader.

  • Ben42

  Omdat meten met een bloedglucose meter nog maar zelden voorkomt, was het handig om naast de reader strips, een lancet apparaat en wat lancetten mee te nemen. Maar als ik er dan mee wilde meten, dan zag de reader de strips helemaal niet.

  Omdat ik de reader in mijn broekzak heb, wordt de strippoort natuurlijk stoffig. Ik vermoed dat dat de reden is dat na ongeveer een half jaar de poort niet meer betrouwbaar is. Je kunt er dan niet meer op vertrouwen dat je de reader als Bloedsuiker meter kunt gebruiken.

  Omdat de reader als bloedsuiker meter als ‘backup’ of ‘noodvoorziening’ wordt gebruikt, is het niet acceptabel dat de reader het dan zo vaak niet doet.

  Voordeel voor reader als bloedsuikermeter was, dat je dan op verschillende plekken (werk/sporttas etc.) wat noodmateriaal kon bewaren.

  Nu gebruik ik een Contour meter van Bayer, maar die moet dan iedere keer weer mee, naar het werk, dan weer in de sporttas stoppen etc. Omdat ik die meter zo weinig gebruik komt het nogwel eens voor dat Bg-meter nog in de sporttas zit terwijl ik b.v. op het werk ben.

  Ben

  • Pedro

  Je zou eens kunnen proberen om contact met Abbott op te nemen en zeggen dat de reader de strips niet (meer) leest. Ik denk dat er wel een kansje in zit dat ze een nieuwe opsturen.

  • Ben42

  Hallo Pedro,
  Het meten met de strips is een noodvoorziening. En Abbott zal inderdaad wel een nieuwe meter toesturen (mits het niet te vaak gebeurd).
  Maar ik verwacht dat een noodvoorziening werkt op het moment dat je deze wilt gebruiken.
  Een brandblusser die vervangen wordt als deze het niet doet op het moment dat je deze wilt gebruiken, dat vervuld ook geen functie.

  Via een andere draad kwam ik op deze site terecht :
  Stopje voor in de FreeStyle Libre.

  Dit weekend dat stopje maar eens bestellen. En dan zal ik ook Abbott op de hoogte brengen van deze site en het stopje. Maar Abbott kennende doen ze daar dan maar zeer weinig mee.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Ik gebruik al jaren de Contour USB next van Bayer. En dus ook de strips.
  Dit louter omdat hij op m’n Mac computer kan.
  Ben er erg tevreden over. En ik gebruik m’n meter zeker 4x per dag…….

  Al die andere meters zijn Windows gerelateerd, en dat gebruik ik dus niet.
  Kortom, ik ben een tevreden mens.

 • Ik gebruik de reader van de FSL als glucosemeter. De FSL zelf gebruik ik op het moment helaas niet, maar ik ben wel de reader blijven gebruiken om te meten. Er gaan Freestyle Precision strips in.
  Voorheen gebruikte ik een Glucomen LX plus meter.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.