Home Forums Nieuw met diabetes Op welke meter kun je teruglezen wat je laatst gespoten hebt?

 • Pieter

Op welke meter kun je teruglezen wat je laatst gespoten hebt?

ik heb jarenlang een meter gehad (lilly) waar ik kon teruglezen wat ik de laatste keer gespoten had.
die meter wordt niet meer gemaakt hoor ik dus heb ik een novopen. echter die meter geeft de laatste keer spuiten alleen aan bij hoeveelheden tot 35. daar heb ik in mijn geval niets aan. volgens de leveranciers bestaat niet meer wat ik had. is er een oplossing??

 • Heb je het nu over een BloedGlucosemeter of over een insuline-Pen??

  • Pieter

  sorry het gaat om een insulinepen gr

 • De enige die ik dan nog weet is de Pendiq pen maar die is in Nederland niet leverbaar en er kan geen novo-ampul in.

  http://www.pendiq.com/de/start#&panel1-1

  Of vraag of je een pomp mag gebruiken. Dan kan je de dosering heel fijn instellen en het heeft nog meer voordelen.

 • Er zijn geen goede meters waarop is te lezen wat je de laatste keer gespoten hebt.
  Wat dat betreft doet men helemaal niets meer voor diabetespatiente.
  Ik spuit zelf 78 eenheden Novomix 30/70 Maar mijn pen gaat maar tot zestig dus ik moet mijn meter extra opdraaien tijdens het spuiten
  Ben daar heel veel mee bezig geweest zelfs tot aan de fabrikant
  Men doet niets en men wil niets.Dat is mijn ervaring. Helaas

  • marit

  Ze kunnen niet voor een klein aantal patienten iets ontwikkelen, hoe jammer dat ook is, het zou veels te duur worden. Kun je wel bijspuiten terwijl je de naald laat zitten of moet je voor je dosis twee keer spuiten?

   • Berrik

   Ik zelf spuit 68 eenheden langwerkende insuline en doe dat op advies van mijn diabetesverpleegkundige in twee keer op verschillende plekken van het buikoppervlak. Ik kreeg namelijk erg veel last van harde plekken door steeds op een beperkt deel van de buik te spuiten.
   Nu injecteer ik 34 eenheden in bijvoorbeeld het linkergedeelte van de buik en de andere 34 in het rechtergedeelte, steeds opnieuw op andere plekken zo voorkom ik harde plekken en bevalt me beter dan in één keer de 64 eenheden naar binnen te jassen

  • Berrik

  Ik gebruik al enkele jaren de Accu-check Mobile waarop ik tot enkele maanden kan teruglezen wat mijn mmol/L was met datum en tijd.
  Ik kan daar natuurlijk niet op zien wat ik gespoten heb dat kan ik echter wel op mijn injectiepen.
  Ik gebruik ook al weer zeer geruime tijd de HumaPen MEMOIR van Lilly hier kan ik de laatste 16 injecties op terug zien

 • Ok bedankt voor uw bericht

 • Wat bedoeld u met langwerkende insuline is dat 30/70 0f 50/50 ?
  Ik spuit 30/70 in de ochtend naar gelang mijn ochtendglucose aangeeft.
  Kom ik in de ochtend op met 5 dan spuit ik.bv 70. Net naar gelang de meter aangeeft.
  Dat bepaald ook mijn spuiteenheden gedrag
  Dan raad ik u aan om de spuitplek te roteren dat voorkomt verharding op de spuitplek.
  Dat is ook de reden dat ik nooit geen verhardingsplekken op mijn lichaam heb.
  Hoop u voldoende te hebben ingelicht.
  Groet

   • Berrik

   Wat ik bedoel met langwerkende insuline?
   Precies wat het woord zegt, insuline die lang werkt die dus na het injecteren gedurende 24 uur insuline aan het lichaam afgeeft.
   Deze langwerkende insuline is LANTUS, deze spuit ik ’s avonds om 11 uur en deze werkt als basis 24 uur.
   Op het moment dat ik ga eten spuit ik kortwerkende/snelwerkende insuline HUMALOG en de hoeveelheid stem ik af op de hoeveelheid koolhydraten welke ik ga eten. Dus geen vaste hoeveelheden maar steeds aangepast aan mijn eetgedrag ook bij tussendoortjes

 • @tverhulst

  Jij spuit een insuline 30/70. Dit betekend dat je 30% van jouw insuline een kortwerkende insuline is en 70% van de insuline een langwerkende insuline is. Je hebt dus een gecombineerde insuline. Deze methode is erg ouderwets want tegenwoordig wordt veel een combinatie gebruikt van langwerkende insuline(b.v. Lantus of levemier) en kortwerkende insuline( Novorapid,Humalog en Apidra).
  De langwerkende wordt 1 of 2 keer daags gespoten(basaal) en dan wordt de insuline in 24 afgegeven(zeggen ze of dat klopt??).

  De kortwerkende insuline wordt voor of na de maaltijd gespoten zodat de koolhydraten worden weggewerkt.

  Er is ook een methode die met een Insulinepomp werkt. Daarin gaat alleen kortwerkende insuline. In de pomp wordt dan ingesteld hoeveel insuline over de dag wordt gebruikt en dat is dan de basaal en dat is de werking als van de langwerkende insuline. Als je gaat eten dan zorg je dat je de insuline die je nodig hebt via de pomp wordt afgegeven. Dit wordt dan een Bolus genoemd. Het mooie van een pomp is dat je een bolus heel langzaam kan geven od in 2 delen. Die 2 delen bestaat dan uit een bolus direct gegeven en een bolus over een bepaalde periode. Dit is van beland als je iets van de 5 P’s gaat eten. De 5P’s zijn Patat,Pasta,Pizza,Pannenkoek en Poffertjes.

  Als je dus naar de Mac gaat en je besteld dan een menu dan moet je voor de burger direct bolussen en voor de patat over 2 of 3 of 4 uur(is per persoon verschillend) de bolus spreiden. Als je dit met een pen zou moeten doet en met kortwerkende insuline dan in 2 of 3 keer spuiten.

  Ik hoop dat het je duidelijk is.

 • Tresiba is ook een langwerkende insuline. Die is er in 2 concentraties. U100 en U200. Dit betekend dat er in U100 per 1ml insuline 100 eh zit. in U200 zit dus in 1ml 200 eh.

  De kortwerkende insuline humalog is er ook in 2 concentraties. Ook de U100 en U200. De U200 is er alleen maar in wegwerp pennen.

  • smile

  Je kan je waarden ook invoeren in een app. Dan kan je vanalles teruglezen, bloedglucose, tijd, hoeveelheden insuline etc. Ik gebruik MySugr en ben daar heel tevreden over.

 • Hoi Pieter,

  Ik krijg de indruk dat het topic is over gegaan naar lang en kort werkende insuline en dat was jouw vraag niet.
  Om de een of andere reden wil je weten wat je vorige spuit eenheid is geweest.
  Ik gebruik al geruime tijd de Insulinx Freestyle meter. Niet alleen is terug te lezen hoeveel ik gespoten heb, maar ook hoeveel KH ik gebruikt heb etc. Deze meter controleert je bloed en adviseert dan hoeveel insuline er gespoten zou kunnen worden. Het heeft mijn insuline gebruik aardig terug gebracht. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

 • Ik gebruik de novo nordisk echo pen.

  • SandraW

  Ik gebruik sinds juni de OmniPod (pomp) en sinds 9 dagen de Freestyle Libre (meter).
  Ik heb jarenlang pennen gerbuikt (kort en langwerkende) heb jarenlang de insulin pomp gebruikt Accu Chek Combo en hier (USA) raadde mijn arts mij aan om over te stappen op andere pomp en andere meter. Je kan met deze twee apparaten alle info vinden die je nodig hebt om je diabetes te regelen. Ik bevestig mijn pomp (pod) op mn lichaam en op de afstandsbediening van deze pomp kan ik exact zien hoeveel bolussen ik heb gegeven op welk tijdstip.

  Groetjes,
  SandraW

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.