Home Forums Behandelaren Welke pomp aan te raden voor een actieve jongen van 7

Welke pomp aan te raden voor een actieve jongen van 7

Hallo allemaal…..ik zie door de bomen het bos niet meer. Mijn zoontje van 7 gaat binnenkort overstappen op de pomp alleen is het moeilijk om een keuze te maken omdat er zoveel keuze is… Hij is wel heel actief met spelen, zwemmen en voetballen, dus twijfel heel erg of een infuus wel zo handig is… De Omnipod is draadloos maar weer wel de grootste en zwaarste. Kunnen jullie aub jullie ervaringen met mij delen en de voordelen en nadelen benoemen? Misschien dat het zo overzichtelijker voor mij wordt.

Groetjes

 • Ik weet niet of dan de omnipod een zo goed idee is. Als die eraf gaat zeg maar dag met je pomp en insuline die in de pomp zit.

  Een infuusset kan je makkelijker vervangen,zeker als je een infuusset gebruikt waar je de canules los kan bij krijgen, dan een hele pomp. Je hoeft alleen de canule te vervangen en de rest kan blijven zitten.

  • Ben42

  Als reactie op het voorgaande bericht. Ik weet niet of dan de omnipod een slecht idee is. Helemaal waar dat als de omnipod eraf gaat je zowel de Pod als de insuline verliest. En de pod is natuurlijk kostbaarder dan alleen een canule.

  Maar het verschil is minder groot dan de meeste mensen zouden ‘verwachten/denken’. De prijzen die de ziektekosten verzekering betaald weet ik niet. Maar hieronder volgen een paar prijzen zoals ik ze ken:

  Een omnipod kost 27.50 euro.
  Een infuusset kost 15 Euro.
  Alleen een canule kost 10 euro. (Meestal niet beschikbaar).
  De kosten van insuline voor een kind. Weinig.
  De kosten van een pomp die 4 jaar mee gaat 3800 Euro.

  Dit zijn prijzen zoals ik ze weleens op het internet heb gevonden. De werkelijke prijzen ken ik niet.

  Als ik nu de verschillende risico’s tegen elkaar afweeg. Dan komt de omnipod er nog niet zo slecht uit. Het ‘verliezen’ van een pomp, b.v. door water, beschadiging, verlies, diefstal of op andere manier is zeer kostbaar. Het verliezen van een omnipod is niet zo heel kostbaar, maar zal misschien wat vaker gebeuren. Maar in deze vergelijking komt de omnipod er nog niet zo slecht vanaf.

  Voor de 640G zijn b.v. geen losse canules te koop (voor de meeste infuussets), dus verlies van een set is dan 15 Euro, dat is maar iets minder dan de 27.50 voor een omnipod.

  Voor de omnipod zijn dan natuurlijk ook nog wat meer spullen nodig die ook nog risico geven. (Verlies/diefstal/stuk gaan).

  Misschien is het verstandig de keuze niet te bazeren op de risico’s (van verlies/kapot gaat etc.) die je loopt. Die zijn moeilijk in te schatten en ontlopen elkaar misschien niet zo veel. Kies misschien wat je handig/prettig vindt.

  Ben

 • Wij zijn voor onze zoon begonnen met een pomp met infusieset omdat dat toen de enigste pomp was waarmee het ziekenhuis werkte. later hebben we overwogen om over te stappen op de Omnipomp, maar hebben daar toch vanaf gezien. Onze zoon moet nl. vrij vaak (elke dag/uiterlijk om de dag) zijn infusieset verwisselen vanwege verstoppingen. We hebben hier al alle naaldjes etc. voor uitgeprobeerd, maar het blijft een probleem. we waren bang dat hij hierdoor de Omnipod niet voor de gebruiksduur zou kunnen gebruiken omdat hij dan verstoppingen zou krijgen en de Omnipod dus vaker verwisseld zou moeten worden dan door de verzekeringen wordt vergoed. Ik weet niet hoe dat nu nog geregeld is met de verzekering voor de Omnipod (is nl. al weer een aantal jaar geleden dat we ernaar gekeken hadden), maar zou dat zeker even nagaan. Verder, een pomp met slang hoeft geen belemmering te zijn. Het bevalt onze zoon goed.

 • We hebben jouw vraag ook even voor je doorgezet op http://www.Facebook.com/sugarkidsclub, Hlazaar. Hopelijk krijg je nog meer reacties om je keus te vergemakkelijken!

  Groeten Moderator

 • Onze zoon was 7 toen hij dt1 kreeg, aangezien wij al vrij snel over wilden stappen van pen naar pomp hebben wij samen met onze dvk de keuze gemaakt voor de Omnipod.
  De voornaamste reden is dat hij geen slangetje zou hebben waar hij aan vast zou zitten. Reden hiervoor is dat hij veel voetbalt, keeper is en regelmatig gaat zwemmen. Ook tijdens het douchen hoeft niks afgekoppeld te worden.
  Het aantal keren dat een pomp er afgevallen is, is verwaarloosbaar. En als het gebeurt dan kun je hiervan een melding maken bij de fabrikant en krijg je een nieuwe pomp toegestuurd.
  Ook het inschieten van de pod is vrijwel pijnloos.
  Onze zoon heeft inmiddels bijna 4 jaar de Omnipod en moet binnenkort weer voor een periode van 4 jaar de keuze van een pomp maken. Voor hem is het overduidelijk: zolang er geen andere draadloze pomp is, blijft hij bij de Omnipod.

  • Roel

  Mijn zoon is ook 7 en heeft de afgelopen vier jaar de medtronic paradigm gebruikt. Hij gebruikt een sure-t koppelstuk als infuus. Bij het zwemmen koppel je de pomp simpel af, bij sporten (atletiek) houdt hij hem meestal om. Van het infuusje dat dan in zijn bil blijft heeft hij nog nooit last gehad. Er zijn geloof ik ook infuusjes op de markt met een flexibel slangetje i.p.v. een naald, maar daar hebben wij geen ervaring mee.
  Dit jaar krijgt hij een nieuwe pomp en dat wordt de 640G met het sure-t infuus.
  Verschil met de Paradigm is dat de 640G waterdicht is.
  Onlangs heb ik een Animas pomp in handen gehad. Deze wordt (m.i. terecht) van de Nederlandse markt gehaald. Het menu van de medtronic pomp is veel intuitiever dan de animas; voor een kind dat moet leren bolussen is dat zeker een overweging.
  Een verschil tussen de omnipod en de medtronic is de stapsgrootte van de basaalstanden. De laatste is fijner in te stellen, voor mijn zoon is dat de belangrijkste overweging.

  • MaKla

  Onze zoon is net 8 en vanaf zijn 2 hebben we al de Veo Paradigm van Medtronic. We zijn er super tevreden over.
  Met de zwemles of tijdens het douchen koppel je hem af. Met gym en sporten draagt hij een speciale sportband en daar gaat de pomp in. De infuusset is bij mijn zoontje ook de Sure-T en dat werkt prima. In combinatie met deze pomp gebruiken we de enlite sensor en zien zo continue wat zijn bloedsuiker is en zo kunnen we ook meteen inspringen bij een hoge of lage bloedsuiker. Wij zijn super tevreden zo.

 • Mijn dochter van 10 is sinds begin van dit jaar over gegaan van spuiten naar een pomp de 640g van medtronic. Zij gebruikt een massieve naald dit houdt in dat ze 2 plakkers op momenteel haar been heeft. De ene is van de naald de ander van het aan en afkoppelpunt en daar tussen zit een flexibel slangetje. Ook naar de pomp zot een flexibel slangetje. Het bevalt haar erg goed. Met gewone kleding heeft ze de pomp dmv een riem klip aan de broek hangen. Met slapen of bij scouting heeft ze de pomp in een band op haar buik. Bij scouting zetten wij de afgifte van insuline naar 80% dit is in overleg met ziekenhuis. Met sport of gymles koppelt ze de pomp af en legt ze die in een doosje vlak bij haar in het zicht. Met zwemmen (moeten we nog uitproberen) zal de pomp in een doosje in een kluisje gedaan worden. Ik heb de pomp wel laten verzekeren voor diefstal en verlies want dat zit er niet standaard bij. Maar voor ons is dit de beste oplossing deze pomp.

 • De Omnipod is denk ik voor kinderen wel makkelijk in gebruik. Vooral bij actieve kinderen. Er zit namelijk nergens een slangetje waar ze achter kunnen blijven hangen.

  Tevens is het slangetje denk ik rond de 1 cm lang, dus ook een kleinere kans op verstoppingen aangezien de insuline geen lange weg hoeft.

  Er zijn ook een soort alcoholdoekjes verkrijgbaar, niet met alcohol maar met een soort lijm. Deze doe je op de huid, voordat je de pomp opplakt. Dan zit de pomp helemaal stevig vast en heb je minder kans dat hij eraf weekt met bv. zwemmen.

  Verder krijg je volgens mij je pompen vergoed. En ook als een pomp lek is, of hij zit verstopt kun je dit inderdaad melden bij Omnipod en krijg je een nieuwe toegestuurd.

  Tevens kun je in het ziekenhuis vragen om een testpomp. Deze kun je op je huid plakken. Deze testpomp schiet geen naaldje met slangetje naar binnen, maar is puur om te ontdekken hoe het voelt om drie dagen zo’n pomp op je lijf te hebben zitten. Misschien is dat een idee om eens uit te proberen hoe het bevalt…

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.