Home Forums Bloedsuikerwaarden welke waarde als je goed ingesteld bent?

welke waarde als je goed ingesteld bent?

Wat is de bloedsuikerwaarde als je goed ingesteld bent bij diabetes type 2? Mijn gemiddelde waarde is 7.6. Is dat te hoog? Dank jullie voor je antwoorden.

 • Een goede bloedsuiker is tussen de 4 en 7.

  Ik vind persoonlijk dat 7.6 een te hoge waarde maar ik ben dan ook wat strakker ingesteld dan de meesten.

 • Dank je wel voor je reactie, want ik moet morgen naar de poh diabetes. Ik vind het zelf ook te hoog. Ik dacht dat 6.0 wel goed zou zijn. Weet iemand of je dan de medicatie moet verhogen om lagere bloedwaardes te krijgen? Ik slik nu 2x 500 Metformine, maar wil van die pillen af! Of moet je meer bewegen/sporten? Dank jullie voor je antwoorden en suggesties en ervaringen.

  • Pedro

  Zijn de medicijnen het enige wat je gebruikt voor je diabetes? Spuit je er ook bij?
  Meer bewegen en sporten is altijd beter dan minder sporten maar het moet ook maar mogelijk zijn.

 • Nuchter en voor de maaltijd moeten je waarden tussen de 4 en 7 zijn.
  Na de maaltijd tussen de 4 en 9
  voor slapen tussen de 7 en 9

  Dat is mij “geleerd”

  Dan zijn er ook nog acceptabele waarden
  nuchter en voor de maaltijd tussen 7 en 8
  na de maaltijd tussen 9 en 10
  voor slapen tussen 9 en 10

 • Sinds twee jaar heb ik type 2. De praktijk ondersteuner kom ik eens per drie tot vier maanden. Ben begonnen met twee pilletjes per dag hetgeen hielp tot anderhalve week geleden, toen mijn nuchtere waardes ineens 1 tot 2 punten opliepen naar een getal tussen 7 en 9. Me gemeld bij de huisarts die me gliclazide 30 PCH gegeven heeft. Bij de eerste dag ineens terug naar 7.5 maar nu al dagen geen enkele goede waarde meer, constant tussen 8.5 en 11.9. Maak me zorgen. Belde vandaag de huisart – een vervanger – die vermelde:
  stop met meten, wacht een maand af. Heeft geen waarde die metingen. De gemiddelde die wij laten meten alleen. Niet bezorgd zo erg is 11.9 nuchter en door de dag heen niet. Gaat vanzelf goed met de nieuwe medicijnen, anders passen we die weer aan. Maak me ernstige zorgen. Gebruik een USB metertje en probeer na maaltijd en nuchter te meten, gewoon om controle te houden. Nu advies niet belangrijk, wacht op de metingen van ons? Wie heeft hier ervaring mee, maak me wel zorgen. Mijn vader heeft altijd suikerziekte gehad en heeft zijn benen verloren daardoor tot aan de lies! Vlak erna is hij overleden. Dus die kan ik niet meer vragen. Wie geeft mij een vrijblijvend objectief antwoord.
  Alvast bedankt

  • Sterkte!

  • corrus

  Maak eens een afspraak met een internist, dan gaat er een wereld voor je open…
  Zal wel moeilijk worden want POH’s houden je liever zo lang mogelijk vast (ivm vergoedingen)

 • Je kunt ook overwegen om mee te doen met de cursus Leven met diabetes type 2. De cursus wordt aangeboden door DVN en wordt door een aantal verzekeraars vergoed:
  http://Www.dvn.nl/diabetesschool

  • devos

  hallo
  als je van lantus 36 eenheden naar toujeo overgaat,moet je dan dezelfde eenheden gaan spuiten?

  • Ben een man van 66 jaar.Nuchter zit ik tussen de 8 en de 10.Ik prik niet elke dag.Hooguit tweemaal per week.
   Overdag zit ik tegen de 10 aan.
   Maak mij niet zo ongerust hierover.Heb gehoord dat de waarden tussen 7-10 acceptabel zijn,maar wel iets om
   in de gaten te houden en dat doe ik dan ook.Voel mij lichamelijk bijzonder goed en als de waarden zo blijven ben ik tevreden.
   Ik slik 1x Methformine 850 mg en 2x Methformine van 1000 mg.

  • BertR

  Dag Truitje,
  Het hbA1c is voor deskundigen het uitgangspunt voor behandeling. Dat geeft een beeld van de gemiddelde glucosewaarde in de afgelopen 8-12 weken. Mijn behandelaars willen graag dat die onder de 53 mmol/mol blijft (7%). Als je bij de priktesten gemiddeld 7,6 mmol/l hebt, dan zal het hbA1c waarschijnlijk onder de 53 mmol/mol liggen.
  Is dat dan te hoog of te laag. Dat oordeel is mede leeftijdsafhankelijk. De behandeling van diabetes is vooral gericht op het, op lange termijn, voorkomen van schade aan bloedvaten en organen.
  Daarom zal een dvk ernaar streven om het hbA1c liefst lager dan 53 te krijgen, zeker als je jonger dan 60 jaar bent.
  Onderschat de risico’s van vaatschade niet. De jaarlijkse voetcontrole is er niet voor niets. Maar zelfs als dat elke keer in orde is, dan nog kan je volstrekt verrast worden door complicaties als gevolg van diabetes.
  In mijn geval is onlangs acute diabetische retinopathie geconstateerd. Dat ging zo razendsnel dat de oogarts twijfelde of mijn gezichtsvermogen op termijn zou kunnen worden behouden. Gelukkig lijkt de behandeling aan te slaan, maar de reeds opgelopen schade is echter blijvend.

  Met het oog op de kwaliteit van leven op hogere leeftijd, is het dus aan te raden om te streven naar een hbA1c dat
  beneden de 53 blijft en liefst in de buurt van de 45 mmol/mol.

  Groet,
  Bert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.