Home Forums Verzekering en vergoeding Welke zorgverzekeraar verzorgt meest diabetes "vriendelijk".

Welke zorgverzekeraar verzorgt meest diabetes "vriendelijk".

Welke zorgverzekeraar verzorgt meest diabetes “vriendelijk”?

Hierbij bedoel ik niet de goedkoopste, want het gaat er mij niet om een tientje per maand uit te sparen. Maar om bv waar heb ik de meeste kans dat mijn Free Style Libre continue glucose meter vergoed krijg, maar ook andere diabetes gerelateerde zaken als bv pedicure en zo.

Ik ben bij Menzis verzekerd en heb alle aanvullende verzekeringen buiten de tanden. Via FNV dus wat korting. Tel daarbij dan het eigen risico op dan kom je per maand op 175 euro. Dan met de verzendkosten 126 euro voor 4 weken dus omgerekend 140 euro per maand voor de FSL kost me dat 315 euro aan ziektekosten per maand. Heb veel last van diarree en en pijn door versleten onderrug en heup dus paracetamol en iets tegen diarree komt nog per maand 15 euro erbij.

 • Beste Sugarboy,

  op dit moment is er nog maar 1 zorgverzekeraar die een deel van de kosten van de FSL vergoed tegen zeer strikte voorwaarden.
  Lees hierover op de volgende website:https://www.dvn.nl/dvn/actueel/dossier-freestyle-libre

  Overstappen naar een andere verzekering kan niet zomaar midden in het jaar, dit kan alleen per kalender jaar maar om een voorbeeld te hebben kunt u eens kijken op de volgende link: https://zorgverzekering.upiva.nl/Vergelijker/Keuzescherm/?cid=e6dc0882-e9b5-4501-bc81-f492bf1323ef.

  Veel van de kosten worden natuurlijk al vergoed vanuit de basisverzekering maar voor de overige kosten is het natuurlijk zinvol goed te kijken wat er wordt geboden vanuit de aanvullende pakketten maar hier is natuurlijk niets over te zeggen omdat deze ook ieder jaar weer worden aangepast.

  met vriendelijke groet;

  Thijs van Vilsteren
  Medewerker Frontoffice/Diabeteslijn van de Diabetesvereniging Nederland

 • Er zijn duidelijke verschillen tussen zorgverzekeraars in wat zij ondernemen voor mensen met diabetes. Dat blijkt uit gesprekken die DVN de afgelopen periode met zorgverzekeraars heeft gevoerd. DVN bespreekt jaarlijks haar wensen voor betere diabeteszorg met de grote zorgverzekeraars (*). In september wordt duidelijk welke gevolgen dit heeft voor hun verzekerden met diabetes.
  Op onze website lees je meer over de uitkomsten van de gesprekken die we voerden: https://www.dvn.nl/dvn/actueel/nieuws/2014/in-gesprek-met-zorgverzekeraars-over-diabeteszorg%3A-wat-kwam-eruit-

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.