Home Forums Corona werken in de gezondheidszorg

 • ABC

werken in de gezondheidszorg

Ik ben werkzaam als verzorgende in de ouderenzorg. Aan het begin van de Corona ben ik in overleg met de organisatie waar ik werk gestopt met direct cliënten contact ivm mijn diabetes en het Corona risico. Ik ben boven de 50 en heb bijna 40 jaar diabetes type 1. Een aantal andere collega;s met andere beperkingen (o.a COPD), zijn ook uit de directe cliënten zorg. Wij doen nu vervangend werk. Ondanks alle hulpmiddelen zijn mijn bloedsuikers al bijna 40 onderhevig aan veel schommelingen. Vorige week overlegd met mijn internist en hij geeft aan dat het verstandig is om voorlopig het direct cliënten contact te vermijden en dus vervangend werk te blijven doen. (voorlopig is de aankomende 2-3 maanden, om te ervaren wat de versoepelingen te weeg brengen). Mondkapjes zijn in verpleeghuizen voorradig, maar collega;s dragen ze alleen als er besmettingen zijn of verdenkingen op besmettingen. Dus niet preventief voor cliënt of voor elkaar. Er zijn collega;s met o.a COPD die het risico wel aan gaan en terug gaan naar de werkvloer nu de versoepelingen komen. Er ontstaat nu dus een verschil: wie wel en wie niet en waarom zij wel en jij of ik niet? Ik heb binnenkort een gesprek op het werk hoe nu verder. Ik ben benieuwd wat jullie doen in vergelijkbare situatie?

 • Het advies van je internist opvolgen. Met de schommelingen in je bloedsuikers ben je veel kwetsbaarder voor infecties. Dus niet voor Corona, dat is een virus. Maar als je dan ziek wordt, zijn je kansen veel slechter. Daar hebben je COPD collega’s geen last van.

 • Beste ABC,
  Inderdaad een goed antwoord van Yvonne. Daar kan je zeker het gesprek mee in gaan met je werkgever. Je kan ook van te voren even contact opnemen met je bedrijfsarts en je situatie voorleggen. Ook daar wordt gewerkt met een protocol mbt wie wanneer en waar aan het werk kan!.
  Houd je ons op de hoogte?

  • marit

  Ik had dezelfde vraag ik werk niet meer maar doe vrijwilligerswerk met kwetsbare ouderen Heb overleg met de ggd gehad die vonden het ook te vroeg en wilde eerst zien wat het meer los laten van de regels gaat doen.

 • Ik ga gewoon werken en bij patiënten die koorts hebben ,geldt een quarantaine protocol hoe daarmee om te gaan (en beschermede maatregelen )
  Mochten patiënten pos bevonden zijn ,worden ze overgeplaatst naar een speciale afdeling .
  Ik slik geen medicijnen voor diabetes ,hoge bloedruk en ben hartpatiënt maar heb een pos mindset (maak me niet druk dat ik het krijg en krijg ik het dan zie ik dan wel weer ) en slik genoeg vitamines en antioxidanten ;-)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.