Home Forums Corona Werken in verpleeghuis?

Werken in verpleeghuis?

Hallo allemaal,
Ik werk al vele jaren met plezier als pedicure in een verpleeghuis in vaste dienst. Omdat het op dit moment niet is toegestaan dit werk te doen, wordt er wel gevraagd vervangend werk te doen. Dit varieert van kaartjes schrijven met mensen tot helpen bij de maaltijden. Ik ben al 17 jaar diabeet, type 2, hoge bloeddruk (onder controle) en overgewicht (wordt aan gewerkt).
Hoewel men mij op een ‘schone’ afdeling plaatst en ik nu een keer geweest ben, ben ik door velen uit mijn omgeving gewaarschuwd om het niet op te zoeken. Ik heb ook een partner die ernstig ziek is geweest, die overigens zelf ook weer werkt en waar het nu goed mee gaat. Nu ik weer opgeroepen ben om te komen helpen, twijfelde ik en heb geweigerd. Dit werd me niet in dank afgenomen…. Ben ik nu te voorzichtig of kan ik gewoon gaan als ik de gepaste afstand maar aanhoud?

  • De verpleeghuizen zijn momenteel de brandhaarden en je behoort tot de kwetsbare groep. Je zegt dat je op een schone afdeling werkt, dat wil dus zeggen dat er ook afdelingen zijn met coronapatiënten. Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik daar niet gaan werken zonder voldoende beschermingsmiddelen.

  • Ik werk in de thuiszorg en ik moet gewoon werken van de baas, ondanks dat ik in een risicogroep val. Als ik weiger dan kan dat zelfs consequenties hebben voor mijn contract.

    Met de alternatieven die jij beschrijft vraag ik me af of je de 1,5 meter afstand kunt bewaren. Verpleeghuizen zijn inderdaad momenteel de brandhaarden en in mijn ogen heb je er goed aan gedaan om te weigeren.

  • Bedankt voor jullie antwoorden. De collega die in mijn plaats is gegaan, vertelde dat ze niet steeds de 1.5 m afstand heeft kunnen aanhouden (pg afdeling). Inmiddels wordt met de leidinggevende bekeken wat ik evt. wel kan doen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.