Home Forums Oproepen Werkingsduur Insuline

Werkingsduur Insuline

Ik heb type 1 en ik spuit Novo Rapid.
Spuiten doe ik na het eten en dan blijkt dat ik pas na ca drie uur uur de reacties kan zien.
De bloedsuikers stijgen snel na het eten en kan bij hoogte niet corrigeren, omdat ik niet weet wat het resultaat van de injectie is geweest.
Wie herkent dit ook ?

 • Mijn bloedsuikers stijgen ook. Vooral na het ontbijt. Soms tot boven de 15 mmol/l. Daarom spuit ik ca 15-30 minuten voorafgaand aan iedere maaltijd als ik het niet vergeet. Of meteen na het opstaan. Sporten, wandelen oid na een maaltijd werkt ook heel goed om een piek te vermijden.

  Ook houd ik een dagboekje bij in excel met wat ik spuit, eet, sport etc. Daardoor heb ik veel inzicht gekregen in wat en wanneer ik moet spuiten en hoelang het werkt.

  (In het dagboekje in noteer ik tijdstippen en hoeveelheden van wat ik eet en spuit, de resultaten van de freestyle libre en zelfs mijn gewicht per dag. En ook wat ik aan actieve sport doe zoals fietsen, hardlopen en wandelen. Ik reken alles om naar calorieën en koolhydraten. Door alles te noteren heb ik een redelijk inzicht gekregen in wat het effect is van insulinespuiten. Wat een bijkomend voordeel voor mij is, dat sport beloont. Sport druk ik ook uit in calorieën. Veel sporten is veel verbranden. Dan weet ik wat ik extra kan eten zonder te zwaar te worden. En kom ik wat aan, dan kan ik er snel op reageren.

  Het zit zo in mijn systeem gebakken. Via de smartphone noteer ik het. Zo kan ik snel sturen. Het kost wel wat tijd en je moet met excel kunnen omgaan. Dat is niet voor iedereen geschikt. Maar er zijn ook programmaatjes en appjes vwaarmee je een dagboekje bij kan houden. Het voordeel voor mij is dat ik inzicht en een redelijke controle over mijn diabetes heb. Daarmee hoop ik complicaties te voorkomen.
  Want die gaan pas echt tijd kosten en kunnen veel gedoe en ellende geven. )

   

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.