Home Forums Behandelaren wie heeft er ervaring met het overstappen van pomp- naar pentherapie?

wie heeft er ervaring met het overstappen van pomp- naar pentherapie?

Al jaren gebruik ik een insulinepomp. Hierdoor zijn mijn bloedsuikerwaarden verbeterd maar toch blijf ik last houden van bloedsuikerschommelingen.
Mijn internist heeft voorgesteld om weer te gaan spuiten met een nieuwere kortwerkende insuline en een langwerkende insuline om te kijken of dit gunstige gevolgen heeft t.a.v. de schommelingen. Zij verwacht dat dit het geval is. Wie heeft hier evt. ervaring mee?

 • @Miinden76; ik heb deze ervaring een flink aantal jaren geleden opgedaan. En kort resumerend kan ik stellen dat ik blij ben van de pomp af te zijn.

  Alleen het opnieuw instellen op de andere insuline kost tijd en verwacht niet dat je direct “schitterende” bloedjes hebt.
  Schommelingen zal je waarschijnlijk blijven houden. En wat voor de een goed werkt kan bij een ander minder aanslaan.

  Wat ik belangrijker vind; waar komen de schommelingen vandaan? Wanneer ontstaan ze? Is dat na een maaltijd? Hoe sta je nuchter op?

  Mijn ervaring is dat wanneer ik nuchter netjes opsta, de rest van de dag doorgaans ook lekker verloopt. Alleen sinds kort heeft mijn bloedje aan het eind van de dag nu de irritante neiging om lekker te gaan stijgen.
  =
  Wellicht een optie om te overwegen is de FSL. Ik gebruik deze nu bijna 2 jaar en wil niet meer zonder.
  Met ruim 17x per dag je vingertop/muis van je hand te moeten opofferen; heeft bij mij zijn sporen goed achtergelaten.
  Ik had in februari een HBa1C gehalte van 6,3. Met behulp van de FSL controleer je sneller; je kan tijdig inspelen op je bloedje door middel van de trendpijl.

  De FSL is met behulp van een medische verklaring van je arts/internist aftrekbaar van de Belastingen. Een en ander is afhankelijk van je inkomen (Drempelbedrag.)

  Suc6!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.