Home Forums Verzekering en vergoeding wie heeft er problemen met de declaratie van de FSL bij zilveren kruis?

 • mike

wie heeft er problemen met de declaratie van de FSL bij zilveren kruis?

Hoi,
even een vraag voor verzekerden van Zilveren Kruis, die voor vergoeding in aanmerking komen.
Ik kreeg zojuist een verzoek van de directiesecretariaat of ik gegevens kon aanleveren van mensen waarbij de vergoeding van met name de eerste rekening (van voor 27 november) niet goed is gegaan.
Het gaat dus met name om die mensen waarbij nota’s van voor 27 november geheel zijn afgewezen.
Als die hun naam, adres, woonplaats (en eventueel mail, 06) via een persoonlijk bericht door kunnen geven, dan zorg ik er voor dat het bij de juiste persoon terecht komt binnen ZK.
Als de vergoeding wel goed is gegaan, mag je het ook laten weten, maar dan gewoon hier op de site

Groet mike

 • Hallo,

  Het directiesecretariaat van welke organisatie? Daar ben je niet duidelijk over.
  Voor mensen hun persoonlijke gegevens via persoonlijke berichten doorgeven, is het misschien goed als je wat meer informatie geeft over wie je bent en waar het verzoek vandaan komt en wat jij met die persoonlijke gegevens gaat doen?

  Handiger is misschien als je laat weten hoe mensen zelf contact met zilveren kruis kunnen zoeken? Daar zijn hun gegevens al bekend.

   • mike

   hoi chaim,

   voor de duidelijkheid, het betreft het directiesecretariaat van het zilveren kruis, zoals je zelf al zag.
   wie ik ben, mike, in het dagelijks leven buschauffeur met T2 diabetes en gebruiker van de FSL.
   verder ben ik lid van de verzekerdenraad van het zilveren kruis (soort inspraakorgaan) en heb in die functie regelmatig overleg met de directie van ZK.
   verder ben ik 4 jaar geleden de discussie begonnen bij het ZK forum over de mogelijke vergoeding van de FSL en die discussie loopt nu dus bijna op z’n eind…..
   verder heb ik dit jaar al via beleidsmedewerker en directie de aandacht gevraagd voor de vergoeding met terugwerkende kracht en dat het niet eerlijk zou zijn als een nota van net voor 27 november niet vergoed zou worden.
   tijdens ons laatste overleg met de directie werd toegezegd dat de vergoeding naar rato zou zijn, maar in de praktijk blijkt dat dat dus nog met regelmaat niet goed gaat en een declaratie geheel wordt afgewezen.

   je zou inderdaad zelf contact op kunnen nemen met ZK, maar dan loop je het risico dat je niet de goede medewerker treft en dan alsnog afgescheept gaat worden zonder vergoeding.
   als ik het doorgeef aan het directiersecretariaat, dan is het bijna zeker dat jouw gegevens wel bij de juiste persoon terecht komen.
   wat betreft privacy, ik hoef alleen maar de adres/contactgegevens door te geven en dan kan ZK zelf daar verder actie op ondernemen.
   Zk zou zelf ook kunnen zoeken, maar dat zal ongetwijfeld andere problemen opleveren (en is een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg tussen alle goede declaraties)

   groet mike

 • Hoi Mike

  We kennen jou toch uit het filmpje dat DVN en Zilveren Kruis maakten voor de zomer DVN.nl/behandelingen/sensoren? Goed dat je je zo inzet bij Zilveren Kruis voor ons allemaal!

  Maar… het vragen van persoonlijke gegevens kan echt niet. Of Zilveren Kruis hier achter staat, weten we niet, maar dit schuurt met de nieuwe privacywet. Wij roepen dan ook op om je persoonlijke gegevens niet via een persoonlijk bericht te delen. Iedereen kan er zelf voor kiezen om het rechtstreeks te delen met Zilveren Kruis, of anoniem hieronder.

  Vriendelijke groeten, communicatiemedewerker Inge

   • mike

   hoi inge,
   klopt dat ik in het filmpje zit over de sensoren, samen het henk bilo, olivier gerrits en olof king.
   ik snap je bezorgdheid betreffende de privacy, maar blijkbaar is d enieuwe privacywet ook een blokkade voor zilveren kruis om in hun data te kunnen zoeken naar de betreffende fouten in de declaraties, met als resultaat dat er mensen zijn die onterecht een nota niet (gedeeltelijk) vergoed krijgen.
   ieder kan natuurlijk ook zelf gaan bellen naar het zilveren kruis, maar de ervaring leert dat dat veel tijd en moeite kost, zonder de garantie op een positief resultaat.
   door deze uitvraag zou zilveren kruis veel doelgerichter de problemen kunnen oplossen omdat de insteek dan anders is, niet een standaard afwijzing omdat de datum voor 27 november lag, maar gelijk iemand die het probleem op kan en mag lossen.
   ik zou je het verzoek van het directiesecretariaat wel door kunnen sturen, maar ben bang dat dat ook niet dgaat ivm de privacy en ik van jou geen mailadres heb om het naar toe te kunnen sturen….

   vriendelijke groet,

   mike de wit

  • Ben42

  Hallo
  communicatiemedewerker Inge
  mike,

  Het is prettig dat Mike voor meerdere mensen probeert een probleem op te lossen. Dat hij daarbij op persoonlijke titel vraag om gegevens uit te wisselen via persoonlijke berichten daar is niets mee mis. Mensen kunnen zelf kiezen of ze dat wel of niet doen. De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) betreft hoe bedrijven, organisaties en instanties met persoons gegevens dienen om te gaan. Voor Mike als persoon is deze wet niet bedoelt en niet van toepassing. Het Zilveren Kruis kan vervolgens zelf zorgvuldig met de gegevens omgaan zoals ze met andere persoonsgegevens ook verplicht zijn te doen.

  In het tweede bericht heeft Mike ook toegelicht vanuit welke rol hij dit doet, bij het eerste bericht van hem ontbrak dit wel. Dat bij het Zilveren Kruis momenteel een ‘loket’ ontbreekt waarbij ieder individu dit zelf kan regelen is natuurlijk jammer en het is alleen maar fijn dat Mike dit hiaat probeert op te lossen.

  Natuurlijk zou het nog tegen het beleid van het forum in kunnen gaan om te vragen om persoonlijke informatie uit te wisselen via persoonlijke berichten. Maar als dit niet mag, dan hebben persoonlijke berichten natuurlijk helemaal geen zin meer. Persoonlijke berichten dienen juist voor het uitwisselen van persoonlijke informatie.

  Het is aan de bezoekers van dit forum zelf om te bepalen of ze de informatie aan Mike ter beschikking willen stellen. Natuurlijk is niet iedereen op het internet te vertrouwen en mensen zullen dat ook zelf moeten afwegen welke informatie ze aan Mike door willen geven. Het doorgeven van het BSN nummer is bijvoorbeeld expliciet niet toegestaan, het doorgeven van een persoonsgegevens en wat er is misgegaan is wel toegestaan.

  Vriendelijke groet,
  En Mike alvast bedankt,
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.