Home Forums Bloedsuikerwaarden Wie heeft er uitgebreide informatie evt links over het dagenraad fenomeen

Wie heeft er uitgebreide informatie evt links over het dagenraad fenomeen

Ik heb nu ongeveer 16 jaar diabetes maar zowel internist diabetes verpleegkundige , praktijk ondersteuners begrijpen niet dat als ik met welke waarde ook ga slapen het ’s morgens minstens 3.0 hoger is . Dus van 6 naar 9 maar ook van 12 naar 15 ondanks 2 maal langwerkende en 4 keer kort werkende insuline en maximale orale medicatie.

Ik heb heel summier iets gelezen over hormonen cortisol die de lever maakt en iets wat door je bijnieren wordt gemaakt. Ik heb een behoorlijk traumatisch leven gehad, ben chronisch pijn patiënt en heb zeer ernstige slaapapneu. Ik roep altijd, ik ben ’s nachts heel hard aan het werk .

Waar zou ik uitgebreidere informatie kunnen vinden?

Groet kiekje

 • Er zijn heel veel links over het Dageraad fenomeen of Dawn fenomeen.
  Je kunt het beste die optie in een zoekmachine zoals Google invoeren, dan krijg je vanzelf heel veel links.
  Pas op met websites die beloven dat ze je er “vanaf kunnen helpen” met hun producten.

  Uit je bericht lees ik dat je alle “kwaliteiten” in huis hebt om er een geweldige nacht van te maken: ernstige slaapapneu en chronische pijn. Ik heb geen slaapapneu, maar mijn partner wel, dus ik weet wat het is. Ik heb wel chronische pijn.
  Ik weet dat ik ’s nachts onrustig ben van de pijn. Mijn slaap is onderbroken, soms elk uur, omdat ik dan moet verliggen. Dat gooit je bloedsuiker ook omhoog.

  Het verbaast me dat jouw behandelaars er niets van begrijpen. Je hoeft geen arts te zijn om te begrijpen dat apneu en pijn voor hogere waarden kunnen zorgen.
  En dat je dat ook niet kunt reguleren omdat pijn en apneu per dag/nacht verschillen.

  Slaap je met een masker voor de apneu en heb je pijnmedicatie voor de nacht?

 • Morgenmiddag (woensdag de 14e) komt er op http://www.eendiabetes.nl een artikel online over het dagenraad fenomeen, met duidelijke Nederlandse informatie. Als je er dan nog vragen over hebt mag je me altijd een berichtje sturen. Ik heb het artikel geschreven ;-)

 • Hier is het!

  Het dageraad fenomeen

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.