Home Forums Nieuw met diabetes Wie kan mijn zeggen hoe je je eigen voelt mijn insuline spuiten ….

Wie kan mijn zeggen hoe je je eigen voelt mijn insuline spuiten ….

Ik heb alle medicijnen geloof ik gehad de ene daar werd ik misselijk en eten kon ik bijna niet en van andere ging ik zwaar aan de diarree,! Hoe reageer je op insuline?

  • Abisko

  Behalve een kleine groep mensen die allergisch aan een bepaald type insuline zijn er geen bijwerkingen behalve een verkeerde dosis.
  Een verkeerde dosis lijd tot hypo’s, daar is al veel over geschreven.

  Verder zijn zowel spuitjes als de pomp denk en onderhoudswerk.

 • ik zou eens kijken naar de waardes je lichaam past zich aan ook als je waardes verbeteren dit kan tot de raarste klachten lijden zou het met je dvk overleggen en niet te snel van insuline overstappen

  • Ben42

  Insuline zelf is een lichaamseigen stof. Zolang je niet te veel insuline inspuit zal dit over het algemeen geen bijwerkingen geven. (Door de werking kun je wel hypo’s krijgen). Insuline wordt ingespoten in de vetlaag. Dit is niet helemaal ideaal voor het lichaam, maar bij de meeste mensen werkt dit goed of in ieder geval redelijk. De insuline zit in een oplossing, hierin zitten ook nog wat stoffen waar heel zelden bijwerkingen uit voortkomen.
  Bij de meeste mensen zijn er geen of nauwelijks bijwerkingen.

  De werking zelf.
  Een paar dagen nadat bij mij de insuline behandeling was begonnen, voelde ik me weer fantastisch. De eerste dag na de opname dat ik naar het werk toe fietste, was alsof ik een heuvel af fietste. Een maand lang had ik me ongelooflijk beroerd gevoeld. Eenmaal gestart met insuline voelde ik mij ontzettend veel beter. Mijn reactie op insuline was dus heeeeeel erg positief.
  Dit is mijn persoonlijke ervaring en ik spreek niet voor andere mensen.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.