Home Forums Bloedsuikerwaarden Wie kan ons kindje van 4 helpen aan Freestyle Libre sensor ?

Wie kan ons kindje van 4 helpen aan Freestyle Libre sensor ?

Ons zoontje heeft 2 maanden geleden diabetes gekregen en heeft ondanks alle zorg veel dieptepunten in de waarden waardoor wij hem erg vaak moeten prikken. Wij hebben eenmalig met een sensor gewerkt en dit helpt hem goed. Helaas kunnen wij nergens een sensor krijgen. Is er iemand die 1 of 2 sensors kan missen voor de gezondheid van ons kindje ? Er staat een ruime vergoeding tegenover. Vriendelijke groet van 2 bezorgde ouders.

  • Jasper

  Ik heb er zelf helaas geen meer reserve voor jullie.
  Maar je kan proberen er een te vinden op ebay, niet ideaal maar misschien iets tot jullie ze gewoon kunnen bestellen.

  Ebay Duitsland FSL

  Succes!

  • Momo

  Als ik dat zo eens bekijk is er op Ebay een complete clandestiene markt gaande in sensors en het aanbod lijkt gigantisch te zijn. Dit staat volkomen haaks op de leveringsproblemen die Abbott blijft vermelden op hun site. Hoe kunnen mensen over dergelijke voorraden beschikken als het ons in Nederland met veel pijn en moeite lukt om er om de 25 dagen twee te mogen bestellen?

  Ik snap dit werkelijk niet.

  • Ben42

  Sensoren op Ebay.

  Het meest waarschijnlijk lijkt mij, dat deze sensoren afkomen van mensen die ze eerst zelf hebben betaald, maar nu de sensoren krijgen of vergoed krijgen en daarmee het ‘overschot’ dat ze hebben verkopen. Deze komen dan op de markt.

  Het kan zijn dat iemand ze dan (voor een prikkie) overneemt en deze op Ebay verkoopt.
  Ebay brengt dan verkoper en koper bij elkaar. Zowel de koper als verkoper proberen dan een zo goed mogelijke deal voor elkaar te krijgen.

  Hoe groot het aanbod is, is niet helemaal te bepalen. Heel veel foto’s zijn ‘ongeveer’ hetzelfde. Dezelfde houten achtergrond (tafel ?) wordt in veel van de foto’s gebruikt. Het aanbod lijkt groter dan het werkelijk is (denk ik). *)

  Prijzen en verzendkosten zijn ‘hoog’ en er is natuurlijk ook nog de vraag hoe de sensoren behandeld zijn (aantal keer verzonden) en wat de houdbaarheidsdatum is. Dit is dus geen voorkeurstraject om de sensoren te bestellen. Maar als je geen andere keuze hebt, is dit misschien nog een ‘redelijke’ noodgreep.

  Heeft iemand al via Ebay besteld ? En wat waren de ervaringen ?

  Dit lijkt mij ook niet ‘clandestiene’.

  Zoals met ieder bericht, lees ook dit bericht met enige scepsis.
  Ben

  *)
  Gezien de houdbaarheidsdatum en de variaties in beschikbaarheid, lijkt de Free Style Libre sensor, geen goed product om daarvan een voorraad aan te houden en daarin te handelen, alleen uit winstbejag. Ik dan het niet uitsluiten, maar het lijkt mij onwaarschijnlijk.

  • Momo

  @ben42 Ik ben het niet met je eens. Juist nu de verkrijgbaarheid van de sensors zo slecht is, is dit bij uitstek een product wat interessant is om te verkopen! Mensen staan hier te springen om sensors en zijn bereid om daar ook meer voor te betalen. Er staan bovendien diverse sensors bij met een langere houdbaarheidsdatum (tot 2019).

  Bij jouw redenatie zou het ook betekenen dat mensen die de sensor vergoed krijgen, blijkbaar onbeperkt kunnen inslaan. Dit in tegenstelling tot mensen die alles zelf bekostigen.
  Als dat daadwerkelijk zo is, dan heeft Abbott daar naar nog wel wat over uit te leggen.

   • Ben42

   Hallo Momo,
   Ieder product dat slecht verkrijgbaar is is interessant om te verkopen, of het nu om huizen of om sensoren gaat. Maar dan moet je of het product bezitten of zelf wel in kunnen kopen.

   Als het product inderdaad gemakkelijk ingekocht kan worden. (Er zijn in dit Forum berichten geweest over de beschikbaarheid van sensoren (prijs 45 Euro) in Frankrijk en Corsica). Dan zou iemand daar kunnen inkopen en dan verkopen op Ebay, maar dan zouden we ook zelf daar kunnen inkopen en de Ebay stap overslaan.

   Dat mensen onbeperkt kunnen inslaan heb ik nergens geschreven. Waar uit trek je die ‘conclusie’ ?

   Met het voorgaande bericht, is bij mij de vraag hoe gemakkelijk en hoeveel sensoren kun je in Frankrijk gewoon bij de apotheek kopen?
   Naar Frankrijk rijden voor 1 of 2 sensoren heeft niet zoveel zin, voor een groep mensen daar de sensoren halen, dat zou nog wel eens de moeite waard kunnen zijn.

   Vriendelijke groet,
   Ben

  • mack

  In Frankrijk zijn de sensors gewoon bij de apotheek te koop voor 45 euro! Misschien ken je iemand die er op vakantie is en ze voor jullie zoontje kan meebrengen. Ik heb er zelf niet voldoende om jullie uit de brand te helpen!

 • Bestellen en betalen van producten via Ebay en dan maar afwachten of je het juiste artikel krijgt of er niks geleverd wordt !
  Hoe ruil je “niet” werkende FSL om ?
  Vraag is groter dan aanbod dus gezien de vele aanbiedingen op Ebay lijkt mij dat dat weggegooid geld is (scam e.d.) ik durf het niet te proberen financieel gezien.

  Grt 6feet10

  • mack

  Mijn broer is voor mij vanuit België naar een stad vlak over de grens in Frankrijk gereden en heeft 4 sensors meegebracht. 2 voor mij en 2 voor een vriendin. Meer durfden wel niet. Ook met het oog op wellicht ‘binnenkort’ vergoeding voor alle diabetespatiënten. Mocht dat vergoeden voor mensen die buiten de ‘doelgroepen’ vallen, uitblijven, dan loont het de moeite én kosten om een grotere hoeveelheid te halen. Jammer genoeg kon ik ze niet bij hen via e-mail bestellen en laten opsturen. Alleen reserveren was mogelijk, maar wel zelf komen halen!
  Het enorme prijsverschil blijft voor mij een raadsel!

   • Liv1

   @mack, mijn neef heeft dit 2 weken terug voor mij geprobeerd, maar niets kunnen kopen in een apotheek in Frankrijk. Ze gaven aan dat ook daar de voorraad beperkter werd en zonder voorschrift hij het niet kon kopen. Wellicht is het je broer gelukt omdat hij goed Frans spreekt?

   Kort gezegd: het is geen zekerheidje dat men ze in de apotheek mee krijgt.

  • mack

  Uitblijven moet nog ergens in die zin van …vergoeden…

 • In Australie , Hongkong , Oekraine , Frankrijk ( apotheek ) en Duitland zijn de sensoren gewoon te bestellen voor burgers.Prijzen zijn vrijwel overal rond de 65,- . Raadsel waarom het in Frankrijk goekoper is dat wel. In Oekraine kan de bevolking meestal de sensoren niet betalen omdat 2 sensoren 140eu kosten en is gem maandsalaris ligt op 250 eu, dus blijven er daar sensoren “over” . Verbaast mij niet dat grote landen afspraken hebben gemaakt met Abbott, zo van als er tekort sensoren geleverd worden stoppen wij met de producten van Freestyle, gaan miljarden in om…

  • mack

  Jeetje, dan heb ik geluk gehad die dag dat hij reed. Misschien ligt het ook aan de grootte van de stad en de plaats in Frankrijk. Hij is naar Givet gereden. Ik had het van mijn vriendin doorgekregen die op Facebook een forum volgt over de FSL. Zelf heb ik geen Facebook. Maar het is kan natuurlijk dat er als het ware een run is ontstaan op apotheken in Frankrijk en dan raken de voorraden daar ook op.
  Ik begrijp niet wat er zo moeilijk aan is voor Abbott om de productie te verhogen als wereldwijd de vraag toeneemt dan moet je als bedrijf daarop kunnen anticiperen?

  • Ben42

  ‘Ik begrijp niet wat er zo moeilijk aan is voor Abbott om de productie te verhogen als wereldwijd de vraag toeneemt dan moet je als bedrijf daarop kunnen anticiperen?’

  Een huis plannen, ontwerpen en bouwen kost binnen de meeste gemeentes in Nederland meer dan twee jaar. Een fabriek bouwen is ingewikkelder. Binnen die fabriek moet dan ook nog eens de productie straat worden gepland en gebouwd uitgaande dat je van een bestaand ontwerp.
  Voor de Libre Sensor neem ik aan dat er ook nogal een bijzondere productie straat moet worden opgezet, met fabricage apparatuur specifiek voor de FreeStyle Libre ontworpen.

  Overnemen van bestaande productie capaciteit waar ze iets vergelijkbaar medisch maken, zal ook niet gemakkelijk zijn. Dat zal dan van een ‘concurrent’ van Abbott moeten worden overgenomen of Abbott zal dat binnen zijn eigen bedrijf moeten hebben.

  De terugverdientijd van een fabriek is dan vervolgens vele jaren. En zelfs op dit forum heeft een aantal mensen al aangegeven dat zodra er een concurrent product is dat ook op prijs kan concurreren dat ze zullen overstappen.

  FreeStyle Libre was direct bij de lancering (november 2014) al zo’n groot succes dat ze vrijwel direct na de lancering al een klantenstop hebben gehad. Ze hebben toen de capaciteit flink opgevoerd. Ondertussen is de vraag de laatste jaren heel erg toegenomen (vermoed ik). Ongeveer 2 jaar geleden hadden ze weer lever problemen. Tussendoor hebben ze ook houdbaarheidsproblemen gehad. (Of ze toen overcapaciteit hadden of magazijn problemen, dat weet ik niet.) Ondertussen hebben ze weer een productie te kort.

  Als (let op ik schrijf als) de terugverdien periode van een fabriek en het fabricage proces vijf jaar is, dan hebben ze tot op heden alleen nog maar geïnvesteerd en nog geen winst gemaakt. En dat duurt het ook nog een aantal jaar voor ze winst gaan maken, er van uitgaande dat ze de klanten blijven behouden.

  De dichtstbijzijnde concurrent op dit gebied is een heel stuk duurder dan Abbott is. Als die het beter zouden kunnen, dan zouden ze dat waarschijnlijk wel doen.

  Als een andere fabrikant, een overheid, een instantie of een persoon het beter kan doen dat Abbott dan graag. Abbott is momenteel de ‘beste’, dat ‘Abbott’ dan iets moet kunnen wat anderen ook niet kunnen vind ik een onredelijke vraag.

  Abbott is een Amerikaans bedrijf en de communicatie is vind ik bedroevend, maar voor een Amerikaans bedrijf niet ongebruikelijk. Maar ik heb nog geen instantie gezien die het beter doet dan Abbott. Extra verplichtingen (moeten) neerleggen bij Abbott omdat ze het al zo goed doen is dan ook onredelijk.

  Vind je dat het beter moet, geef dan het voorbeeld.

  Ben
  En ja ik hoop ook dat er over een paar jaar, meerdere fabrikanten zijn met een vergelijkbaar product met een vergelijkbare of lagere prijs.

  • mack

  Hoe het ook zij, een klein jongetje dat nú juist die sensors nodig heeft, kan ze niet krijgen omdat ie op een wachtlijst staat! En zo staan er ongetwijfeld nog meer mensen op die wachtlijst!

 • @ JulianHuisman: Ik heb er twee liggen die je mag overnemen, ik zal je een privébericht sturen…

  • Antje

  Is het al gelukt? Van mij mag je er ook twee overnemen.

  • Bedankt voor je reactie, ik ben ondertussen geholpen door verschillende mensen voor de komende paar maanden. ( via deze site en op Marktplaats ) Hoop dat de sensoren daarna op een normale manier te bestellen zijn.Nogmaals bedankt voor uw bericht ! ( ik zal dit forum sluiten als dat gaat )

  • yoke

  Ik heb maar één sensor nodig . Kan iemand me daar aan helpen voor redelijke prijs .
  Moet maar één week scannen

  • henk67

  Prijs van Abott´s freestyle libre sensoren blijft eigenlijk gewoon schandalig hoog.
  Dat moet en kan zeker naar beneden. Als er geen conurrentie is dan wordt dat lastig.
  Deze amerikaanse bedrijven hebben 1 hoofddoel en dat is zoveel mogelijk winst maken. Dexcom spant de kroon.

  • Ben42

  Hallo Henk67,

  Is datgene wat je schrijft een gevoel, of heb je onderbouwing voor wat je schrijft?

  Ben

  • henk67

  laten we het er maar op houden dat het een zeer sterk onderbuik gevoel is ;)

  • Ben42

  Op grond van een onderbuik gevoel een dergelijke uitspraak of beschuldiging doen vind ik onbehoorlijk.

  Veel mensen in dergelijke bedrijven willen meer dan daar alleen werken voor het geld, ze willen ook een daadwerkelijke bijdrage leveren. Lees mijn verhaal een stuk of zeven berichten terug in deze draad en laat voortaan dergelijke niet onderbouwde uitspraken achterwege, dit doet de mensen in dergelijke bedrijven die er wel voor meer dan alleen het geld werken geen recht.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.