Home Forums Lichamelijke complicaties Wie wil met mij meedenken?

Wie wil met mij meedenken?

Hallo, ik ben Danielle, 27 jaar, type 1 diabeet en 25 jaar perfect ingesteld geweest. Sinds een kleine 2 jaar heb ik mijn diabetes niet meer onder controle, onverklaarbare schommelingen waar zelfs diverse internist(en) niets mee kunnen.

Ook heb ik bij minimale inspanning een zeer hoge hartslag, diverse onderzoeken gehad bij de cardioloog maar hij kan niet vinden waar dit vandaan komt.
Verder erg moe, haaruitval, concentratieproblemen, prikkelbaar, heftige menstruatie, geheugenproblemen.

Het enige dat ik kan bedenken wat er veranderd is in mijn leven is het wegvallen van een stressvolle periode en misschien het begin van de overgang, waar ik geen klachten van ondervind. Alleen kunnen artsen hier niets mee.

Ik eet dagelijks op regelmatige tijden soortgelijke maaltijden, werk en sport sinds een tijdje helemaal niet meer en heb dus geen sterke lichamelijke inspanningen meer. Een saai bestaan, maar ook nu heb ik sterk schommelende bloedsuikers, onverklaarbare uitschieters.

Sinds een jaartje de freestyle libre wat fantastisch werkt maar ik krijg het maar niet onder controle. Heeft hier iemand nog suggesties?

 • Lastig, je zegt dat juist de stress over is. Dat is het eerste waaraan ik zou denken. Is er al een uitgebreid bloedonderzoek naar infecties/ ontstekingen geweest?

  • Ellie

  Hallo Danielle,

  Ja, ik wil met je meedenken.

  Vandaag exact 46 jaar geleden is bij mij diabetes geconstateerd.
  Veel ervaring, ook met de klachten die jij noemt.
  Ik zou je ook willen adviseren om je bloedwaarden eens goed en uitgebreid te laten testen.

  Met allerlei onderzoeken in het ziekenhuis kwam ik er zelf ook niet uit. Uiteindelijk bij een orthomoleculair arts terecht gekomen.
  Deze kijkt meer naar de oorzaak van het probleem en legt verbanden tussen klachten en bloedwaarden. Als x bijv. te laag is, kan dat komen omdat y niet goed functioneert. Dan wordt y aangepakt en niet x, zoals vaak in de reguliere zorg gebeurd.

  Hoop dat iets kan met mijn reactie.

  Sterkte.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.