Home Forums Bewegen Wil graag sporten na lang ziektebed

 • andrew

Wil graag sporten na lang ziektebed

Ik wil graag weer gaan sporten na lang ziektebed. Voordat ik ziek werd was ik semi-bodybuilder –   114,5 kg spier. Mijn angst is dat de meeste sportscholen niet weten wat ze moeten doen als je een hypo of hyper krijgt. Hebben jullie daar ervaring mee? Ik hoor graag jullie oplossingen en tips.

 • Andrew,

  Je kunt via je behandelaar een kaart krijgen waar heel duidelijk op staat omschreven wat een hypo en wat een hyper is en wat iemand doen moet als jij daar last van hebt.

  Wat heel belangrijk is, is dat je de trainers laat weten dat je diabetes hebt en dat je bloedsuikers kunnen gaan zakken en wat ze dan kunnen verwachten en wat ze doen moeten.
  Laat ze weten waar ze dextro kunnen vinden en die boterham of drinken.

  Maar overleg eerst eens met je behandelaars wat voor jou haalbaar is.
  Want zo zwaar sporten met diabetes vraagt om hele goede begeleiding en misschien zijn er toch limieten. Dat weet ik niet, ik heb nooit op die manier gesport.

  Maar voorlichting is het belangrijkste. Zorgen dat je omgeving weet wat ze kunnen verwachten en wat ze dan doen moeten.

 • @ Andrew; sporten met Diabetes is zeker mogelijk. Het is alleen verstandiger om niet in eens “full steam” te gaan, maar het rustig op te bouwen.

  Zoals Chaim ook terecht opmerkte overleg het eerst met je behandelaar. Sporten draagt bij aan een verbeterde opname van insuline door je lichaam. Met als gevolg dat waarschijnlijk je insulinedosering aangepast dient te worden.

  Wat ik altijd doe wanneer ik er met mijn racefiets er op uit trek is zorgen dat ik drank bij mij heb. Cola met suiker en eentje zonder suiker. Daarnaast heb ik ook altijd een Mars in mijn tas.

  Wat je kan doen is een Mediq Alert bandje dragen met de contactgegevens wie te bellen in geval van nood.
  Ook een Diabetes Kaart is een uitkomst. Vertel de sportschool dat je het “pretpakket” hebt en waar wat is in geval van nood.

  Succes, en als het vragen hebt gerust stellen.

  • andrew

  bedankt voor de tip

 • Limited edition, Lees de huisregels eens na:

  Geen promotie

  Plaats geen tekst die bedoeld is ter promotie van producten (waaronder medicijnen, lancetten, pennaalden en infuussets of andere medische hulpmiddelen), websites of diensten. Plaats evenmin (hyper)links naar andere websites, bijvoorbeeld met als doel het maken van reclame voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden of het oproepen tot deelname aan onderzoeken of het tekenen van petities.

  Deze post hoort hier niet thuis!

 • Sorry Anita ik wist dit niet! Mijn doel is alleen maar om mensen met diabetes te helpen!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.