Home Forums Medicijnen wil niet gaan spuiten

wil niet gaan spuiten

weet sinds 6 wk dat ik diabetes heb. kreeg ineens veel dorst en kon zonder bril beter dan met bril kijken ..prikken en bleek 23.8 nuchter te hebben. 2×1 metformine dat bleek niet voldoende na 2 wk toen 2×2 metformine dat bleek ook niet voldoende toen 3 glicazamide erbij. kreeg toen mega hartkloppingen en bloeddruk ging van hoog naar laag. stoppen met de glicazamide en ivm buikklachten naar 2 metformine. ik vind mijn waardes prachtig. zit gem tussen de 6 en 9. en voel mij niet helemaal top met de metformine . nu wil de verpleegkundige dat ik ga spuiten 1x pdg. ik heb het gevoel dat er van alles wordt uitgeprobeerd. wat is nu wijsheid? ik weet het niet meer. mijn voeding heb ik totaal aangepast. alle toegevoegde suikers neem ik niet meer en heb cereal producten gekocht. was in 3 wk tijd 8 kg kwijt. ik ben nu wanhopig, want wil niet gaan spuiten.

  • Wallie

  Beste,

  Je hebt niet ineens diabetes. Dit is waarschijnlijk in enkele jaren of misschien nog wel langere ontwikkelt.
  Het verstandigst is om met je behandelaar in gesprek te blijven. Wanneer jij de voorkeur geeft om eerst met leefstijl adviezen aan de slag te gaan (meer sporten/ afvallen). Zullen ze dit moeten respecteren. Verder vraag eventueel of ze je antistoffen kunnen testen. Op elke leeftijd kan ook type 1 diabetes ontwikkelen. In dat geval is het een hele ander verhaal…

   • Ben42

   Je hebt niet ineens diabetes.
   Type 1 kan wel ineen optreden.
   Maar omdat siepes relatief goed reageert op orale medicatie, is de waarschijnlijkheid van type 1 klein en is het zeer waarschijnlijk een vorm van insuline resistentie (globaal type 2).

   ik heb het gevoel dat er van als wordt uitgeprobeerd. wat is nu wijsheid ik weet het niet meer .
   Voor veel diabeten blijft het heel lastig om tot een goede instelling te komen. Sommige mensen raken goed ingesteld nadat een aantal behandelingen zijn geprobeerd, bij een aantal mensen lukt het nooit om tot een goede instelling te komen. In het begin is het verstandig om behandelingen uit te proberen om of tot een goede instelling te komen of de ‘beste’ behandeling te vinden.

   Helaas is het zo dat het inderdaad uitproberen is wat voor een persoon werkt. Momenteel is er nog geen methode waarbij na onderzoek automatisch de juiste behandeling kan worden gekozen. Dat behandelaars verschillende zaken uitproberen is dus heel positief.
   Dat dit niet direct en niet altijd tot resultaat leidt is wel frustrerend, maar dat is geen reden om het niet te proberen.

   Vriendelijke groet,
   Ben

  • mjong

  Natuurlijk wordt er van alles uitgeprobeerd, het is belangrijk dat er iets gevonden wordt wat voor jou werkt. En als dat met eten aanpassen niet voldoende is, zit er vrees ik weinig anders op dan insuline spuiten.
  Waarom wil je dat niet? Is niet je gezondheid uiteindelijk belangrijker dan wat dan ook in je leven?

 • Misschien is Ozempic een optie. Je moet 1x per week dit middel inspuiten.
  ik gebruik het sinds kort en heb goede ervaringen

 • hoi.
  misschien kan een koolhydraat arm dieet je helpen.
  Ik ben met overleg en hulp ( huisarts en diëtist) over gegaan op koolhydraat arm dieet .
  Ik eet geen brood, aardappelen. pasta`s rijst koekjes chips .
  had nu inmiddels bijna 8 weken geleden nog 3 keer metformine en spoot 30 eenheden insuline per
  dag. na 4 weken was en ben nog steeds insuline vrij en heb nog maar 1 x per dag ( nog wel) metformine.
  eind deze maand wordt er gekeken of ik ook de laatste mag laten staan .
  de vraag wat ik zoal wel mag eten vind ik best nog veel.
  alle groentesoorten , fruit, kwark/ yoghurt, alle vleessoorten, ook vleeswaren en zoals plakje leverworst alle vissoorten, kaas alle soorten zoveel als ik wil in kaas zit 0,0 gr koolhydraten en een plakje kaas als tussendoortje b.v crackers vezelrijk max 3 per dag. smoothys als maaltijd b.v lunch ( ik doe er wel eens een handje vol havermout door in plaats van crackers . noten ( pindas walnoten hazelnoten enz ( behalve borrelnootjes). brie, roomkaas op een kleine mini toastje als vervanger van een cracker. in plaats van spaghetti eet ik courgette spaghetti met de zelfde spaghetti saus als dat de rest van mijn gezin eet. ik mag tot 1000 gr koolhydraten per dag maar er zijn zoveel mogelijkheden en nog blijf ik zelfs onder de 100 koolhydraten per dag ik ben inmiddels al in 6 weken 5 kilo afgevallen. en bijna medicijn vrij ik ben zelf al erg tevreden

 • Spuiten is beter vragen om tresiba
  100ml dit is een nieuwe insuline soort werkt prima ik gebruik 60 ml per dag het werkt 43 uur lang elke dag op nieuw spuiten suiker is tussen de 6 en 9 mol

 • Ik wilde in 1980 ook niet spuiten……………….
  Maar toen ik mijn waarden zelf niet goed vond met pillen ( diamicron heette dat toen) ben ik op eigen verzoek gaan spuiten.
  En zie, na al die jaren “ben ik er nog steeds”……
  Verder leef en eet ik normaal, niks geen gedoe met koolhydraat arm enz.

  Gebruik nu Novo Rapid en sinds een jaar Tresiba.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.