Home Forums Behandelaren Wisselende glycemieën

 • Vip

Wisselende glycemieën

Door een complicatie na het plaatsen van een gastric bypass, zijn mijn glucosewaarden heel slecht controleerbaar.
Omdat het heel erg zwaar is om te leven met heel grote glycemieschommelingen , stelt mijn prof voor om op termijn mijn pancreas weg te nemen of een bètaceltransplantatie.
Zijn er nog mensen waarbij 1 van deze operaties uitgevoerd zijn?
Wat zijn de gevolgen van het leven zonder pancreas?

  • Linvt

  Goedemiddag ik heb 8 jaar geleden een bypass laten uitvoeren, 2jaar later viel ik constant flauw. Van 27,8 naar een daling van 2,2 op 15 min. Elke dag 7 a 8 keer. Kon niet douche of simpelweg iets makkelijk doen. Kon niet werken, alleen maar bank liggen. Ben dan opgenomen in het ziekenhuis. Daar zeiden ze mij, wij kunnen jou niet helpen. Je zal een manier moeten zoeken. Mijn hart was zo achteruit gegaan. Heb toen een hele belangrijke keuze gemaakt. Ik ga vanaf dan suikerloos door het leven. En dat heeft mijn leven gered. Als ik toch iets eet met suiker zonder dat ik dat weet, en ik voel me niet lekker, dan prik ik, als ik te hoog sta drink ik water, sta ik te laag neem ik druivensuiker. Ik ga nooit iets anders nemen. Ik heb ondertussen 4 jaar een normaal leven. Ik kan bv wijn drinken maar ik doe er meer water bij waardoor het haalbaar is. Ik eet bv geen vetten maar olijfolie. Eet geen suiker, maar er zijn ondertussen zoveel vervangers. Moest die operatie ook doen maar dat wil ik niet. Heb nu een volwaardig leven en water en druivensuiker zijn mijn levens reders. Hopelijk ben je wat meer met deze info. Veel succes.

 • Heb hier geen verstand van ,maar wel een interessante vraag .
  krijg je ook medicijnen (verteringsenzymen ) en kun je daar niet wat mee spelen (tijdstip inname /of dosis aanpassen ?) Hihi zou wat voor mij zijn om daar mee aan de slag te gaan 🤐😇

   • Linvt

   Goedemorgen ik heb medicatie getest, maar werd er nog zieker van. Het ziekenhuis heeft ze dan ook terug afgenomen. Dus nee helaas helpt dat ook niet. Gr.

 • Slik je dan helemaal geen medicijnen ,dacht dat mensen met gastric bypass hun hele leven die verteringsenzymen en vitaminen moeten slikken ?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.