Home Forums Bloedsuikerwaarden Ziekenhuis opname?

Ziekenhuis opname?

Vanmiddag heb ik een afspraak met de internist en krijg ik de uitslag van mijn hba1c.
Aangezien mijn waardes 1 grote puinhoop zijn (al jaren) verwacht ik een hba1c van boven de 100 (de laatste keer was deze 92 maar het gaat nu alleen nog maar slechter ipv beter).

Aangezien ik 33 ben en een een grote kinderwens heb wil ik dat er iets gebeurd.
Het lukt me niet meer alleen. En daarom “wil” ik me op laten nemen.

Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe maak ik de arts duidelijk dat dit heel waarschijnlijk voor mij de enige oplossing is? Dat ik het nodig heb om aan een infuus met insuline gelegd te worden? Dat ik onder begeleiding mijn suikers onder controle wil/moet krijgen?

 • Dan is dit het goede moment om over een pomp te beginnen. Die kan alleen via de Internist geregeld worden en dan ook direct contact opnemen met de DVK ploeg die bij de Internist horen en wanneer je dan in het ziekenhuis ligt zorgen dat je alles hebt,eventueel met een CGM achter de pomp ,en dan met de dvk afspreken hoe in te stellen en oefenen.

  Dit is wat ik gedaan heb. Ik kwam bij de Internist en er werd voorgesteld om op de pomp over te gaan en ik moest ook een insuline resistentie wegwerken. Heeft wel 2.5 weken geduurd.

  • Abisko

  Weet je waarom het zo moeilijk is om een stabiele waarden te bereiken? Je komt wel heel fatalistisch over.

  Er is toch wel een dvk of diëtist die je zou kunnen begeleiden?

  De moeilijkheid van een opname is dat je niet hetzelfde doet als het dagelijks leven. Vanaf je buiten bent klopt het schema niet meer en kan je herbeginnen.

 • @abisko…je wordt op een gegeven moment behoorlijk wanhopig als niets lijkt te werken en je waarden blijven schommelen. Dat is niet fatalistisch, dat is niet meer weten wat je nog meer kunt doen. Nog scherper op koolhydraten letten, nog meer bijspuiten, nog meer prikken. Nog meer pijn, nog meer ziek voelen, nog meer vermoeidheid, nog meer schade. Dat is hopen dat er een arts is die je serieus neemt, die je helpt om ingesteld te raken.
  En zeker als je zwanger wilt worden.

  @Joia…ik hoop dat de internist een begin kan maken met jou in te stellen. Of dat via een ziekenhuisopname is of een heel ander regime met andere insuline…daar moet hij/zij verstand van hebben. Maar ik kan invoelen dat je wilt dat er iets gebeurt. Wat dan ook, zolang je waarden maar stabiliseren. Ik wens je sterkte en een goed diabetesteam.

 • Hoi Joia,

  het vervelende bericht is: een ziekenhuis opname gaat niks oplossen. Je internist zal dit niet aanbieden, het gaat (tenzij je 6 weken in het ziekenhuis ligt) ook geen invloed hebben op je HBA1C. Een opname gaat niks wijzigen aan wat je in je dagelijkse leven nodig hebt als je werkt/speelt/lacht/slaapt/leeft.
  Wil je de rest van je leven in het ziekenhuis liggen aan een insuline-infuus, ‘zodat je suiker in orde is’? Dit gaat geen internist adviseren, sorry voor mijn harde woorden.

  Wat je niet mag doen is de volgende houding: ‘even de goede medicijnen vinden’, ‘even de goede combi tussen bewegen en insuline vinden’. Diabetes is gewoon zwaar kut en door te denken dat je het met een x-hoeveelheid-insuline elke dag voor de rest van het jaar met goede hba1c kunt zitten is helaas niet waar.

  Er zijn veels te veel faktoren die invloed hebben op je hba1c door je dagelijkse leven. Dit feit is niet erg, je kunt alsnog redelijke waardes nastreven/bereiken.

  Hoe? probeer het volgende:

  * Wijzig niet te veel tegelijk aan je standaard patroon. Start met 1 ding, doe dit 2 weken en bekijk het resultaat. Dus als je ’s avonds te hoog zit, niet je insuline hoeveelheden voor al je maaltijden wijzigen, maar wijzig alleen het avondmoment en bekijk het resultaat.
  * Probeer patronen te zien door bijvoorbeeld een vol-continu meter aan te schaffen (freestylelibre?), helaas is/blijft diabetes meten = weten.
  Grote valkuil hier is wel: meten is niet altijd gelijk aan handelen. Een simpele zin, maar met erg veel waarde. Als je handelt op metingen, beïnvloedt je de metingen, dus daar moet je zelf actief over nadenken.
  * Bespreek de pomp optie met je internist, de pomp kan veel beter je levenstijl volgen dan bijvoorbeeld langdurige insuline-shots. Ik zelf heb een pomp, deze “langdurige stand” volgt totaal niet het patroon van de langdurige insulines.

  Het is zoals de film “the Martian”, tackle 1 probleem per keer.

  Succes

  • Maye

  Ik herken je wens om opgenomen te worden. Even niet tegen de bierkaai vechten om de BG’s te stabiliseren, maar een ander laten meekijken en zorgen dat het nu eens gaat lukken. Ik denk daarbij dan: als het in het ziekenhuis maar eenmaal goed is, dan kan ik met de juiste (intensieve) nazorg die waardes goed houden. Zolang die balans er niet is, houden de schommelingen zichzelf in stand, lijkt het soms wel. Dat kan je behoorlijk tot wanhoop drijven, weet ik uit mijn eigen ervaing maar al te goed. Of een opname je gaat helpen, weet ik natuurlijk niet, maar als je internist het met je eens is, is het m.i. zeker wel het proberen waard. Ik ben benieuwd hoe je gesprek gegaan is, of je hulpvraag gehoord is en hoe die is beantwoord?

 • Hallo Joial.
  Dat zijn absurde waarden wat ik lees. Ik hoop dat de internist jou kan helpen, maar ziekenhuis opname zal denk ik niet veel zoden aan de dijk zetten.Zou een maagverkleining geen optie zijn . Mijn dochter had type 2 en was als de dood om te moeten gaan spuiten. Daarbij had ze hoge bloeddruk en overgewicht, maar geen obese. Ze is door de huisarts doorverwezen naar Het Maxima ziekenhuis in Eindhoven.Hier heeft ze 2 jaar geleden een maagverkleining ondergaan. ( niet voor haar obese, het BMI was niet hoog genoeg hiervoor. maar ze is wel afgevallen ) Na enkele dagen was haar bloedsuiker normaal en ook de hoge bloeddruk.Ze heeft geen medicatie meer nodig. . Ze heeft toen gehoord dat deze o.p waarschijnlijk ook voor diabetes patiënten die moeten spuiten geschikt zou zijn. Misschien zijn ze inmiddels al zo ver.Probeer dit eens te achterhalen. Het zou toch geweldig zijn. ik wens je veel succes.

 • @maye…precies! En dat bedoelde Joia, denk ik, ook. En dan heeft zij nog een kinderwens.
  Ik had diezelfde behoefte om een paar dagen te worden opgenomen, zodat ik gestabiliseerd kon worden en dan van daaruit weer thuis verder.
  Het gaat het inderdaad niet worden.
  Gisteren voor de eerste keer bij de internist geweest.
  Die vond vooral dat er nu eenmaal mensen zijn die heel veel insuline nodig hebben en dan toch blijven schommelen. Hij waarschuwde ook nog even voor de schade op langere termijn.
  Als uit bloedonderzoek niets komt, dan blijft het gewoon doorrommelen met alles wat hoort bij schommelende bloedsuikers.
  Leer er maar mee leven, kennelijk. Weer een stap in het acceptatieproces.

  • BasvL

  Ik heb ook hele lang hoge en wisselende bloedsuikers gehad met een hele hoge hba1c. Sinds november vorig jaar heb ik de freestyle Libre continue tint sensor. Dit is echt een uitkomst: je ziet wat eten, bewegen, gemoedsrust, slapen e.d. Doet met de suikerspiegel. Mijn hba1c is sterk gedaald. Die sensor is echt een uitkomst. Een groot nadeel is wel dat het duur is (60 euro in 2 weken) wat niet wordt vergoed.
  Mijn ervaring is de kennis die ik nu heb over mijn suikerspiegel verklaren een hoop dingen en ik kan nu bijvoorbeeld zonder een heel hoge suikerspiegel gaan wielrennen omdat ik tijdens het fietsen kan meten.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt in jouw zoektocht om beter geregeld te worden.

  Groet Bas

  • Een FSL sensor kan je inderdaad goed helpen om inzicht te krijgen in je waarden.
   Het is belangrijk dat jij zelf je suikers managet, niemand anders kan dit voor jou doen. Hoe eerder jij grip hierop hebt hoe beter!
   Een paar dagen ongeveer hetzelde eten zodat je ook daar inzicht in krijgt.

  • BasvL

  O ja. Vergeten nog te melden: als je een telfoon hebt met nfc (moderne Samsung bijv) dan krijg je op je telefoon hele mooie overzichten en jouw hba1c(geschat) te zien.
  Dit werkt echt super.

  • Ytsma

  Altijd lastig dat het niet wil lukken zoals je zelf zo graag zou willen.

  Ik zou vooral kijken naar voeding, en terug gaan naar de basis.
  Wat je eet opschrijven, wat je prik noteren en wat je spuit.
  Kijken naar patronen, en dan langzaam de boel gaan aanpassen

  Ik eet zelf plantaardig en heb daardoor bijna geen insuline resistentie.

  • Maye

  Hoe gaat het nu met je Joia? Heeft het contact met de internist je opgeleverd wat je hoopte?

 • En wat betreft te duur?
  Zo dacht ik eerst ook, maar wat is nou duur als je levenskwaliteit er zo op vooruit gaat? €30 in de week is dan niets! Sommige mensen roken, of drinken dit op een vrijdag middag.. of verspillen het aan iets anders.
  Je levenskwaliteit is onbetaalbaar.

 • @doornroosje…mag ik daarin een andere mening hebben? Dat is dan wel een persoonlijke mening.
  € 30 in de week is € 120 in de maand. Ik rook niet, drink niet, koop geen (dure) kleren. Ik eet met twee mensen van 5 euro per dag. Ik heb geen dure hobby of abonnementen.

  Ik leef van een uitkering. Geloof me. Daar is geen ruimte voor € 30 extra voor de FSL.
  En aftrekbaar van de Belastingen is het ook niet. Dan nog…moet je het wel eerst ophoesten.

  Er kan geen prijskaartje aan kwaliteit van leven worden gehangen. Dat ben ik helemaal met je eens.

  Maar er zijn steeds meer mensen die zich zo’n sensor dus echt niet kunnen veroorloven.
  Die, net als ik, hun geld niet “verspillen”, omdat er geen geld is om te “verspillen”.

  Maar die, net als andere gebruikers, heel graag zo’n sensor zouden willen, omdat hun vingers zo beurs en blauw en pijnlijk zijn, dat een kopje vasthouden of een pen, of een stukje tekst typen, een pijnlijke aangelegenheid is geworden.
  Die alle denkbare prikplekken al helemaal lek hebben geprikt en nog jaren te gaan hebben.

  Voor verzekeraars is het een overbodige luxe die niet vergoed gaat worden. Niet nu, niet volgend jaar. Want er zal nooit een beleidsmaker bij zo’n bedrijf komen die er begrip voor heeft. Want die verdient genoeg om er € 30 per week tegenaan te gooien.

  Ik moest dit even van me afschrijven. Vat het niet te persoonlijk op.

  • Maye

  Ben het zowel met @doornroosje als met @chaim eens. Als je het kunt missen of opbrengen, en je vindt de FSL zelf nuttig in jouw situatie – dan is het zeker geen geldverspilling. Maar als je het niet hebt, valt er in die gewenste verbetering van levenskwaliteit niet zoveel te investeren en dat is een hard gelag.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.