Home Forums Nieuw met diabetes Zorg training voor mijn vrouw

Zorg training voor mijn vrouw

Beetje een ongemakkelijk onderwerp, dit.

Ik heb recentelijk te horen gekregen dat ik T2 heb. Dat was eng om te horen. En ben toen gaan lezen. En dan lees je over alle enge dingen die kunnen gebeuren, en alle complicaties die nog veel engere dingen kunnen veroorzaken. Moet boeken regelmatig opzij leggen omdat het me allemaal een beetje teveel is. En al is de kans klein, wie weet overkomt het me ooit.

En als dat zo is … dan is waar ik woon (buitenland) een ambulance vaak heel ver weg en veel minder bekwaam dan in Nederland. Dus je kunt je voorstellen dat ik daar niet echt een gevoel van veiligheid bij krijg.

Ik had het daar recentelijk met mijn vrouw over en die vroeg zich af of er een cursus is die ze zou kunnen volgen. Waaruit ze kan leren symptomen te herkennen, eerste hulp toe te passen waar nodig, etc. Misschien ten dele specifiek voor diabetes (hoe om te gaan met een hypo), maar ook andere dingen gerelateerd aan hart en zo.

Ik kan me voorstellen dat dit in Nederland minder noodzakelijk is. Maar toch, wou vragen of dit iets waar iemand een advies over heeft. Dan ga ik hier waar ik woon op zoek naar een cursus met een vergelijkbare dekking.

  • daven

  https://www.dvn.nl/leven-met-diabetes/alles-over-diabetes-weten (mischien kun je die eens contacteren met je vraag ?)

  Of googlen diabetes cursus partner en dan in jou land?
  Heb jij geen diabetesverpleegkundige /of je arts die jou en je vrouw daarbij kunnen begeleiden/ondersteunen ?

  Reanimatie /aed cursus opzoeken in je land (is niet slecht om deze te volgen )
  Symptomen van hypo en hyper zijn op te zoeken (zal je vast al gedaan hebben !)Hier in nederland heb je zo’n kaart waar die verschijnselen opstaan met plaatjes (is voor je vrouw tochwel handig als reminder )Weet niet of die nog ergens te verkrijgen zijn ?(denkt dat de dvn dat wel weet of heeft )
  Verder lijkt het me handig dat iemand haar leert hoe je een glucagon injectie zet (bij een ernstige hypo en vergeet niet dat ze je hierna wat te eten geeft !)Dit is wel zeldzaam bij type 2 (of je moet insuline gebruiken of medicatie in combinatie met te weinig eten )
  Verder dat ze je leert om je bloesuiker te controleren met een vingerprik (evt met een scan ,maar dit kan soms wel verschillen met 2 ,dus nameten met vingerprik is dan wel noodzakelijk )

  Ik weet dat het moeilijk is ,zeker in het begin ,maar probeer niet teveel te stressen dit is niet goed voor je suikertjes en je hart !(en je vrouw )😜😇😇😇

  Succes met het vinden van een cursus !👍

 • Inderdaad, op de dvn website staat ook een online cursus bij over type 2

  • johnny

  Ik denk dat toch het makkelijkst is om je suiker en koolhydraten te gaan beperken, zodat je niet “echt” dm2 ontwikkelt.
  Het is een ziekte die zeerzeker met voeding te maken heeft
  Kijk op google bij DIETDOCTOR.
  Of “Voeding leeft”

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.