Home Forums Medicijnen Zorgverzekeraar die Aurobindo als preferent middel heeft

Zorgverzekeraar die Aurobindo als preferent middel heeft

Hoi,

Ik slik nu al enige tijd metformine. Ik ben begonnen met het merk Aurobindo omdat het preferente merk van mijn zorgverzekeraar (Sandoz) op het moment dat ik de medicatie bij de apotheek ging halen niet op voorraad was. Drie maanden later was dit preferente merk wel aanwezig en kreeg ik dat merk mee.

Ik merkte gelijk dat mijn bloedsuikers na deze merkwissel significant stegen. Met Aurobindo was mijn nuchtere waarde steevast rond de 8.5, maar met Sandoz was mijn nuchtere waarde steeds ronde de 11 á 12. Maar dat is nog niet het grootste probleem.

Van Sandoz metformine heb ik veel last van de diarreebijwerking, wat ik bij Aurobindo totaal niet had. Na veel gesteggel met mijn arts en de apotheek, kreeg ik uiteindelijk weer Aurobindo mee, maar moest deze zelf betalen ondanks dat de arts op het recept heeft aangegeven dat het om een medische noodzaak gaat.

Nu vroeg ik mij af of welke zorgverzekeraars Aurobindo 500 mg als preferent middel hebben aangemerkt. Ik ben al bezig geweest om hiernaar te zoeken, maar dat is behoorlijk inspannend en het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat die lijsten eind van het jaar, als de nieuwe premies bekend zijn, ook weer totaal anders zijn. Maar het helpt in elk geval wel als ik enigszins een indicatie heb van welke zorgverzekeraars Aurobindo als preferent metforminemiddel op de lijst hebben staan.

  • Het scheelt al met zoeken als je je beperkt tot de vier grootste verzekeraars. Dat zijn Zilveren Kruis, CZ, Menzis en VGZ. Dan heb je al zo’n 80 of 90% te pakken. Al hun merken volgen de richtlijnen van hun moederbedrijven. Op de websites staat welke merken zij voor welk middelen vergoeden op dit moment. Van de overige kleine verzekeraars heb je DSW als grootste. Maar het blijft een momentopname.

  • Ik ben bij A.S.R. verzekerd en die heeft Aurobindo alleen voor de 850mg in de lijst staan, maar dat is tot 1-1-2022 en dan wijzigt het ook allemaal weer. In het verleden had ik ook een merk metformine waar ik vreselijk aan de diarree ging en die heb ik bij de apotheek, m.m.v. de ha, op de zwarte lijst laten zetten (voor mij dan). In overleg met de verzekeraar kreeg ik een ander merk en dat ging wel goed. Sinds januari Aurobindo 850 en ook daar heb ik geen last van. Ik regel de waardes met insuline, dus ik weet niet of die anders zijn door de Aurobindo.
    Succes met je zoektocht!

  • Hier op diarree na exact t zelfde verhaal. Door de merkwissel (identiek) ook omhoog nuchter.Probeer nu weer de oude Aurobindo te regelen. Hebben zelfs de dosering al opgeschroefd bij de huisarts ( praktijkondersteuner diabetes) van 2x 500 naar 3x 500 mg.Daarvoor met Aurobindo nooit last.
    Overigens hoogst irritant want ik heb type 2 en ben 22 kg afgevallen. Was net begonnen met afbouw om te kijken of dit lukte toen ik het andere merk Sandoz kreeg begin dit jaar. In plaats van afbouwen moest ik nu omhoog naar 3x dd 500. Kan dus weer opnieuw starten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.