Home Forums Verzekering en vergoeding zorgverzekering

zorgverzekering

Hi. Ik kom net terug van een reis van 8 maanden, ik heb diabetes type 1 en wil graag znm een nieuwe zorgverzekering aanvragen.
Voorheen had ik agis maar dat vond ik echt duur, ik vraag me af of er verzekering is die alles dekt en betaalbaar is.

Heeft iemand alsjeblieft advies?

groetjes

 • Hoi Gummybear,

  Welkom thuis!

  DVN heeft voor 2015 een collectief contract afgesloten met CZ, OHRA en Zilveren Kruis. Je krijgt bij deze verzekeraars als DVN-lid korting op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Wil je hier meer informatie over, of lid worden van DVN, mail dan naar info@dvn.nl of bel 033 – 463 05 66.

  CZ
  CZ biedt 5% korting op de basisverzekering en 5% korting op de aanvullende verzekeringen.
  De ledenprijs voor de basisverzekering (naturapolis) is 95,47 euro. Heeft u al een zorgverzekering bij CZ maar maakt u nog geen gebruik van ons collectief? U kunt het hele jaar door overstappen naar ons collectief. Voor meer informatie of overstappen kunt u naar aanmelden.cz.nl/collectiviteit gaan of 0800-0244488 bellen.

  OHRA
  OHRA biedt 8,8% korting op de basisverzekering en 8% korting op de aanvullende verzekeringen.
  De ledenprijs voor de basisverzekering (naturapolis) is 91,87 euro. Heeft u al een zorgverzekering bij OHRA maar maakt u nog geen gebruik van ons collectief? U kunt het hele jaar door overstappen naar ons collectief. Voor meer informatie of overstappen kunt u naar http://www.ohracollectief.nl/dvn gaan of 026-4004848 bellen.

  Zilveren Kruis
  Zilveren Kruis biedt 3% korting op de basisverzekering en 5% korting op de aanvullende verzekeringen.
  De ledenprijs voor de basisverzekering (naturapolis) is 99,38 euro. Heeft u al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis maar maakt u nog geen gebruik van ons collectief? U kunt het hele jaar door overstappen naar ons collectief. Voor meer informatie of overstappen kunt u naar http://www.zk.nl/diabetesverenigingleden gaan of 071-7510052 bellen.

  Succes met het uitzoeken en regelen van een goede verzekering.

  • Mies

  Zijn de verzekeraars CZ, Ohra en Zilveren Kruis dan ook gunstige voor diabetes patienten mbt de vergoedingen? Of gaat het nu alleen om de korting die je kunt krijgen? Ik vind het belangrijker dat ik een goede verzekering heb die ook alles vergoed zonder problemen. Ik zit nu bij IZZ via mijn werk en die willen alleen testmateriaal vergoeden als ik deze via Brocacef besteld. Dit is voor mij onhandiger dan het via de apotheek regelen dus ik ben daarom ook verder aan het kijken.

 • Hoi Mies,
  Met CZ, OHRA en Zilveren Kruis heeft DVN afspraken gemaakt over de manier waarop zij omgaan met zorg voor mensen met diabetes en bijbehorende vergoedingen. Doordat we korte lijnen met deze verzekeraars hebben, kunnen we ook snel schakelen als er iets niet goed gaat qua vergoeding of zorg.
  Er zijn natuurlijk veel verschillen tussen diabetespatienten en de hulpmiddelen die zij gebruiken. Als je aangeeft welk testmateriaal je gebruikt kunnen we voor je nagaan bij welke van de drie verzekeraars je de meest ruime keuze hebt in leveranciers. Ook kan Lars, onze specialist verzekeringen, voor je nakijken bij welke verzekeraar je het materiaal wel via de apotheek kan regelen.

  • Petra29

  Ik ben zelf verzekerd bij Stad Holland en heb vrije keuze welke glucosemeter ik wil gebruiken. Krijg met een machtiging extra teststrips. Met de extra aanvullende verzekering betaal ik komend jaar ongeveer €135.- per maand. Dan krijg je ook nog 36 behandelingen fysiotherapie per jaar erbij.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.