Home Forums Nieuw met diabetes Zou een persoonlijke blog interessant kunnen zijn?

 • Daan

Zou een persoonlijke blog interessant kunnen zijn?

Ik heb er jarenlang met de pet naar gegooid. Bloedsuikerwaarden boven de 20 mmol/l? Dagelijkse kost en schrik ik niet eens meer van. Terwijl er in een dergelijke situatie wordt geadviseerd om een arts te raadplegen, deed ik er soms niet eens wat mee! Daardoor kwam ik soms nóg hoger uit en kon de glucosemeter alleen maar HI aangeven. Dit heeft jaren geduurd en inmiddels komen de eerste complicaties hun intrede maken, het is mijn eigen schuld.

Oja! Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Daan en ik ben 26 lentes jong. Daarvan heb ik er negentien doorgebracht met Diabetes Type1. Ik ben liefhebbend echtgenoot en trotse vader van twee lieve kinderen. Iets houdt me bezig de laatste tijd..

Bloggen? Dat is de vraag die me bezig houdt.

Naast mijn diabetes ben ik snel depressief, meerdere keren per jaar. Dit helpt natuurlijk allemaal niet mee met het reguleren van de bloedsuikers. De depressies nemen soms de overhand en daardoor heb ik geen ‘puf’ of zin om met diabetes bezig te zijn. Een lastige combinatie. Ik weet dat ik gelukkig niet de enige ben met dit probleem en kan er dus eventueel met gelijkgestemden over praten. Al heb ik dat nog nooit gedaan want ik ben écht een gesloten boek!

Alsof dit allemaal nog niet vervelend genoeg is doen we er ook nog even een hoge verslavingsgevoeligheid bij! Ach, waarom niet? Ik heb vanaf mijn 15e geblowd en ben vandaag precies een week gestopt, trots :D! Ik ben een stevige roker en heb periodes dat ik niet achter mijn PC ben weg te slaan. Oh, mijn telefoon? Die laat ik ook niet graag links liggen.

Nu speel ik met het idee om een blog te starten, waarom?

Heel simpel eigenlijk. Net als hier wil ik graag mijn verhaal vertellen omdat ik dat in het dagelijkse leven niet zo goed kan. Ik heb een enorme passie voor schrijven en doe dat al vanaf mijn tiende levensjaar. Ik denk dat ik ‘ervaringsdeskundige’ ben op het gebied van hoe je niet met diabetes om moet gaan en wil graag lotgenoten inspireren om de knop om te zetten. Net zoals ik dat kort geleden zelf heb gedaan.

Verder merk ik in het dagelijkse leven dat er nogal wat onbegrip bestaat over suikerziekte, ondanks dat er zo’n 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland rondlopen. Onvoorstelbaar! “Mag jij dat wel eten?” is een vraag die ik regelmatig krijg en “stel je niet zo aan!” als je midden in een hypo zit en even je werk moet neerleggen om wat koolhydraten te nuttigen. Deze onwetende mensen zou ik ook graag een plekje willen bieden om wat bekender te kunnen worden met wat er omgaat in een diabeet.

Nou vraag ik mij alleen af; zou zo’n blog staande kunnen blijven in blogland? En zullen er genoeg mensen zijn die mijn verhaal willen lezen? Hoe denken jullie hierover? Aangezien ook hier al hulp wordt geboden en ervaringen worden gedeeld.

Ik zie jullie reacties met smart tegemoet!

PS: Mocht dit op het verkeerde plekje zijn beland, mijn excuses. Ik wist niet zo goed waar ik dit topic zou mogen plaatsen. Aangezien het onderwerp van mijn blog ‘omgaan met’ zou zijn, leek deze plek mij het meest geschikt.

 • Hoi Daan
  Super leuk dat je jouw ervaringen in wilt zetten om anderen te inspireren! Daarvoor ben je op deze community helemaal op je plek. We stellen je iets voor waar je misschien blij van wordt: je mag je blogs sturen naar franka@dvn.nl, zodat ze na een redactionele slag (in overleg) geplaatst worden op het onderdeel Diabetes Blog hier op het Diabetes Trefpunt. Kun jij mooi oefenen en heb je meteen een breed publiek!
  Groetjes Moderator

   • Daan

   Hoi Moderator!

   Bedankt voor het aanbod, zal het zeker in overweging nemen! Al ga ik toch het liefst voor mijn eigen plekje op het internet. Ik kan natuurlijk af en toe een gastblog schrijven voor op Diabetes Trefpunt, dat is in dit geval dan natuurlijk uitstekende marketing. Ik heb inmiddels al zo’n acht artikelen klaarliggen voor mijn eigen blog, die ik momenteel aan het opzetten ben. Ik raak gewoonweg niet uitgeschreven over eerdergenoemde onderwerpen.

   Hoeveel lezers hebben jullie hier eigenlijk?

   Groeten!

  • Daan

  Overigens ben ik nog steeds benieuwd naar hoe andere mensen hierover denken!

  Schroom vooral niet om me te laten weten wat jouw mening is.

 • Leuk dat je vraagt naar de meelezers, Daan. Er waren de afgelopen 12 maanden 401.078 sessies! Maandelijks hebben we ruim 32.000 gebruikers. De meesten zijn meelezers, we hebben ongeveer 10% geregistreerde gebruikers (dus gebruikers die ingelogd zijn).
  We kijken uit naar je eerste blog!

 • Of een dergelijke blog aan slaat? Zou vast kunnen. Maar is van zoveel dingen afhankelijk. Je zult met een kleine lezersgroep starten en langzaam aan zal het groeien afhankelijk van je aanpak, schrijfstijl, …etc. voor mij is het onmogelijk om in te schatten of de blog wel of niet een succes wordt.

  • Bossy

  Hallo Daan
  Ik denk dat je idee goed is
  ben zelf een man met Diabetes Type 2 dit nu zo’n acht jaar
  heb echt veel moeite om hier mee om te gaan
  zo gaat het een tijdje prima en zo is het weer een drama
  ik spuit wel geregeld maar meet eigenlijk nooit
  totdat ik me weer slecht voel en er tot mijn grote schrik achter kom
  dat de nuchtere waarde 18 is heb dan ook heel veel moeite om de waardes naar beneden te krijgen

  heb me nu vandaag geregistreerd in de hoop met wat hulp beter om te kunnen gaan met deze klote ziekte

  m.vr.gr.Cl.Damen

 • Allereerst: die complicaties en dergelijke: dat is niet je eigen schuld, maar de schuld van de diabetes. Als die er niet was, waren de complicaties er ook niet. Heel belangrijk detail!

  Verder vind ik je plan top. Je zult inderdaad klein beginnen, maar je eerste fans heb je vast snel te pakken. Ik denk dat er veel mensen zijn die geïnteresseerd zijn in je schrijfsels. De uitdaging is dan om ervoor te zorgen dat je mensen ook daadwerkelijk bereikt, maar je eerste fan heb je ;-)

  Ik zal je nog even een persoonlijk berichtje sturen met wat interessante details.

  Je schrijft in ieder geval leuk. Dat zie je al in een kort berichtje!

  Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.