Home Forums Zwangerschap Zwanger en diabetes

Zwanger en diabetes

Ik ben op zoek naar meiden die ook zwanger zijn en diabetes hebben om ervaringen te delen. Ik ben denk ik nu 6 weken zwanger van de eerste, maar vind het ontzettend spannend. Lees veel over de complicaties. Ik prik ontzettend vaak omdat ik bang ben voor te hoge bloedsuikers. Het wisselt bij mij heel erg dus check ik liever wat vaker. Zijn er mensen die een gezond kindje te wereld hebben gebracht zonder complicaties? Die ook tijdens de eerste paar weken te hoog zaten met de suikers? Ik wordt best angstig van al dat gelees.
Groetjes Linda

  • Mini

  Hoi Linda,

  gefeliciteerd met je zwangerschap! Spannend zeg, vooral die eerste paar maanden he!
  Zelf heb ik 2 gezonde jongens gekregen, zonder complicaties! De eerste paar weken schommelde het bij mij heel erg, van week 14-20 (ongeveer) was t aardig stabiel, daarna nam de insulinebehoefte behoorlijk toe en was het weer zoeken naar de juiste instelling.
  Beide jongens zijn met 37 geboren (ingeleid ivm groei) en waren ruim 8.5 pond. (Ze zijn nu 4 en 2.5 trouwens).
  Verder geen bijzonders tijdens de zwangerschap eigenlijk. Behalve dat ik het wel topsport vind! Sowieso is zwanger zijn best wat, maar met db helemaal!
  Ik had trouwens wel de sensor tijdens de zwangerschap, scheelt je heel veel vingerprikjes! Misschien is dat nog een tip voor je, want je hebt er recht op tijdens zwangerschap. En mijn ervaring is dat ik tijdens de zwangerschap beter ‘stabiel’ wat hoger (niet te hoog natuurlijk) kan zitten, dan dat ik steeds schommel van 2 naar 12 enzo. Dat geschommel in waardes lijkt me voor de baby lastiger dan stabiele waardes.

  Heel veel succes en hopelijk kun je gaan genieten van je zwangerschap!

  Groet,
  Mini

 • Hoi Linda,
  in ons thema ‘Zwanger en diabetes‘ staat ook een oproep van een vrouw die hoge waarden had en toen zwanger is geworden, Lionas. Zoek haar eens op!

  In onze Diabc schreven twee vrouwen een paar jaar geleden een column over hun zwangerschap met diabetes. Je leest de columns hier terug. Eén van hen, Anne-Marie is inmiddels zwanger van haar derde kindje. Ze schreef daarover een blog op deze site: Piepende pompen in de trein

  Heel veel succes met je zwangerschap!

 • Dank jullie wel voor jullie berichten. Altijd even fijn om te lezen, de ervaringen van andere mensen.
  Gr Linda

  • Mies

  Hoi Linda, gefeliciteerd met jouw zwangerschap! Ik ga jouw topic volgen. Ik ben nog niet zwanger maar we zijn het wel al aan het “proberen”(klinkt altijd zo raar vind ik). Ik vind het ook erg spannend en maak me ook wel druk over alle extra risico’s en evt complicaties.

 • Meestal krijg je een sensor vanuit het ziekenhuis vergoed als je zwanger bent. Vraag het even na. Je vingers kapot prikken is ook niet echt een fijne optie…

 • Hoi!

  Gefeliciteerd!
  Ik ben 26 weken zwanger van ons eerste kindje. Heb nu 7 jaar diabetes en spuit insuline.
  De eerste weken van mn zwangerschap had ik wisselende suikers, heel ziek en misselijk geweest. vanaf ongeveer week 10 tot week 24 hele stabiele suikers gehad, hba1c van 4.9!
  Helaas laatste weken veel lage bloedsuikers gehad, onder de 3.
  Veel contact gehad met mn diabetesvpk om het weer stabiel te krijgen maar nu zit ik elke keer rond de 8.
  Voordat ik zwanger was spoot ik veel meer insuline dan nu, bijvoorbeeld de lantus spoot ik 28 eenheden voor het slapen gaan, nu nog maar 11 eenheden.

  Vanaf nu (26 weken) moet ik zkh bellen als mijn suikers onder de 3 en boven de 12 zijn.
  Erg frustrerend want ik zit elke week wel een paar keer onder de 3..

  Gelukkig zijn tot nu toe alle echo’s en controle’s goed. De groei van mn baarmoeder ligt goed op schema.

  Ik zit ook vol met vragen over de bevalling, hoe zal dit gaan met m’n suikers?
  Als ik veel pijn of inspanning heb zakt mn suiker heeel snel.
  Ik zit te denken over een keizersnede, maar daar zitten ook weer nadelen aan.
  Iemand ervaring hiermee?

  Groetjes

  Selien

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.