Home Forums Zwangerschap Zwanger worden

Zwanger worden

Hallo.

Wij hebben een grote kinderwens.
Wanneer kun je het beste stoppen met de pil? Voordat je groen licht krijgt van de diabetes verpleegkundige of na die tijd?

 • Hoi miranda@1

  Het is altijd het beste om eerst met je dvk te overleggen. Heb je al eens op de site van DVN gekeken? Hier vind heel veel informatie over dit onderwerp: http://www.dvn.nl/diabetes/zwanger-en-diabetes

  Groetjes moderator

 • Hoi Miranda,

  Lastig he, dan heb je samen in je relatie ervoor gekozen om voor jullie kinderwens te gaan en dan moet je nog wachten op groen licht van een buitenstaander, de internist dus…
  Ik vond het ook heel vervelend en was veel te ongeduldig maar we hebben toch gewacht. Ik wilde na het groene licht ook nog 3 extra maanden wachten omdat ik eerst de “pil-troep” uit mn lijf wilde hebben. Maarrrr het was het wachten waard!
  Veel succes met je beslissing, ik ben benieuwd!
  Groetjes Rianne

  • Miekk

  Hey!

  Ik begrijp je dilemma volkomen! Wij hebben gewacht tot groen licht van de internist, toen we die ein-de-lijk hadden, heeft het bij mij nog 8 maanden geduurd om uiteindelijk zwanger te worden. Mijn cyclus was een drama. Ik werd ongeduldig, leefde elke de eerste 3 weken schijnzwanger en dan was de teleurstelling er weer. Ik was bijna 2 keer in de maand ongesteld en toen dit over ging, had ik een cyclus van 39! dagen! Als ik het over mocht doen, zou ik al eerder stoppen met de pil om rustig te kunnen ontpillen. (proces verloopt bij iedereen anders!) Ik zou er dan voor kiezen om een ander voorbehoedsmiddel te gebruiken, totdat ik groen licht zou krijgen.

  Succes!

  • Moni77

  Heb vergelijkbare vraag gehad voor mezelf. Ik ben er nu al meegestopt vanaf augustus zodat ik er alvast klaar voor ben wanneer we toestemming krijgen. Gaat vast nog lang genoeg duren voor ikzelf groen licht ga krijgen. Pil (zoals bijna alles) had bij mij bijvoorbeeld weer invloed op mijn waardes. Daarbij weet je niet hoelang duurt voordat je groen licht hebt en ook niet hoelang dat ontpillen duurt ensow. Anders moet je dat nog gaan doen als je eindelijk groen licht hebt. Stel je voor: “Jeej we mogen gaan beginnen met proberen zwanger te worden…! Oh wacht ik moet eerst nog een half jaar erbij gaan ontpillen…”
  Ik zou zeggen stop er gewoon mee, nu, dan ben je er straks met groen licht tenminste klaar voor! Maar ik ken je achtergrond niet.

 • Hoihoi,

  Ik ben 22 jaar en heb sinds mijn 9e diabetes type 1.
  Ik ben nu 28 weken in verwachting van een dochter en ben eigenlijk ongepland zwanger geworden augustus ’17.
  Ik had een implanon en in de periode dat ik die eruit heb laten halen en eigenlijk over wou gaan op een normale pil ben ik zwanger geworden. Dit was in een krappe 3 weken tijd. Mijn hba1c was ook erg hoog 83. Ik had absoluut geen groen licht en werd dan ook tot 18 weken zwangerschap streng in de gaten gehouden ik zat zeker wel 3x in de week in het ziekenhuis. Hoewel ik er nog niet ben en met 38 weken word ingeleid ziet mijn dochter er net zo gezond uit als een baby van een suikerloze moeder :)
  Het is natuurlijk wel beter om te wachten totdat je groen licht krijgt lijkt mij. Maar mijn ervaring is dus moet het zo zijn dan moet het zo zijn. En dan komt het ook goed.

  Wij hopen eind april ons kleine prinsesje te ontmoeten <3

  Groetjes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.