Home Forums Zwangerschap Zwangerschap

Zwangerschap

Ha allemaal,
Ik heb vorige week groen licht gekregen om te beginnen met een zwangerschap. Ik kon direct beginnen met medicatie. Ik heb ook PCOS en gebruik nu Primolut en Clomid. En daar ben ik gelijk mee begonnen.
Ik was heel strak ingesteld, maar nu ik medicatie slik is mijn suiker helemaal van slag. Dit beangstigt mij zo, omdat ik bang ben dat het ziekenhuis straks stopt met de medicatie.

Hebben jullie ervaring met PCOS en diabetes? Hoe gingen jullie hiermee om?

 • Hoi Suikerklontje2017

  Wat gaaf dat je zwanger ‘mag’ worden! Over zwangerschap heeft DVN net een tof magazine gelanceerd. Als je lid bent en nog geen 30 dan heb je hem gehad. Je kan hem ook los kopen als je dat zou willen via deze link.
  Hierin staat alleen niks over PCOS. Dat klinkt ook wel heel specifiek.

  Wat we voor je gaan doen is je oproep delen op de Facebookpagina van JONG. Misschien zitten daar meiden die ook PCOS (en diabetes) hebben.

  • Janiezz

  Hoi!

  Ik heb er helaas ook ervaring mee. Slik sinds een jaar Clomid. Het werkt goed, ben er al twee keer zwanger mee geworden, maar helaas is de zwangerschap twee keer misgelopen.

  Na de eerste keer heb ik meteen aangegeven geen Primolut meer te slikken. M’n suikers sloegen hier finaal van op hol. Nu mag ik gewoon ‘random’ beginnen met slikken van Clomid en als dan je cyclus op gang is, hoef je die Primolut helemaal niet meer te slikken.

  Zodra je de Clomid niet meer slikt, zijn je suikers als het goed is weer normaal. Ten minste, dit was bij mij wel zo. De bijwerkingen zijn dan vaak ook meteen weg. Als het goed is, weten ziekenhuizen dat dit bij veel vrouwen zo gaat, dus ik neem aan dat je niet bang hoeft te zijn dat ze de medicatie intrekken :)

  Meer dan je best kun je niet doen. En die paar dagen dat het minder is, zullen niet het verschil maken hoor. Het gaat erom dat je daarna weer gewoon normale suikers hebt en dat komt vast goed.

  Ben benieuwd hoe het bij jou verloopt! Volg je de Facebookpagina Diabetes + zwanger/kinderwens al? Die is heel handig voor dit soort vragen.

  Succes!

  Groetjes,
  Janiezz

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.