Home Forums Zwangerschap zwangerschapswens met diabetes type 1

zwangerschapswens met diabetes type 1

Ik heb sinds 2 jaar diabetes type 1 en ben sinds een jaar bezig met onze kinderwens.
nu ben ik overgestapt van levemir op insualtard maar de insuline pakt niet alle pieken die ik heb.. Soms wordt ik wakker en heb ik een suiker van 10 terwijl ik nog niets heb gegeten nog gedronken.
nu wil de internist starten met pomptherapie, maar dat wil ik niet. Ik heb al veel moeite met het hele diabetes prikken gebeuren en ik moet gewoon niet aan een pomp denken!
Met de levemir waren mijn suikers stabiel en heel mooi en met dee insualtard is het een groot zooitje..
Is er iemand hier die een ander soort insuline heeft gebruikt met de zwangerschap??

Veel liefs,
liset.

  • jako

  Bij een eventuele zwangerschap zul je jezelf lek moeten prikken om alles onder controle te houden. En met een pomp hoef je juist veel minder te prikken. 4-6 keer per dag met een pen spuiten of 1 keer n de twee dagen een nieuw naaldje. En je kunt jezelf veel beter reguleren wat met een eventuele zwangerschap wel nodig zal zijn.

  Ik zou me toch maar eens in de diverse pompen verdiepen.

 • Waarom moest je overstappen op andere langwerkende insuline? Ik zou zeker aangeven dat deze niet werkt…

  • Heb ik ook gedaan maar mijn diabetesverpleegkundige laat niet vaak van zich horen en als je belt krijg je een dienstdoende verpleegkundige en die weet verder niet hoe en waarom,
   Heb dit aangegeven bij haar dat ik heel erg schommel met mijn glucosewaarden.

 • Op Facebook is er een forum voor mensen met type 1 en een zwangerschapswens. Misschien kan je daar ook je vraag stellen.

  • Aimee

  Hoi Liset,

  ik heb ook heel lang opgekeken tegen de overstap naar een pomp. Uiteindelijk heb ik een aantal jaren geleden gekozen voor de Omnipod. Dit is een “draadloze” pomp met afstandbediening. Het enige “nadeel” is dat je altijd een klein kastje op je buik/ been/ arm hebt zitten, maar voor mij wegen de voordelen toch echt een stuk zwaarder! Nog maar 1x per 3 dagen een prikje en verder super flexibel in het toedienen van insuline.
  Succes met de afwegingen!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.